Blogg

Vad är ett öppet förhållande?

2022-04-16

Vad är ett öppet förhållande?

Vad är ett öppet förhållande?

Ett öppet förhållande är ett förhållande där båda personerna får träffa och träffa andra personer. Denna typ av förhållande är ofta ömsesidigt överens med båda parter. Ändå kan det också betraktas som otrohet om en av de två partnerna inte håller med om det. En viktig skillnad mellan polyamorösa och öppna förhållanden är att polyamorösa personer vanligtvis är mer känslomässigt engagerade i sina flera partners. Däremot har personer i öppna förhållanden vanligtvis färre känslomässiga bindningar.

Vilka är fördelarna med öppna förhållanden?

Öppna förhållanden kan vara ett utmärkt sätt att utforska nya saker tillsammans med din partner och ge lite spänning åt ert förhållande. Du kan få tillbaka den gnista som du brukade ha med din partner och som nu är borta. Det är dock viktigt att se till att ni båda är överens om vad ni känner er bekväma med innan ni börjar träffa andra människor.

Vilka är utmaningarna med öppna förhållanden?

En av utmaningarna med öppna förhållanden är att de kan vara utmanande att upprätthålla. För att få ett öppet förhållande att fungera måste båda parter kunna lita på varandra och vara öppna och ärliga om sina aktiviteter. En annan utmaning är att öppna förhållanden kan vara komplicerade och röriga. Men den största utmaningen är svartsjuka. Det kan vara en utmaning att hantera känslan av svartsjuka när din partner eftersträvar sexuella eller känslomässiga bindningar med andra människor.

Hur vet du om ett öppet förhållande är rätt för dig?

Om du blir attraherad av andra människor men samtidigt inte vill förlora din partner eller orsaka skada kan du överväga att diskutera det med honom eller henne. Var dock försiktig. Vissa människor kan vara för känsliga när det gäller ett sådant ämne. Håll utkik efter signaler som talar om för dig att din partner också attraheras av andra människor och om du upptäcker några ska du ta ett försiktigt första steg.

Öppna förhållanden kan vara väldigt roliga och ge mycket frihet, men se till att ni båda är coola med det, så att ni inte sårar varandras känslor.

Author profile

Johan Marberg

Datingbloggare

Johan Marberg är en framstående datingbloggare som delar värdefulla insikter och praktiska tips för att skapa meningsfulla relationer i datingvärlden.

Andra artiklar om… blogg