Blogg

Varför "Netflix och chill" är den nya standarden för andra dejten?

2022-07-13

Varför

Om er första dejt inte slutade i ett misslyckande och ni hade en ganska spännande tid, kommer ni med största sannolikhet snart att ha en andra dejt.
Och även om tanken på en andra dejt kan göra vissa människor nervösa, är det ganska spännande. Det är en chans att bygga vidare på den första dejten och lära känna varandra ännu bättre.

Andra dejter ses ofta som en möjlighet att ta saker och ting till nästa nivå, men ibland kan människor vara osäkra på vad det faktiskt innebär.
Ska man gå på drinkar? Ska man äta middag? En film? Eller kanske något mer lågmält som kaffe eller glass?
Det finns inget rätt eller fel svar, men en aktivitet som har blivit alltmer populär de senaste åren är "Netflix and chill".

Vad innebär egentligen "Netflix och chill"?

För dem som inte är bekanta med begreppet innebär "Netflix and chill" att man tittar på Netflix tillsammans i en avslappnad miljö, vanligtvis hemma hos någon.

Här är några anledningar till varför "Netflix and chill" har blivit den nya standarden för andra dejten.

 1. Det är lågmäligt och avslappnat. Det fina med "Netflix and chill" är att det är väldigt lågmält och avslappnat, och det finns ingen anledning att klä upp sig eller föra småprat under drinkar eller middag. Ni kan bara luta er tillbaka, slappna av och titta på en serie eller film tillsammans.
 2. Det är ett utmärkt sätt att lära känna varandra. Även om "Netflix and chill" kan verka som en enkel aktivitet kan det faktiskt vara ganska avslöjande. Vad någon väljer att titta på säger mycket om deras smak och intressen. Du kan lära dig mycket om någon genom att titta på en serie eller film tillsammans med dem och se hur de reagerar på den.
 3. Det är prisvärt. Låt oss inse det, dejter kan vara dyra, och räkningen kan snabbt stiga om ni går ut på drinkar eller middagar. "Netflix and chill" är ett mycket mer prisvärt alternativ, särskilt om ni delar på kostnaden för abonnemanget :)
 4. Du kan göra det var som helst. En annan bra sak med "Netflix and chill" är att det inte är platsberoende som andra aktiviteter. Det spelar ingen roll om du befinner dig i en stad eller i en småstad; du kan alltid hitta en plats för att titta på Netflix.
 5. Det är bekvämt. I dagens upptagna värld kan det vara en utmaning att hitta tid för dejter. "Netflix and chill" är ett bra alternativ för personer med ett fullspäckat schema. Du kan titta på Netflix när som helst, både dag och natt.

Så här får du ut det mesta av din "Netflix and chill"-dejting

Även om "Netflix and chill" är en relativt enkel aktivitet finns det ändå några saker du kan göra för att få ut det mesta av din dejt.

 • Välj ett program eller en film som ni båda är intresserade av. Det värsta du kan göra på en "Netflix and chill"-dejt är att välja en serie eller film som bara en av er är intresserad av. Det är inte bara du som kommer att bli uttråkad, utan även din dejt. Nyckeln är att hitta något som ni båda är intresserade av så att ni kan njuta av det tillsammans.
 • Se till att ditt ställe är rent och bekvämt Om du ska titta på Netflix hemma hos dig, se till att det är rent och bekvämt. Ingen vill titta på Netflix i en stökig eller obekväm miljö. Ta dig tid att städa upp och se till att ditt ställe är bekvämt så att du kan slappna av och njuta av din dejt.
 • Titta inte bara på tv hela kvällen. "Netflix and chill" betyder inte att ni ska titta på tv hela kvällen, och poängen är att använda Netflix som ett sätt att koppla av och tillbringa tid tillsammans, inte att vara fastklistrad vid skärmen hela kvällen. Se till att ta pauser under kvällen för att prata, skratta och njuta av varandras sällskap.
 • Ha snacks och drycker tillgängliga. En annan viktig sak att komma ihåg är att ha snacks och drycker tillgängliga. Du vill inte att din dejt ska bli hungrig eller törstig mitt i filmen. Att ha några snacks och drycker till hands bidrar till att göra din dejt bekvämare och roligare.
 • Var inte rädd för att gosa med varandra. Att gosa är ett bra sätt att komma fysiskt nära din dejt utan att vara för framfusig, och det är också ett bra sätt att slappna av och njuta av varandras sällskap. Så var inte rädd för att gosa med din dejt under er "Netflix and chill"-session.

Slutsats

Så där har du det! Detta är bara några skäl till varför "Netflix and chill" är den nya standarden för andra dejten. Så om du letar efter ett roligt och enkelt sätt att tillbringa kvalitetstid med din partner är det här sättet att göra det på!
Så ta lite popcorn, hitta en bekväm plats och tryck på play.

Author profile

Johan Marberg

Datingbloggare

Johan Marberg är en framstående datingbloggare som delar värdefulla insikter och praktiska tips för att skapa meningsfulla relationer i datingvärlden.

Andra artiklar om… blogg

 • Avslöjandet av Tinder SELECT: Lyft ditt dejtingspel

  2023-12-19

  Avslöjandet av Tinder SELECT: Lyft ditt dejtingspel

  I den ständigt föränderliga världen av online-dejting har Tinder tagit ytterligare ett banbrytande steg med introduktionen av sitt exklusiva medlemskap - Tinder SELECT. Detta premiummedlemskap syftar till att förbättra din dejtingupplevelse och öppnar dörrar till en rad unika förmåner som skiljer det från Tinders standardutbud. I det här blogginlägget kommer vi att utforska vad Tinder SELECT har att erbjuda och hur du kan låsa upp denna exklusiva dejtingsfär.

  Johan Marberg

  Johan Marberg

  Datingbloggare

  2 min read
 • De 30 bästa raggningsreplikerna som får hjärtan att klappa

  2023-12-12

  De 30 bästa raggningsreplikerna som får hjärtan att klappa

  I dejtingens och romantikens värld kan en vältajmad och charmig raggningsreplik vara nyckeln till att bryta isen och göra ett minnesvärt första intryck.

  Johan Marberg

  Johan Marberg

  Datingbloggare

  2 min read