Blogg

Vad du får och inte får göra när du dejtar en bisexuell partner

2022-06-14

Vad du får och inte får göra när du dejtar en bisexuell partner

Bisexualitet ses ofta som tabubelagt, men det är faktiskt en mycket naturlig och vanlig sexuell läggning. Trots den negativa stigmatiseringen kring bisexualitet kan det vara en glädjande och tillfredsställande upplevelse att dejta någon som attraheras av båda könen. Här är några saker att tänka på när du dejtar en bisexuell partner:

 1. Var öppen och accepterande. En av de viktigaste sakerna i alla relationer är kommunikation, särskilt när du dejtar någon som är bisexuell. Det är viktigt att vara öppen och acceptera din partners sexualitet och förstå att deras attraktion till båda könen inte är ett val.
 2. Ha tålamod. Det kan ta tid för din partner att komma till rätta med sin sexualitet, och det är viktigt att ha tålamod med honom eller henne när han eller hon funderar ut saker och ting. Om du sätter press på dem eller försöker tvinga in dem i en etikett kan det bara göra det svårare för dem.
 3. Var ärlig mot dig själv och din partner. Det är också viktigt att vara ärlig mot dig själv och din partner om dina känslor och förväntningar. Om du inte känner dig bekväm med att dejta någon som är bisexuell är det bäst att vara uppriktig om det från början. Samma sak gäller för din partner - om han eller hon inte är redo att komma ut till sina vänner och sin familj, respektera hans eller hennes önskemål och pressa honom eller henne inte.
 4. Det kan finnas en viss svartsjuka. Det är naturligt att känna sig svartsjuk när din partner är attraherad av någon annan, men det är viktigt att du litar på att de fortfarande vill vara med dig. Om du inte kan hantera tanken på att han eller hon är med någon annan är det kanske inte rätt för dig att dejta en bisexuell partner.
 5. Det är okej att ställa frågor. Om du är nyfiken på något ska du inte vara rädd för att fråga din partner om det. De ska gärna svara på alla frågor och hjälpa dig att förstå deras sexualitet bättre.
 6. Antag inte. Anta inte att bara för att någon är attraherad av flera könsgrupper kommer de automatiskt att vara okej med alla sexuella handlingar. Du ska till exempel inte tro att den här bi-personen kommer att vara med på trekanter bara för att hen är bi. Det kan hända att de vill ha en trekant. De kanske inte gör det. Nyckeln är att kommunicera och kolla in varandra innan man gör några antaganden.

Om du letar efter en öppensinnad och äventyrlig partner kan dejting med en bisexuell person vara det perfekta valet för dig! Att dejta en bisexuell partner kan vara en givande och tillfredsställande upplevelse, men det är viktigt att hålla ett öppet sinne och kommunicera öppet. Om du kan göra det är du säker på att få ett lyckat förhållande.

Author profile

Johan Marberg

Datingbloggare

Johan Marberg är en framstående datingbloggare som delar värdefulla insikter och praktiska tips för att skapa meningsfulla relationer i datingvärlden.

Andra artiklar om… blogg

 • Avslöjandet av Tinder SELECT: Lyft ditt dejtingspel

  2023-12-19

  Avslöjandet av Tinder SELECT: Lyft ditt dejtingspel

  I den ständigt föränderliga världen av online-dejting har Tinder tagit ytterligare ett banbrytande steg med introduktionen av sitt exklusiva medlemskap - Tinder SELECT. Detta premiummedlemskap syftar till att förbättra din dejtingupplevelse och öppnar dörrar till en rad unika förmåner som skiljer det från Tinders standardutbud. I det här blogginlägget kommer vi att utforska vad Tinder SELECT har att erbjuda och hur du kan låsa upp denna exklusiva dejtingsfär.

  Johan Marberg

  Johan Marberg

  Datingbloggare

  2 min read
 • De 30 bästa raggningsreplikerna som får hjärtan att klappa

  2023-12-12

  De 30 bästa raggningsreplikerna som får hjärtan att klappa

  I dejtingens och romantikens värld kan en vältajmad och charmig raggningsreplik vara nyckeln till att bryta isen och göra ett minnesvärt första intryck.

  Johan Marberg

  Johan Marberg

  Datingbloggare

  2 min read