Blogg

Vad ska man göra efter sex? En guide för bättre relationer

2022-10-10

Vad ska man göra efter sex? En guide för bättre relationer

Efter sex kan du göra några saker för att befästa ditt förhållande och se till att upplevelsen är positiv för er båda. 
Först och främst är det viktigt att uttrycka din tacksamhet till din partner. Ett enkelt "tack" kan räcka långt för att få din partner att känna sig uppskattad. Här är några andra idéer som vi rekommenderar.

Prata om vad du gillade

Vad tyckte du om det? Allvarligt talat, stanna upp en stund och tänk efter. Vilka var dina favoritmoment?
Att prata om de bra sakerna är ett bra sätt att bygga en grund för en bättre relation. Du känner dig inte bara närmare din partner efter att ha delat med dig av något intimt som sex, utan du lär också känna honom eller henne djupare.
Allt handlar om kommunikation, gott folk.

Kudd

Att gosa efter sex känns ganska bra, eller hur? Det är ett sätt att fysiskt och känslomässigt komma i kontakt med din partner. Dessutom frigörs oxytocin, som ibland kallas för "kramhormonet".
När du kramar får du alla dessa fantastiska fördelar och mer därtill. Du stärker ditt förhållande, förstärker ditt band och fördjupar din kontakt. Så varför inte ge det ett försök?

Ta ett mellanmål

Efter sex är en bra tid för att koppla av och njuta av varandras sällskap. Vissa människor gillar att gosa med varandra, andra gillar att prata, men min favorit är att äta ett mellanmål.
Det kanske låter fånigt, men mellanmål hjälper till att ge bränsle till kroppen och sinnet. De är ett bra sätt att visa din partner att du är intresserad av deras välbefinnande. Lite tillgivenhet efter sex kan räcka långt.
Så varför inte göra ett snabbt mellanmål tillsammans? Det är ett bra sätt att knyta band och hålla era energinivåer uppe så att ni kan njuta av resten av kvällen!

Ta en dusch tillsammans

Den här är ganska enkel - ta en dusch tillsammans. Det är ett bra sätt att slappna av och varva ner efter sex och kan också bidra till att stärka er relation.
Genom att duscha tillsammans kan ni återknyta till varandra på ett riktigt intimt sätt. Dessutom är det bara roligt. Så varför inte ge det ett försök?

Få lite frisk luft

Efter sex är det alltid en bra idé att få lite frisk luft. Ni behöver inte gå långt, men en snabb promenad runt kvarteret räcker. Det hjälper inte bara till att rensa huvudet och ger er en chans att återknyta kontakten med varandra och prata om den fantastiska tid ni just hade.

Ge varandra en massage

En sak ni kan göra efter sex ger varandra en massage. Det är ett bra sätt att slappna av och få kontakt med din partner.
Dessutom känns det fantastiskt. Så varför inte ge det ett försök? Här är några tips för att komma igång:

 • Se till att rummet är varmt och svagt upplyst, vilket hjälper till att sätta stämningen.
 • Använd lätt massageolja eller lotion. Det gör det lättare att låta dina händer glida över din partners hud.
 • Börja med ryggen och arbeta dig upp till axlar och nacke.
 • Ta god tid på dig och var försiktig. Du vill inte stressa din partner!
 • Använd cirkulära rörelser, långa drag och fjäderlätta beröringar.
 • Kryp intill din partner och kram honom eller henne när du är klar.

Reflektera över upplevelsen

Så du har precis haft sex. Grattis! Men det roliga slutar inte där. Nu är det dags att reflektera över upplevelsen och lära sig av den.
Tänk på vad som gick bra och vad som inte gick så bra. Vilka var dina favoritmoment? Vad gillade du med din partners prestation? Och vad skulle ni båda kunna göra för att göra upplevelsen ännu bättre nästa gång?
Att prata öppet och ärligt efter sex är ett bra sätt att stärka ert förhållande och se till att ni är nöjda med den sexuella sidan.

Planera för nästa gång

Det är också en bra idé att diskutera framtida planer och vad ni skulle vilja göra nästa gång. Detta kommer att bidra till att bygga upp sexuell spänning och hålla saker och ting intressanta. Det är också viktigt att se till att båda partnerna är på samma sida när det gäller sex, vilket kommer att bidra till att undvika obehag eller sårade känslor.
Det kan vara till hjälp att fastställa några grundregler innan man börjar. Ni kanske till exempel vill komma överens om hur ofta ni ska ha sex, vilken typ av sex ni ska ha och vad ni känner er bekväma med. Ni kanske också vill prata om eventuella fantasier eller önskemål som ni har. Detta kommer att bidra till att båda parter får vad de vill ha ut av förhållandet.
När ni har fastställt dessa riktlinjer är det dags att börja planera nästa sexuella möte. Se till att hålla det hela fräscht och spännande genom att prova nya saker. Detta kommer att bidra till att hålla gnistan vid liv i ert förhållande. 

Slutsats

Sex är ett kraftfullt sätt att knyta band till din partner, men det är inte det enda du kan göra för att förbättra ditt förhållande. Här är åtta saker du kan göra för att göra ditt förhållande starkare.
1. Prata om dina känslor.
2. Tillbringa tid tillsammans utanför sovrummet.
3. Få kontakt med varandra på en djupare nivå.
4. Visa er kärlek och tillgivenhet offentligt.
5. Ta dig tid för varandra.
6. Var öppen och ärlig mot varandra.
7. Stötta varandra i nöd och lust.
8. Njut av varandras sällskap.

Med lite ansträngning kan ni göra nästa sexuella upplevelse ännu bättre än den förra.

Author profile

Anja Svensson

Online datingexpert

Anja Svensson, en framstående online datingexpert på dejtingkatalog.se, delar värdefulla insikter och praktiska tips för att navigera framgångsrikt i den digitala dejtingvärlden.

Andra artiklar om… blogg

 • Avslöjandet av Tinder SELECT: Lyft ditt dejtingspel

  2023-12-19

  Avslöjandet av Tinder SELECT: Lyft ditt dejtingspel

  I den ständigt föränderliga världen av online-dejting har Tinder tagit ytterligare ett banbrytande steg med introduktionen av sitt exklusiva medlemskap - Tinder SELECT. Detta premiummedlemskap syftar till att förbättra din dejtingupplevelse och öppnar dörrar till en rad unika förmåner som skiljer det från Tinders standardutbud. I det här blogginlägget kommer vi att utforska vad Tinder SELECT har att erbjuda och hur du kan låsa upp denna exklusiva dejtingsfär.

  Johan Marberg

  Johan Marberg

  Datingbloggare

  2 min read
 • De 30 bästa raggningsreplikerna som får hjärtan att klappa

  2023-12-12

  De 30 bästa raggningsreplikerna som får hjärtan att klappa

  I dejtingens och romantikens värld kan en vältajmad och charmig raggningsreplik vara nyckeln till att bryta isen och göra ett minnesvärt första intryck.

  Johan Marberg

  Johan Marberg

  Datingbloggare

  2 min read