Dejting

Bumble.com granskning: För- och nackdelar med att använda denna dejtingapp i Sverige 2024

7.0

Bumble.com
Se topp 5

Letar du efter en dejtingapp i Sverige? Kolla in Bumble.com! I den här recensionen utforskar vi appens unika funktioner, medlemskapsalternativ och den övergripande användarupplevelsen. Läs vidare för att få reda på mer!

Uppkopplad dejting har revolutionerat vårt sätt att se på relationer och att hitta kärleken. I dagens snabba värld föredrar många personer att använda dejtingappar för att komma i kontakt med potentiella partners. En sådan app som har vunnit enorm popularitet är Bumble.com. I den här recensionen kommer vi att ta en närmare titt på dejtingsajten Bumble.com, särskilt dess funktioner, medlemskapsalternativ och övergripande användarupplevelse.

Bumble.com har gått upp i en rasande fart från starten 2014 till att bli en av de ledande dejtingapplikationerna, med mer än hundra miljoner registrerade personer världen över. Den är mest känd för sin unika egenskap som gör att kvinnor får börja konversationer först och är tillgänglig i över 150 länder, inklusive Sverige. Det börsnoterade företaget grundades av 26-åriga Whitney Wolfe - som också var skaparen av Tinder - i Austin, Texas, och har nu en imponerande värdering på 8 miljarder dollar!

Anmälningsprocess och skapande av en profil

Det är enkelt att installera Bumble - du laddar bara ner det från Apple Store eller Google Play och ditt konto ansluts med Facebook, telefonnummer eller Apple-ID. Detta säkerställer att varje användare på Bumble är en autentisk person istället för en bedräglig bot!

Se topp 5 ,

Så här kan du börja skapa din profil:

 1. Ange ditt namn och ladda upp ett foto för att börja. Du kan lägga till upp till fem foton senare om du vill, men det är inget krav för tillfället; Bumble kommer att ge dig möjligheten vid ett senare tillfälle.
 2. Ange din födelsedag! Det är värt att notera att du i teorin kan välja en egen ålder om du inte har synkroniserat din profil med Facebook.
 3. Bekräfta om du identifierar dig som kvinna, man eller icke-binär genom att markera rätt ruta.
 4. Välj mellan Date, BFF och Bizz. Om du letar efter kärlek väljer du det första alternativet; om du är intresserad av vänskap väljer du "BFF". Om du istället vill hitta professionella kontakter väljer du "Bizz" och bestämmer om du vill ha endast män eller endast kvinnor som potentiella matchningar - eller om du vill ha alla könen med.
 5. Ange din e-postadress för att påbörja processen för återställning av kontot.

Se topp 5

I slutändan påminner Bumble alla användare om att det bara är kvinnor som har makten att inleda en konversation. Kvinnor får 24 timmar på sig att nå ut och ta kontakt med sin match innan den löper ut.

Säkerhet och trygghet

Bumble.com lägger stor vikt vid att hålla sina användare säkra, och därför har de integrerat en rad säkerhetsfunktioner i sin plattform. Genom att göra detta erbjuder de säkra online dejtingupplevelser för alla medlemmar som använder deras tjänst.

Funktioner för rapportering och blockering

Bumble.com ger användarna en trygg och säker upplevelse genom att de enkelt kan rapportera och blockera andra användare som uppvisar olämpligt beteende. Detta säkerställer att alla kan använda appen utan rädsla för trakasserier eller missbruk.

Se topp 5

Censur av fotografier

Bumble.com använder sig av ett uppmärksamt system för fotomoderering för att garantera att endast autentiska profiler interagerar med varandra på plattformen. Med ett dedikerat team av moderatorer som ständigt inspekterar användarskapat innehåll är det inte konstigt att den här funktionen skyddar mot falska konton och håller appen säker för alla!

Alternativ för medlemskap 

Gratis provperiod

Med ett gratis provmedlemskap kan du använda grundläggande sökfilter som åldersintervall och avstånd. Men om ditt mål är att få tillgång till alternativ som familjeplaner eller religionsfilter är det nödvändigt att uppgradera till Premium. Se dessutom till att ditt riktiga jag lyser igenom på din profilsida med sex foton tillsammans med en intressant biografi plus tre korta uppmaningar som lyfter fram din personlighet!

