Blogg

Tips för att dejta en man med mindre pengar än du

2022-07-16

Tips för att dejta en man med mindre pengar än du

Att dejta en man som har mindre pengar än du kan vara en skrämmande utsikt, och att veta hur man ska närma sig ämnet eller ens var man ska börja kan vara en utmaning. Det är dock viktigt att komma ihåg att alla är olika och att det inte finns någon universallösning. Med det i åtanke kommer här några tips för att dejta en man som har mindre pengar än du:

1. Prata tidigt om er ekonomi.

Det är viktigt att vara uppriktig om din ekonomiska situation från början. På så sätt undviker du eventuella pinsamheter eller missförstånd längre fram. Om du inte känner dig bekväm med att diskutera pengar är detta kanske inte rätt relation för dig.

2. Var inte rädd för att kompromissa.

Om du är van vid att leva en viss livsstil är det avgörande att du är villig att kompromissa när du dejtar någon med mindre pengar. Det betyder inte att du måste sänka dina krav, men det betyder att du måste vara öppen och flexibel när det gäller saker som resor, restauranger och andra aktiviteter.

3. Var beredd på att budgetera.

Om du dejtar någon som har mindre pengar än du är det troligt att du måste vara mer uppmärksam på dina utgifter. Det betyder inte att du ska skära ner på alla roliga saker, men det betyder att du ska vara mer medveten om din ekonomi och se till att du inte spenderar för mycket.

4. Jämför inte ditt förhållande med andra.

Det är lätt att jämföra ditt förhållande med dina vänner eller familjemedlemmar, men det är viktigt att komma ihåg att alla är olika. Bara för att någon annan har råd med dyrare dejter eller semestrar betyder det inte att du är mindre lycklig i ditt förhållande.

5. Njut av de enkla sakerna.

Att dejta någon med mindre pengar behöver inte vara en utmaning; det kan faktiskt vara en möjlighet att njuta av de enklare sakerna i livet. Istället för att spendera stora summor på tjusiga middagar eller biljetter till den senaste storfilmen, prova att gå på picknick i parken eller laga middag hemma tillsammans. Det är dessa stunder som i slutändan kommer att betyda mest i ert förhållande.

Är det rimligt att pressa honom att byta jobb?

Det bästa vore om du aldrig försökte pressa din partner att byta jobb. Alla har olika mål och ambitioner, så respekt är viktigt. Om du är missnöjd med din ekonomiska situation är det upp till dig att göra en förändring, inte till din partner.

Vad händer om han inte har råd att ta med mig på dejter?

Var kreativ om din partner inte har råd att ta med dig på traditionella dejter. Det finns gott om gratis eller billiga aktiviteter som ni kan göra tillsammans. Bara för att ni inte spenderar pengar betyder det inte att ni inte kan ha roligt.

När du dejtar en kille som tjänar mindre än du försöker du naturligtvis bidra med mer, men försök att inte såra hans ego. Han kanske betalar för saker som middagar eftersom ni gör dem oftare och det skulle se ut som om han betalade hela tiden. Du kanske tar hand om de större sakerna, till exempel hotellbokningar inför semestern, eller gör upp planer (och tar hand om notan), så att det verkar vara en trevlig överraskningsgåva av någon anledning. Detta kan vara ett utmärkt tillvägagångssätt för att inte göra en massa väsen av pengar. Med hjälp av dessa idéer kan du få ett trevligt och tillfredsställande förhållande med din make/maka.

Author profile

Anja Svensson

Online datingexpert

Anja Svensson, en framstående online datingexpert på dejtingkatalog.se, delar värdefulla insikter och praktiska tips för att navigera framgångsrikt i den digitala dejtingvärlden.

Andra artiklar om… blogg

 • Avslöjandet av Tinder SELECT: Lyft ditt dejtingspel

  2023-12-19

  Avslöjandet av Tinder SELECT: Lyft ditt dejtingspel

  I den ständigt föränderliga världen av online-dejting har Tinder tagit ytterligare ett banbrytande steg med introduktionen av sitt exklusiva medlemskap - Tinder SELECT. Detta premiummedlemskap syftar till att förbättra din dejtingupplevelse och öppnar dörrar till en rad unika förmåner som skiljer det från Tinders standardutbud. I det här blogginlägget kommer vi att utforska vad Tinder SELECT har att erbjuda och hur du kan låsa upp denna exklusiva dejtingsfär.

  Johan Marberg

  Johan Marberg

  Datingbloggare

  2 min read
 • De 30 bästa raggningsreplikerna som får hjärtan att klappa

  2023-12-12

  De 30 bästa raggningsreplikerna som får hjärtan att klappa

  I dejtingens och romantikens värld kan en vältajmad och charmig raggningsreplik vara nyckeln till att bryta isen och göra ett minnesvärt första intryck.

  Johan Marberg

  Johan Marberg

  Datingbloggare

  2 min read