Blogg

Squirt - myt eller verklighet

2022-06-20

Squirt - myt eller verklighet

Det är ett av de mest debatterade ämnena i sovrummet: kan kvinnor verkligen spruta? För vissa är det en urban legend, något som bara händer i porr. Men för andra är squirting väldigt verkligt - och det är en otroligt njutbar upplevelse.

Så vad är sanningen?

Svaret kan bero på vem du frågar, men vissa vetenskapliga bevis tyder på att squirting är verkligt. Under sexuell stimulering är squirting, även känd som kvinnlig utlösning, utsläpp av en liten mängd vätska. Genom historien har det erkänts, förlorats, återupptäckts och ifrågasatts som en aspekt av den kvinnliga sexualiteten.

Hur får du henne att spruta?

Du måste fingera henne

 1. Ett eller två (smorda) fingrar ska föras in cirka 15 cm in i vaginalkanalen.
 2. Leta upp uretralsvampen, som känns som en liten hög av svampig vävnad på den vaginala framväggen.
 3. Upprätthåll ett jämnt tryck. Gör en "kom hit"-rörelse.

Använd naturligtvis din penis, om du har en sådan :)

Positioner som möjliggör ytlig penetration är mest effektiva. Kom ihåg att du siktar på den övre vaginala väggen, så positioner som "siktar" på naveln är idealiska. Här är några populära sexställningar som kan få din partner att spruta:

 1. Position som missionär. En kudde placeras under hennes skinkor så att du lättare kan tränga in i den övre delen av slidan.
 2. Positionen är så rak som en bräda. Låt henne ligga på magen med benen korsade. Bakifrån kommer partnern penetrerande in i dem. Nyckeln är att börja långsamt och ytligt för att upptäcka G-punkten.

Få hjälp av en leksak

Stimuleringen av G-punkten är avgörande i det här fallet. Inne i slidan ligger G-punkten ungefär två tum inåt och en tum uppåt. Du behöver alltså en leksak som är lite längre och har en lätt uppåtriktad kurva.

Slutsats

Kvinnors upplevelser av sprutning varierade från känslor av extraordinär njutning och förvåning till att sprutning ansågs vara en pinsam och störande händelse med känslor av obehag och skamkänslor. 
Det är därför viktigt att låta din partner slappna av, lyssna på hur hon känner sig och lugna henne i god tid om det är första gången det händer henne. Kom ihåg att alla kvinnor är olika, och vissa kommer inte att kunna åstadkomma detta alls. Det är inget fel med det. Sexvärlden är så mångfacetterad att du inte ska hänga upp dig på ett enda mål. Kom ihåg att det är processen, inte slutresultatet, som räknas!

Author profile

Anja Svensson

Online datingexpert

Anja Svensson, en framstående online datingexpert på dejtingkatalog.se, delar värdefulla insikter och praktiska tips för att navigera framgångsrikt i den digitala dejtingvärlden.

Andra artiklar om… blogg

 • Avslöjandet av Tinder SELECT: Lyft ditt dejtingspel

  2023-12-19

  Avslöjandet av Tinder SELECT: Lyft ditt dejtingspel

  I den ständigt föränderliga världen av online-dejting har Tinder tagit ytterligare ett banbrytande steg med introduktionen av sitt exklusiva medlemskap - Tinder SELECT. Detta premiummedlemskap syftar till att förbättra din dejtingupplevelse och öppnar dörrar till en rad unika förmåner som skiljer det från Tinders standardutbud. I det här blogginlägget kommer vi att utforska vad Tinder SELECT har att erbjuda och hur du kan låsa upp denna exklusiva dejtingsfär.

  Johan Marberg

  Johan Marberg

  Datingbloggare

  2 min read
 • De 30 bästa raggningsreplikerna som får hjärtan att klappa

  2023-12-12

  De 30 bästa raggningsreplikerna som får hjärtan att klappa

  I dejtingens och romantikens värld kan en vältajmad och charmig raggningsreplik vara nyckeln till att bryta isen och göra ett minnesvärt första intryck.

  Johan Marberg

  Johan Marberg

  Datingbloggare

  2 min read