Blogg

Sätt att bli förälskad i din partner igen

2022-08-05

Sätt att bli förälskad i din partner igen

Du känner igen känslan. Efter att ha varit tillsammans med någon ett tag börjar du vänja dig vid honom eller henne. Du förlorar den inledande spänningen och passionen som du en gång hade och gnistan är borta.
Oroa dig inte, du är inte ensam. Många par upplever detta i sina relationer. Men den goda nyheten är att det finns sätt att bli förälskad i din partner igen. I det här inlägget delar vi med oss av sju genomförbara vanor som kan hjälpa dig att återuppväcka kärlekslågan i ditt förhållande.

Ge din partner komplimanger varje dag

Du bör börja dagen med att ge din partner en komplimang. Det sätter tonen för dagen och påminner dem om att du älskar och uppskattar dem. Dessutom är det ett bra sätt att börja dagen på ett positivt sätt.
Komplimanger kan handla om vad som helst - deras utseende, prestationer eller helt enkelt hur bra det är att vara tillsammans med dem. Nyckeln är att vara genuin och se till att dina komplimanger är specifika snarare än generella.
Försök att ge minst en komplimang varje dag, så är du på god väg att bli förälskad i din partner igen.

Ta dig tid för dejtkvällar

Du minns säkert den gamla goda tiden då du och din partner tillbringade all tid tillsammans. Skrattade, pratade och bara njöt av varandras sällskap. Men på något sätt försvann de lyckliga stunderna med tiden.
Nu kanske du tror att gnistan är borta och att det inte är någon idé att försöka återskapa den. Men jag är här för att berätta för dig att det inte är för sent. Du kan bli kär i din partner igen om du tar dig tid för dejtkvällar.
Det behöver inte vara något tjusigt eller dyrt. Det räcker med att ta lite tid ur ert upptagna schema för att tillbringa kvalitetstid med varandra. Återknyt kontakten och återupptäck det som gjorde att ni blev förälskade från början.

Gör dig av med negativ kommunikation

Det är inte så att ni inte bryr er om varandra längre, det är bara det att saker och ting har blivit lite ... tråkiga. Du vet vad som behöver göras för att bli kär i din partner igen, men det kommer att kräva en viss ansträngning.
Först och främst måste du göra dig av med all negativ kommunikation. Detta innebär att du inte längre ska kritisera, sticka sarkasm eller rulla med ögonen. Om något har stört dig, ta upp det på ett konstruktivt sätt. Och se till att lyssna uppmärksamt när din partner pratar.

Prioritera fysisk beröring

Det är lätt att låta den fysiska beröringen gå åt sidan när man inte är i kärlekens tecken. Men glöm inte att detta är avgörande för att hålla gnistan vid liv.
Se till att ni rör vid varandra ofta, inte bara i intima stunder. Håll varandra i handen när ni går, lägg armen runt din partner när du tittar på tv och ge varandra en kram, hej och hejdå.
Ju mer fysisk kontakt ni har, desto mer sammankopplade kommer ni att känna er. Och det är det som kommer att bidra till att hålla ert förhållande starkt.

Visa tacksamhet

Det kan vara lätt att ta sin partner för givet när man har varit tillsammans ett tag. Men glöm inte bort hur lycklig du är som har dem i ditt liv!
Ett sätt att bli förälskad igen är att visa tacksamhet för allt de gör för dig. Uppskatta de små sakerna och låt dem veta hur mycket du uppskattar dem. Handlingar talar mer än ord, så försök att göra något speciellt för dem för att visa hur mycket du bryr dig om dem.

Planera nya upplevelser tillsammans

Par måste blanda upp saker då och då för att hålla gnistan vid liv. Ett sätt att göra det är att planera nya upplevelser tillsammans.
Det kan vara något så enkelt som att prova en ny restaurang eller gå på en vandring på en plats där ingen av er har varit förut. Nya upplevelser hjälper till att hålla förhållandet fräscht och spännande.
Dessutom ger de er en möjlighet att lära er mer om varandra och knyta band på nya sätt. Så varför inte lägga till spontanitet i ert liv och se vad som händer?

Investera i ditt förhållande

Det kanske låter klyschigt, men det är sant - du måste investera i ditt förhållande om du vill att det ska hålla. Vad innebär det egentligen? Det betyder att du ska tillbringa tid tillsammans, prata, dela dina tankar och känslor och anstränga dig för att få kontakt på en djupare nivå.
Det innebär också att finnas där för varandra i goda och dåliga tider. Ingen är perfekt, och ni kommer att ha meningsskiljaktigheter då och då. Men det är hur ni hanterar dessa meningsskiljaktigheter som spelar roll.
Om ni kan lägga ner arbetet och om ni båda är villiga att göra vad som krävs för att göra er relation starkare finns det ingen anledning till att saker och ting inte kan gå tillbaka till det som de var från början. Det kommer inte att bli lätt, men det kommer att vara värt det.

Slutsats

Du kanske känner dig lite vilsen och osäker på hur ditt förhållande ser ut. Kanske har det varit tufft på sistone och du är inte säker på att det är värt att kämpa för längre. 
Men bara för att saker och ting är svåra betyder det inte att de inte kan bli bättre. Med lite ansträngning och några positiva förändringar kan du bli förälskad i din partner igen och återupprätta den lycka ni en gång hade.

Author profile

Anja Svensson

Online datingexpert

Anja Svensson, en framstående online datingexpert på dejtingkatalog.se, delar värdefulla insikter och praktiska tips för att navigera framgångsrikt i den digitala dejtingvärlden.

Andra artiklar om… blogg

 • Avslöjandet av Tinder SELECT: Lyft ditt dejtingspel

  2023-12-19

  Avslöjandet av Tinder SELECT: Lyft ditt dejtingspel

  I den ständigt föränderliga världen av online-dejting har Tinder tagit ytterligare ett banbrytande steg med introduktionen av sitt exklusiva medlemskap - Tinder SELECT. Detta premiummedlemskap syftar till att förbättra din dejtingupplevelse och öppnar dörrar till en rad unika förmåner som skiljer det från Tinders standardutbud. I det här blogginlägget kommer vi att utforska vad Tinder SELECT har att erbjuda och hur du kan låsa upp denna exklusiva dejtingsfär.

  Johan Marberg

  Johan Marberg

  Datingbloggare

  2 min read
 • De 30 bästa raggningsreplikerna som får hjärtan att klappa

  2023-12-12

  De 30 bästa raggningsreplikerna som får hjärtan att klappa

  I dejtingens och romantikens värld kan en vältajmad och charmig raggningsreplik vara nyckeln till att bryta isen och göra ett minnesvärt första intryck.

  Johan Marberg

  Johan Marberg

  Datingbloggare

  2 min read