...
Annonsupplysning

DejtingKatalog.se is a free comparison website that is compensated by third party providers if a visitor clicks on one of our links, registers or purchases a membership on sites that appear on DejtingKatalog.se. Without this commission we would not be able to offer this service, which is free for visitors. Domains and hosting cost money and work for the administration and maintenance of DejtingKatalog.se is time-consuming and cost-intensive. Through this there are no additional costs for visitors!

The performance, conversion rate and popularity of the sites that appear on DejtingKatalog.se as well as the compensation we receive by third party providers impacts the location and order in which the companies and/or their products are presented and also have an impact on the rating that is assigned to them. The ratings that appear on this site are determined by our subjective opinion and are also based on the performance, conversion rate, brand popularity and compensation received by third party providers. However, in some cases we do not receive any commission at all but still want to present a variety of sites to you. A list of paying and non-paying third party providers, a detailed explanation on our affiliate relationships and a review and analysis process explanation can be found here.

By using DejtingKatalog.se, you assent to this advertising disclosure, as well as the disclosure Privacy Policy and Terms of Use which are incorporated by reference. You are not obligated to use the website, initiate contact with providers, or agree to purchase any service. The information, including prices, that appear on DejtingKatalog.se is subject to change at any time.

Dejting

Recension av Match.com

9.2

Match.com
Besök sajten

När det gällde att utrota de förutfattade meningar om onlinedejting som brukade finnas, var det ett företag som gjorde mer än någon annan. Matchs briljanta marknadsföringskampanjer försäkrade världen om att hitta dejter på nätet inte bara fungerar, det kan faktiskt också vara ganska coolt. Under årens lopp har deras ägare, IAC Group, gjort smarta strategiska förvärv och nu när de verkar ha den traditionella dejtingmarknaden under kontroll, injicerar de istället sina pengar och sina erfarenheter från varumärken som College Humor, Dictionary.com, Ask och Vimeo i mer innovativa dejtingplattformar som Tinder, Meetic, POF och OK Cupid. Men flaggskeppet Match är fortfarande deras största framgång. Be etthundra personer att nämna en dejtingsajt på nätet så kommer detta att märkas

 

Sajtens förstasida försäkrar oss om att vi kommit till rätt plats för att börja recensionen. Stilen och bilderna passar perfekt ihop med den massiva reklamkampanj som företaget kör i tv, radio, tidningar, tidskrifter, kollektivtrafiken, annonspelare och naturligtvis online. Match älskar att annonsera och det fungerar uppenbarligen mycket bra för dem. Det de framhåller mest är de lyckade matchningar. Detta försäkrar naturligtvis besökarna om att varumärkets ryktbarhet beror på att det är en bra dejtingsajt och ingenting annat. Framgångshistorierna har en egen plats på webbplatsen, med utmärkta exempel på dejtinghistorier samt en ständigt uppdaterad lista över nya relationer som har fått sin början på webbplatsen. Ibland tillkommer det flera nya par per dag.

 

Innan vi går in på funktioner och den allmänna användarupplevelsen, är det värt att notera att ingen annan dejtingsajt erbjuder sina medlemmar lika mycket hjälp. Det finns till exempel en tipsdel för singlar som söker kärleken, avdelningen har ett omfattande innehåll och uppdateras regelbundet. Dessutom finns det en separat blogg med inlägg från flera olika dejtingexperter som kompletterar den allmänna dejtingvägledningen på internet.

 

Något som är värt att notera är att ett medlemskap på Match även gör det möjligt att få tillgång till singelevents offline. Det är ett bra extra alternativ för att hjälpa dig att hitta kärlek och ge medlemmarna chansen att åtminstone träffa några nya människor personligen snarare än på nätet.

 

När det gäller medlemssidan är webbplatsen inte så snygg och flashig som man kanske skulle tro. Tvärtom är det faktiskt väldigt rörigt. Den goda nyheten är att mycket av röran beror på att det finns så många olika funktioner. Det är positivt även om funktionerna inte är så speciella eller innovativa. Ett exempel är möjligheten att betala för osynlig surfning med deras inkognitoläge vilket betyder att du inte kommer att utlösa automatiska e-postmeddelanden till de personer vars profiler du tittar på. Istället kan du välja vem som får veta att du har kollat in dem. På samma sätt finns det ett boost-alternativ, vilket ger en kort profilering av din profil när det sker sökningar efter en daglig mikrobetalning.

 

Lite mer intressant är de gratis personlighetsrapporterna och kompatibilitetstesterna som är tillgängliga via integrerad parallell webbplats som heter Affinity, dock kräver all kommunikation ytterligare en uppgradering. Faktum är att nästan allt på Match kräver en betalning, även att skicka en flört till andra singlar som du gillar. Den enda funktionen som är gratis (bortsett från att söka bland profilerna) är shuffle-läget, vilket är ett slags ja- eller nej-funktion som man kan använda för att gå igenom en massa medlemmar på kort tid. Detta är knappast unikt, det har ofta använts på andra dejtingsidor och det är den dominerande förutsättningen bakom en annan av Matchs systerföretag, Tinder (se recension här).

 

Efter den här recensionen råder det ingen tvekan om att Match är den obestridda jätten i branschen, även med ökad konkurrens från andra liknande sajter. Frågan som vi ville ha svar på var dock om de verkligen förtjänar denna status eller om den bara är en följd av att man har ett stort bolag i ryggen som kan spendera mycket mer på marknadsföring än vad andra dejtingsajter kan. Sanningen ligger troligen någonstans däremellan. Det finns ingen tvekan om att succéberättelserna och ryktet ger dig en känsla av att du är i goda händer och att dina medlemsavgifter inte slösas bort, men vi tycker verkligen att det ledande varumärket i dejtingvärlden borde kunde erbjuda mer innovativa funktioner.

 

Slutsatsen är ganska enkel, om du letar efter en säker satsning är Match.com platsen för dig. Vi jämförde sajten med Coca-Cola i början av vår recension, men i slutet bestämde vi oss för att den är mer som en varm kopp te - tröstande, enkel och välbekant men inte något som kommer att få ditt hjärta att slå hårdare varje gång du tar en klunk.

 

Som vanligt rekommenderar vi att du maximerar dina chanser att hitta en dejt genom att använda mer än en dejtingsida åt gången. Ha tålamod, det kan ta tid att hitta en dejt, även på de bästa sajterna. Kom dock ihåg att vara flexibel och byt sajter varje månad eller när du känner att det inte finns några intressanta singlar kvar att prata med. Lycka till!

Andra sajter inom samma kategori

 • eHarmony.com eHarmony.com

  eHarmony är, i alla fall på papper, kanske den mest framgångsrika dejtingsidan online. Men du hittar inte kärlek på papper, du hittar den online! Vi bestämde oss för att kolla in denna sajt och vi ser fram emot den här recensionen...

  Besök sajten
 • Badoo.com Badoo.com

  Är Badoo en dejtingsida, ett socialt nätverk eller något däremellan? Och är Badoo bra? Vi bestämde oss för att prova och ta reda på vilket...

  Besök sajten
 • AcademicSingles.se AcademicSingles.se

  Kan nätdejting verkligen hjälpa dig att finna den sanna kärleken? Ställer du dessutom höga krav på din partner? AcademicSingles.se är en seriös och spännande dejtingsida för dig som letar efter ett seriöst förhållande och som har höga förväntningar på akademisk utbildning och inkomst.

  Besök sajten

Skriv din recension