Blogg

Varför det är viktigt att ha vänner utanför ditt förhållande

2022-06-24

Varför det är viktigt att ha vänner utanför ditt förhållande

Det är ingen hemlighet att vänner kan vara bra för ditt förhållande. De kan ge stöd, råd och ett lyssnande öra när du behöver det som mest. Men du kanske inte inser att det kan vara lika viktigt att ha vänner utanför ditt förhållande. Här är skälet till detta:

 1. Det hjälper dig att upprätthålla en självkänsla. När du är i ett förhållande är det lätt att fastna i själva förhållandet och glömma bort de saker som gör dig, ja, till dig själv. Att ha vänner utanför ditt förhållande hjälper dig att hålla dig på jorden och behålla perspektivet på de kritiska sakerna i ditt liv.
 2. Det ger dig en chans att sakna din partner. När du ständigt är i närheten av din partner är det lätt att ta honom eller henne för givet. Men när du har lite tid ifrån varandra börjar du verkligen sakna dem och uppskatta alla små saker de gör för dig.
 3. Det hjälper till att förebygga utbrändhet i förhållandet. Att tillbringa tid med vänner ger dig möjlighet att ta dem för givet. Förhållandeutbrändhet. Att tillbringa tid med vänner ger dig en chans att ladda upp och återvända till ditt förhållande uppfriskad och redo att uppskatta din partner ännu mer.
 4. Det ger dig något att prata om. När du har separata intressen och vänner har du alltid något nytt att tillföra förhållandet. Ni kan dela historier om er dag, diskutera nya idéer och lära er mer om varandra i processen.
 5. Det bidrar till att hålla saker och ting spännande. Om du bara träffar din partner dygnet runt kan saker och ting börja kännas lite vardagliga. Men när du har andra människor och aktiviteter i ditt liv kan du ge känslan av spänning tillbaka till ditt förhållande.

Men ska vi presentera våra vänner för våra partners?

Att ha vänner utanför ditt förhållande är viktigt, men det betyder inte nödvändigtvis att du behöver presentera dem för din partner. Faktum är att det ofta är bäst att hålla era två sociala cirklar åtskilda. På så sätt kan du behålla en viss känsla av självständighet och förebygga eventuella relationsdraman längre fram. Ytterligare ett viktigt råd i detta ämne är att inte glömma bort din partner i processen. Att umgås med vänner är bra, men se till att du fortfarande tar dig tid för förhållandet också.
Annars kommer din partner att få en fruktansvärd känsla - avundsjuk på dina vänner!
Det finns några saker du kan göra för att lindra deras osäkerhet. För det första är det viktigt att försäkra din partner om att ert förhållande är en prioritet för dig. Låt dem veta att du fortfarande vill tillbringa tid med dem och inkludera dem i dina planer. Du kan också försöka vara mer lyhörd för deras behov och se till att inte försumma dem när du är med dina vänner. Det är också en bra idé att undvika att prata om andra människor på ett sätt som kan få din partner att känna sig utanför eller underlägsen. Om du kan vara förstående och ta hänsyn till din partners känslor kan du bidra till att förhindra att svartsjuka skadar ditt förhållande.
Så om du för närvarande inte har några vänner utanför ditt förhållande, gör ett försök att bygga upp några vänskapsrelationer med personer som inte har någon koppling till din partner. Om du gör det hjälper du dig att upprätthålla balansen i ditt liv och kan potentiellt förbättra hälsan i ditt förhållande

Author profile

Johan Marberg

Datingbloggare

Johan Marberg är en framstående datingbloggare som delar värdefulla insikter och praktiska tips för att skapa meningsfulla relationer i datingvärlden.

Andra artiklar om… blogg

 • Avslöjandet av Tinder SELECT: Lyft ditt dejtingspel

  2023-12-19

  Avslöjandet av Tinder SELECT: Lyft ditt dejtingspel

  I den ständigt föränderliga världen av online-dejting har Tinder tagit ytterligare ett banbrytande steg med introduktionen av sitt exklusiva medlemskap - Tinder SELECT. Detta premiummedlemskap syftar till att förbättra din dejtingupplevelse och öppnar dörrar till en rad unika förmåner som skiljer det från Tinders standardutbud. I det här blogginlägget kommer vi att utforska vad Tinder SELECT har att erbjuda och hur du kan låsa upp denna exklusiva dejtingsfär.

  Johan Marberg

  Johan Marberg

  Datingbloggare

  2 min read
 • De 30 bästa raggningsreplikerna som får hjärtan att klappa

  2023-12-12

  De 30 bästa raggningsreplikerna som får hjärtan att klappa

  I dejtingens och romantikens värld kan en vältajmad och charmig raggningsreplik vara nyckeln till att bryta isen och göra ett minnesvärt första intryck.

  Johan Marberg

  Johan Marberg

  Datingbloggare

  2 min read