På Bumble kan du matcha och skicka meddelanden till medlemmar utan att spendera några pengar! Dessutom kan du även använda videosamtal. Den enda haken är att det finns en daglig like-gräns; det framgår dock inte tydligt vad antalet faktiskt är.

Planen för att öka antalet arbetstillfällen

Om du uppgraderar till en Boost-plan får du oändligt många gilla-markeringar och en outtömlig mängd förlängningar (24 timmars förlängning för att den andra personen ska kunna svara), ommatchningar (gör att konversationer som har gått ut kan börjas om) och backtracks (gör att du kan ångra de oavsiktliga svepningarna). Förbättra din profil ytterligare med 5 SuperSwipes per vecka, vilket garanterar omedelbar synlighet från vem du än sveper.

Premium-plan

Med Premium-planen får du alla funktioner från Boost och ytterligare filter för att förfina din sökning. Du kan också aktivera reseläge för dig som söker kontakter på olika platser eller njuta av inkognitoläge så att endast personer som gillar dig tillbaka kan se din profil.

Se topp 5

Fördelar och nackdelar

Bumble har många fördelar som gör det till ett attraktivt alternativ för dem som söker kärlek på nätet. För det första ger appen kvinnorna kontrollen genom att eliminera den överflöd av potentiellt oönskade meddelanden som man kan uppleva på andra dejtingappar. En annan fördel med att använda Bumble är möjligheten att matcha med endast verifierade profiler, vilket ger mer autentiska kontakter. Användarna kan också anpassa sina profiler med unika uppmaningar och synkronisera sin Spotify och/eller Instagram för en mer personlig touch, vilket potentiellt kan leda till starkare matchningar.

Det finns dock vissa nackdelar med att använda Bumble. Även om kvinnor har makten att ta det första steget i appen kan detta lägga allt ansvar på ett kön, vilket kan ses som sexistiskt. Dessutom upphör matchningar inom 24 timmar om du inte skickar ett meddelande till personen, vilket kan skapa en känsla av press att engagera sig i matchningar snabbt. Dessutom sveper vissa män på appen höger på varje kvinna, vilket leder till en hög avvisningsfrekvens för kvinnliga dejtare. Som Resnick påpekar innebär detta beteende att många män inte bryr sig om att läsa profiler förrän ett meddelande har skickats, vilket kan kännas överväldigande eller ensidigt om du inte är beredd att lägga ner arbete.

Slutsats

När du funderar på att använda Bumble i Sverige är det viktigt att tänka på de specifika kulturella nyanserna och dejtingmetoderna i landet. Den svenska dejtingkulturen tenderar till exempel att lägga stor vikt vid jämlikhet och ömsesidig respekt i relationer. Bumble's struktur, som lägger kontrollen i kvinnornas händer, kan stämma väl överens med detta kulturella värde. Dessutom kan svenska användare av Bumble uppskatta appens fokus på verifierade profiler och personliga uppmaningar, vilket kan leda till mer meningsfulla kontakter. I slutändan, även om det kan finnas vissa kulturella överväganden att tänka på, kan Bumble fortfarande vara ett användbart verktyg för dem som vill hitta kärleken i Sverige.

Andra sajter inom samma kategori

 • AcademicSingles.se AcademicSingles.se

  Kan nätdejting verkligen hjälpa dig att finna den sanna kärleken? Ställer du dessutom höga krav på din partner? AcademicSingles.se är en seriös och spännande dejtingsida för dig som letar efter ett seriöst förhållande och som har höga förväntningar på akademisk utbildning och inkomst.

  Besök sajten
 • NextLove.se NextLove.se

  Har du fått hjärtat krossat och tappat hoppet om kärlek? Oroa dig inte, du kanske kan hitta din nästa kärlek genom nätdejting.

  Besök sajten
 • Chatflirt.se Chatflirt.se

  Letar du efter en dejtingsajt som erbjuder en "Dejtgaranti"? Då kanske Chatflirt.se är värt ett försök. Dejtingsajten är etablerad sedan många år tillbaka men vi undrade hur bra den egentligen fungerar.

  Besök sajten

Skriv din recension

Please select the star