Blogg

Topp 11 romantiska resmål

2022-05-14

Topp 11 romantiska resmål

Oavsett om du letar efter en strandresa, en europeisk flykt eller en avskild plats i skogen har vi en lista över de elva bästa romantiska resmålen. Så packa väskorna och gör dig redo för en rejäl semester med din speciella person.

1. Bora Bora, Franska Polynesien

Bora Bora är det typiska öparadiset i södra Stilla havet. Med sitt turkosa vatten, sina vita sandstränder och frodiga gröna berg är det inte konstigt att det är ett av de mest populära smekmånadsresmålen i världen. Det finns gott om aktiviteter för att hålla dig sysselsatt under din vistelse, från dykning och snorkling till vandring och cykling. Eller så kan du bara koppla av i din bungalow över vattnet och njuta av den fantastiska utsikten.

2. Santorini, Grekland

Santorini är en vacker grekisk ö som ligger i Egeiska havet. Den är välkänd för sina dramatiska landskap, fantastiska solnedgångar och utsökta maträtter. På ön finns också ett antal romantiska hotell och resorter, vilket gör ön till den perfekta platsen för en smekmånad eller romantisk semesterresa.

3. Venedig, Italien

Venedig är det perfekta resmålet för par som älskar konst, kultur och god mat. Promenera hand i hand genom de smala gatorna och kanalerna, utforska de många konstgallerierna och museerna eller njut av en romantisk middag på en av stadens många fina restauranger. Venedig är också hemvist för ett antal romantiska hotell, så ni kommer garanterat att hitta ett perfekt ställe att bo på.

4. Maui, Hawaii

Maui är den näst största av Hawaiiöarna och är välkänd för sina fantastiska stränder, frodiga regnskogar och aktiva vulkaner. Ön är också hemvist för ett antal lyxiga resorts, vilket gör den till den perfekta platsen för att koppla av och njuta av lite kvalitetstid med din partner. Om du känner dig aktiv finns det mycket att göra på Maui, från vandring och cykling till surfing och snorkling.

5. Paris, Frankrike

Paris är kärlekens stad av en anledning. Med sin vackra arkitektur, världsberömda konstgallerier och romantiska kaféer är det inte konstigt att så många par flockas i Paris för en romantisk semesterresa. Om du letar efter en verkligt oförglömlig upplevelse kan du ta en tur på det legendariska Eiffeltornet eller njuta av en lugn kryssning längs floden Seine.

6. New York City, USA

New York City är det perfekta resmålet för par som vill uppleva allt som staden har att erbjuda. Från sightseeing och shopping till middagar och nattliv, det finns något för alla i New York. Och med ett brett utbud av boendealternativ kan du garanterat hitta det perfekta stället att bo på.

7. Edinburgh, Skottland

Edinburgh är en vacker och historisk stad som ligger i Skottland. Den är välkänd för sitt slott, sin medeltida arkitektur och sin livliga festivalscen. Staden är också hemvist för ett antal romantiska hotell, vilket gör den till den perfekta platsen för en smekmånad eller romantisk semesterresa.

8. Barcelona, Spanien

Barcelona är en livlig och pulserande stad som ligger vid Spaniens Medelhavskust. Den är välkänd för sin konst och arkitektur samt sin utsökta mat och sitt vin. Staden är också hemvist för ett antal romantiska hotell och resorter, vilket gör den till den perfekta platsen för en smekmånad eller romantisk semesterresa.

9.  Wien, Österrike

Wien är en vacker stad som ligger i Österrike. Den är välkänd för sin klassiska musik, fantastiska arkitektur och utsökta mat. Staden är också hemvist för ett antal romantiska hotell och resorts, vilket gör den till den perfekta platsen för en smekmånad eller romantisk semesterresa.

10. Rio de Janeiro, Brasilien

Rio de Janeiro är en livlig och pulserande stad som ligger vid Brasiliens kust. Den är välkänd för sina vackra stränder, sin fantastiska natur och sitt spännande nattliv. Staden är också hemvist för ett antal romantiska hotell, vilket gör den till den perfekta platsen för en smekmånad eller romantisk semesterresa.

11.  Bali, Indonesien

Bali är en vacker ö som ligger i Indonesien. Den är välkänd för sina fantastiska stränder, frodiga regnskogar och livliga kultur. Ön är också hem för ett antal romantiska hotell och resorts, vilket gör den till den perfekta platsen för en smekmånad eller romantisk semesterresa.

Så där har du det, våra tips på de 11 bästa romantiska resmålen. Oavsett om du är ute efter en storstadssemester i Paris eller New York, en lyxig strandsemester på Maui eller Bali eller en naturskön resa genom de skotska högländerna har vi något för alla. Så vad väntar du på? Börja planera din nästa romantiska resa redan idag.

Author profile

Anja Svensson

Online datingexpert

Anja Svensson, en framstående online datingexpert på dejtingkatalog.se, delar värdefulla insikter och praktiska tips för att navigera framgångsrikt i den digitala dejtingvärlden.

Andra artiklar om… blogg

 • Avslöjandet av Tinder SELECT: Lyft ditt dejtingspel

  2023-12-19

  Avslöjandet av Tinder SELECT: Lyft ditt dejtingspel

  I den ständigt föränderliga världen av online-dejting har Tinder tagit ytterligare ett banbrytande steg med introduktionen av sitt exklusiva medlemskap - Tinder SELECT. Detta premiummedlemskap syftar till att förbättra din dejtingupplevelse och öppnar dörrar till en rad unika förmåner som skiljer det från Tinders standardutbud. I det här blogginlägget kommer vi att utforska vad Tinder SELECT har att erbjuda och hur du kan låsa upp denna exklusiva dejtingsfär.

  Johan Marberg

  Johan Marberg

  Datingbloggare

  2 min read
 • De 30 bästa raggningsreplikerna som får hjärtan att klappa

  2023-12-12

  De 30 bästa raggningsreplikerna som får hjärtan att klappa

  I dejtingens och romantikens värld kan en vältajmad och charmig raggningsreplik vara nyckeln till att bryta isen och göra ett minnesvärt första intryck.

  Johan Marberg

  Johan Marberg

  Datingbloggare

  2 min read