Dejting

Recension av Tinder

6.5

Tinder.com
Se topp 5

Oavsett vilken industri det handlar om kommer ett företag då och då med en uppfinning som skrämmer livet ur dess konkurrenter. När det gäller onlinedejting var det Tinder som var det företaget. I åratal hade andra dejtingsajter kopierat sättet Match (läs recension här. ) har för registrering på en dejtingsajt, som innebar att fylla i massor med information om personen du hoppas på att få träffa online tillsammans med vad du tycker om, inte tycker om, fritidssysselsättningar, hårfärg, kroppstyp och en hel massa andra egenskaper och önskemål. Tinder erbjöd däremot ett jätteenkelt ”kom-till-saken”-alternativ som nästan helt baserades på idén att en bild säger mer än tusen ord.

   Se topp 5

För en del är tanken att bedöma ett förhållandes potential enbart baserat på ett foto (och valet att få läsa lite extremt grundläggande information om personen) ett deprimerande tecken på den tid av ”omedelbar tillfredsställelse” som vi lever i. Andra däremot, tycker att svajpa höger om du gillar någon och vänster om du inte gör det är ett kul, snabbt och effektivt sätt att gå igenom de flera tusen lokala singlar som finns inom en liten radie var som helst på kartan.

 

Det finns ingen tvekan om att den är nyskapande och enkel samt använder alla fördelar hos den moderna touchscreen-teknologin för att skapa en överraskande beroendeframkallande, nästan spelliknande onlinedejtingupplevelse som verkligen kan resultera i något betydelsefullt och seriöst. I början hade Tinder en status som en snabb app för korta relationer, men det råder inte något tvivel om att sedan IAC (företaget som äger Match.com) köpte märket, har den förvandlats till ett sätt att leta efter kärlek med en metod som tar bort alla finesser och låter dig komma igång med pratande snabbt, om personen du gillar kände, eller ska vi säga svajpade, på samma sätt som du.

 

Förutom den väldigt användarvänliga svajpfunktionen är även resten av dejtingappen oerhört enkel att använda. Avancerade sökningar är enkla att göra med en mängd filter som du kan anpassa efter dina behov. Att skicka meddelanden är lätt när du väl har matchats med någon och pushnotiser ser till att du kan hålla dig uppdaterad om nya matchningar och inkommande meddelanden.

 

Till de viktigaste fördelarna med Tinder hör att det i stor omfattning är gratis att ladda ner och använda. Faktum är att en uppgradering bara ger obetydliga fördelar; möjligheten att ”supergilla” mer än en person per dag och valet att söka efter användare i andra geografiska områden än där du befinner dig för närvarande.

   Se topp 5

Trots allt vi har nämnt tidigare är ändå den största fördelen storleken på medlemsdatabasen. En dejtingsajt kan vara hur intuitiv och välgjord som helst, men om ”baren” är tom kommer ingen stanna kvar hur god ölen än är. Tinders bar är full och nya profiler läggs till hela tiden och den här populariteten är en nyckelfaktor till att den räknas som en av de bästa dejtingapparna som finns online.

 

Om du tror att ett förhållande som har startat på Tinder kan vara lika länge som ett som har startat på en dejtingsajt, med allt ”självgodkännande” och självrannsakande som hänger ihop med en typisk dejtingsajt i stället för tidsbesparande dejtingappar är upp till dig att avgöra. Ingen kan förneka värdet av att ett företag börjar göra människors singelliv enklare genom att tillhandahålla ett populärt och trevligare alternativ. Är Tinder värt att pröva? Absolut. Det är nu tillsammans med Match ett utmärkt sätt att börja dejta online. Är det svaret på ditt sökande efter kärlek? Kanske inte, men när en dejtingservice är gratis och lika populär som den här kommer du inte behöva ägna dig åt någon typ av högfärdig onlinedejting.

   Se topp 5

Som alltid föreslår vi helhjärtat att du ökar dina chanser att hitta sann kärlek genom att använda dig av mer än en dejtingapp eller dejtingsajt. Det finns många suveräna hemsidor och därför vore det ologiskt att begränsa sig till en enda. Kolla upp olika möjligheter till onlinedejtande, registrera dig på sajterna och kom ihåg att nyckeln till att finna kärlek online är att vara tålmodig, öppensinnad och kom ihåg att som i många andra fall får du skörda vad du sår. Ha det så kul!

Andra sajter inom samma kategori

 • Be2.se Be2.se

  Drömmer du att finna den stora kärleken men har inte hittat den rätta än? Då kan du besöka Be2.se för att hitta likasinnade personer som söker efter samma värden som dig i ett långt och lyckligt förhållande.

  Besök sajten
 • AcademicSingles.se AcademicSingles.se

  Kan nätdejting verkligen hjälpa dig att finna den sanna kärleken? Ställer du dessutom höga krav på din partner? AcademicSingles.se är en seriös och spännande dejtingsida för dig som letar efter ett seriöst förhållande och som har höga förväntningar på akademisk utbildning och inkomst.

  Besök sajten
 • Chatflirt.se Chatflirt.se

  Letar du efter en dejtingsajt som erbjuder en "Dejtgaranti"? Då kanske Chatflirt.se är värt ett försök. Dejtingsajten är etablerad sedan många år tillbaka men vi undrade hur bra den egentligen fungerar.

  Besök sajten

Skriv din recension

Please select the star