Blogg

Snabbdejting: Tips för en lyckad upplevelse

2022-06-23

Snabbdejting: Tips för en lyckad upplevelse

Introduktion till speeddejting

Speed dating är en formaliserad matchningsprocess i ett dejtingsystem vars syfte är att uppmuntra människor att träffa många nya människor. Formatet för speed dating har sitt ursprung i judiska singelarrangemang som kallas "Hurry Dates" och "Speed Daters". Tanken var att om man träffade tillräckligt många människor skulle man hitta någon som var kompatibel. Speed dating, som är två separata ord, används ofta som en generisk term för liknande evenemang.

Även om speed dating grundades i judiska församlingar i USA har det blivit alltmer populärt i andra länder, särskilt i länder med stor stadsbefolkning. Speed dating främjar social interaktion och exponerar deltagarna för andra som söker en dejt. Denna typ av dejtingmetod, som är snabbare än traditionella dejtingmetoder, gör det möjligt för deltagarna att gå på minidates med 10-25 (ibland fler) personer under en viss tid.

Hur Speed Dating fungerar

När du anländer till platsen välkomnas du av värdarna. Du kommer att få en namnlapp, ett dejtingscorecard och en penna. Namnskylten kommer att ha ditt förnamn och ett nummer (detta är för att du ska kunna hålla reda på vilka du träffar under kvällen). På dejtingsedeln finns det plats för 25 dejter med kryssrutor bredvid varje dejts namn.
Dateringspoängkortet är till för att hjälpa dig att hålla reda på vem du gillar och skulle vilja träffa igen. Vanligtvis varar varje dejt ungefär åtta minuter - precis tillräckligt med tid för att du ska veta om du kommer att träffa någon eller inte! I slutet av varje dejt markerar deltagarna på sitt dejtingscorecard om de skulle vilja träffa sin dejt igen. Om två deltagare har markerat varandra som ett "ja" anses de vara en match och kommer att få varandras kontaktuppgifter.

Vad man kan förvänta sig när man speeddebattar

Speed dating är ett roligt och enkelt sätt att träffa nya människor utan att det är krångligt att dejta för mycket på en gång. Det ger dig också möjlighet att ta reda på vilka personer du attraheras av och få en känsla för hur de är personligen.

Speed dating-formatet handlar om att presentera dig själv för så många människor som möjligt på kort tid. Det är viktigt att komma ihåg att alla är där för att träffa någon, precis som du. Du förväntas inte hitta ditt livs kärlek på din första speeddejting, men du förväntas ha roligt! Speeddejting handlar om första intryck; därför måste du göra ett bra intryck! Här är några tips om hur du gör just det:

Välj rätt plats

Det första steget för att få en lyckad speeddejtingupplevelse är att välja rätt plats! Det är viktigt att hitta en bekväm och avslappnad miljö där du lätt kan konversera med dina dejter. Du vill också se till att platsen är åldersanpassad; de flesta speeddejting-evenemang anger ett åldersintervall för deltagarna.

Bär rätt kläder

Första intrycket är allt, så det är viktigt att se till att du ser ut på bästa sätt när du speeddebattar! Välj en klädsel som får dig att känna dig säker och bekväm; undvik allt som är för avslöjande eller får dig att känna dig obekväm.

Var dig själv

Det är viktigt att vara sig själv när du speeddebattar. Försök inte vara någon som du tror att din dejt skulle gilla eller agera som någon du inte är. Du kommer bara att känna dig obekväm och din dejt kommer att kunna se att du inte är genuin.

Ha realistiska förväntningar

Speeddejting är ett bra sätt att träffa nya människor, men det är inte en ersättning för dejting. Förvänta dig inte att du ska hitta din själsfrände vid ditt första speeddejting-evenemang - det är troligt att det kommer att ta några dejter innan du hittar någon som du verkligen klickar med.

Ställ rätt frågor

När du speeddebattar är det viktigt att ställa rätt frågor för att lära känna din dejt bättre. Men du vill också se till att du inte ställer för personliga frågor för tidigt - du vill inte att din dejt ska känna sig obekväm! Här är några exempel på bra frågor att ställa vid speeddejting:
- Vad jobbar du med?
- Vad är några av dina hobbies?
- Vad är din favoritmat?
- Var växte du upp?
- Vilken är din favoritfilm?

Lyssna på

Det handlar inte bara om att prata - det är också viktigt att lyssna på vad din dejt har att säga. Var verkligen uppmärksam och försök att komma ihåg saker som de har berättat för dig, så att du kan ställa följdfrågor senare.

Prata med alla

En av de bästa sakerna med speeddejting är att du får träffa många nya människor. Se därför till att prata med alla, även om du inte tror att du är intresserad av dem. Du vet aldrig - de kan sluta med att vara din perfekta match.

Uppföljning

Om du verkligen har träffat någon, se till att du följer upp med honom eller henne efteråt. Utbyt kontaktuppgifter eller kontakta dem på sociala medier så att ni kan hålla kontakten och fortsätta att lära känna varandra.

Kom ihåg att offline speed dating-evenemang är ett av många alternativ för att hitta en partner i dagens snabba storstadsmiljö. Om du inte har tillräckligt med tid för att besöka sådana dejtingevenemang är dejtingwebbplatser och appar också bra sätt att träffa nya människor och inleda en relation.
Oavsett vilken metod du använder för att hitta en partner är det viktigaste att vara sig själv och ha roligt!

Author profile

Anja Svensson

Online datingexpert

Anja Svensson, en framstående online datingexpert på dejtingkatalog.se, delar värdefulla insikter och praktiska tips för att navigera framgångsrikt i den digitala dejtingvärlden.

Andra artiklar om… blogg

 • Avslöjandet av Tinder SELECT: Lyft ditt dejtingspel

  2023-12-19

  Avslöjandet av Tinder SELECT: Lyft ditt dejtingspel

  I den ständigt föränderliga världen av online-dejting har Tinder tagit ytterligare ett banbrytande steg med introduktionen av sitt exklusiva medlemskap - Tinder SELECT. Detta premiummedlemskap syftar till att förbättra din dejtingupplevelse och öppnar dörrar till en rad unika förmåner som skiljer det från Tinders standardutbud. I det här blogginlägget kommer vi att utforska vad Tinder SELECT har att erbjuda och hur du kan låsa upp denna exklusiva dejtingsfär.

  Johan Marberg

  Johan Marberg

  Datingbloggare

  2 min read
 • De 30 bästa raggningsreplikerna som får hjärtan att klappa

  2023-12-12

  De 30 bästa raggningsreplikerna som får hjärtan att klappa

  I dejtingens och romantikens värld kan en vältajmad och charmig raggningsreplik vara nyckeln till att bryta isen och göra ett minnesvärt första intryck.

  Johan Marberg

  Johan Marberg

  Datingbloggare

  2 min read