Blogg

Tips för att närma sig singlar på en dejtingsajt för första gången

2022-04-14

Tips för att närma sig singlar på en dejtingsajt för första gången

När du kontaktar en annan medlem på en dejtingsajt på nätet kan du känna dig nervös och osäker när du kontaktar den personen för första gången. Det är verkligen lite pinsamt att närma sig en okänd person med ett dejtingförslag, men några försiktiga och knepiga meddelanden kan göra underverk för att imponera på den andra personen, för att bli dejtingpartner till avsändaren av det imponerande meddelandet. 

Viktiga punkter att notera när du skickar det första meddelandet till en utvald dejt på nätet.

 • Studera den profil som tillhandahålls på dejtingsajten. Försök att få en uppfattning om den andra personens karaktär, intressen och preferenser. Använd dessa uppgifter när du skapar det första meddelandet till honom/henne.
 • Det första meddelandet måste ha en vänlig ton, inte vara för flirtigt, så att den andra personen kan känna sig någorlunda säker på att avsändaren av meddelandet är anständig. Detta kan dock skilja sig åt beroende på vilken kategori webbplatsen tillhör. Var mer formell på en vanlig nätdejtingsajt och var lite fräckare på en uppkopplingssajt
 • Det är nödvändigt att hålla det första meddelandet kort och krispigt, utan att använda något blommigt språk eller lovord för din chattpartner. Ingen gillar att läsa långa textmeddelanden från en okänd person, så det bör bara innehålla det viktiga i meddelandet, vilket i huvudsak är information om att avsändaren är intresserad av att lära känna honom eller henne bättre. Men undvik alla "Hej" "Hej" "Hur är läget" meddelanden. Tanken är att få den andra personens intresse på några få meningar.
 • Tonen i det korta meddelandet bör dock inte låta helt enkelt affärsmässig, eftersom det inte är ett formellt förhållande som ska inledas. Därför är det bäst att hålla en avslappnad ton i det första meddelandet, som kan ha vissa inslag av personliga intressen hos mottagaren av meddelandet, för att förmedla att de båda delar några gemensamma passioner. Dessutom visar det att du har gått igenom den andra personens profil och verkligen är intresserad av att lära känna honom eller henne mer. Så det kan finnas ett omnämnande om det positiva faktum som verkligen har fascinerat avsändaren till att skriva detta meddelande, men det ska låta som en smickrande komplimang för den helt okända personen, som kanske inte tycker att det är bekvämt.
 • Det bör inte nämnas något om någondera personens privatliv, vilket kan reserveras för en tid tills de börjar lära känna varandra bättre. Det är alltså bättre att inte fråga om hans/hennes familj, och det bör inte heller skrivas något om familjebakgrunden hos avsändaren av meddelandet.
 • Det första meddelandet kan innehålla en mycket kort introduktion om dig, men det bör inte vara en lång uppsats om avsändarens liv och karriär. Han bör också se till att inte nämna om några prestationer i det första meddelandet, eftersom det kan låta som arrogans för läsaren.
 • Alla älskar att ha kontakt med en humoristisk person, och därför är det bra om lite humor kan läggas till i språket i det korta meddelandet som skickas för första gången till den utvalda dejtingpartnern. Men det betyder inte att man ska skriva ett skämt, utan några få roliga ord som kan få läsaren att skratta räcker för ett första meddelande.
 • Meddelandet bör avslutas med en förfrågan om fortsatt kontakt eller en fråga som läsaren kan känna sig intresserad av att besvara, bara för att inspirera den andra personen att fortsätta samtalet via meddelandet.
 • Meddelandet bör inte innehålla några stavnings- eller grammatiska fel i språket, eftersom detta meddelande ger det första intrycket av avsändaren. Därför är det bäst att kontrollera meddelandet noggrant och läsa upp det högt för att undvika oönskade misstag. 


 

Author profile

Johan Marberg

Datingbloggare

Johan Marberg är en framstående datingbloggare som delar värdefulla insikter och praktiska tips för att skapa meningsfulla relationer i datingvärlden.

Andra artiklar om… blogg

 • Avslöjandet av Tinder SELECT: Lyft ditt dejtingspel

  2023-12-19

  Avslöjandet av Tinder SELECT: Lyft ditt dejtingspel

  I den ständigt föränderliga världen av online-dejting har Tinder tagit ytterligare ett banbrytande steg med introduktionen av sitt exklusiva medlemskap - Tinder SELECT. Detta premiummedlemskap syftar till att förbättra din dejtingupplevelse och öppnar dörrar till en rad unika förmåner som skiljer det från Tinders standardutbud. I det här blogginlägget kommer vi att utforska vad Tinder SELECT har att erbjuda och hur du kan låsa upp denna exklusiva dejtingsfär.

  Johan Marberg

  Johan Marberg

  Datingbloggare

  2 min read
 • De 30 bästa raggningsreplikerna som får hjärtan att klappa

  2023-12-12

  De 30 bästa raggningsreplikerna som får hjärtan att klappa

  I dejtingens och romantikens värld kan en vältajmad och charmig raggningsreplik vara nyckeln till att bryta isen och göra ett minnesvärt första intryck.

  Johan Marberg

  Johan Marberg

  Datingbloggare

  2 min read