Blogg

Rädsla för att dejta igen - övervinn dina rädslor och hitta din själsfrände

2022-10-11

Rädsla för att dejta igen - övervinn dina rädslor och hitta din själsfrände

Personer som har gått igenom en skilsmässa eller ett svårt uppbrott tycker ofta att det är svårt att börja dejta igen. Att ge sig ut och träffa nya människor kan vara skrämmande och till och med skrämmande, och detta kallas för rädslan för att dejta igen.
Det är inget nytt begrepp, men numera är det så vanligt att vi bestämde oss för att skriva en artikel om det.

Det finns många anledningar till varför någon kan uppleva nämnda känslor. Det kan bero på tidigare erfarenheter eller helt enkelt på att de har blivit vana vid att vara singel och bekväma med sitt eget sällskap. Oavsett orsaken är det möjligt att övervinna rädslan för att dejta igen med ansträngning och beslutsamhet.

Här är några tips om hur du kan övervinna din rädsla och hitta din själsfrände:

Ta god tid på dig

Det finns ingen brådska att börja dejta igen. Om du inte är redo är det helt okej. Ta dig tid att läka och arbeta med dig själv först. Ibland är det svårt att förstå om du är redo eller inte. I det här fallet kan det vara bra att prata med en terapeut eller rådgivare som kan hjälpa dig att bearbeta dina känslor. De primära triggarna till att du är redo att dejta igen är nyfikenhet och viljan att prova något nytt. Låt ingen pressa dig att dejta igen innan du är förberedd.

Sätt dig själv på plats.

När du är redo att börja dejta igen ska du inte vara rädd för att visa upp dig själv. Det innebär att du engagerar dig i aktiviteter och klubbar som intresserar dig och deltar i sociala evenemang, och det kan också innebära att du anmäler dig till dejtingsajter eller appar på nätet. Det viktiga är att du tar saker och ting i din egen takt och bekvämlighetsnivå.

Var öppenhjärtig

När du träffar nya människor är det viktigt att hålla ett öppet sinne. Skriv inte av någon innan du ens har gett dem en chans. Alla har sina egna unika egenskaper, och man vet aldrig; de kan visa sig vara den perfekta matchningen för dig.

Var dig själv

När du börjar dejta igen är det viktigt att du är dig själv. Försök inte ändra vem du är för att passa in i någon annans idé om den perfekta partnern. Var trygg i den du är; andra kommer att attraheras av det.

Ta det långsamt

Rusa inte in i något för snabbt. När du börjar dejta någon ny, ta det långsamt och lär känna dem innan du går för fort fram. På så sätt undviker du att bli sårad eller besviken om det inte fungerar.

Ha realistiska förväntningar

Förvänta dig inte att varje dejt ska förvandlas till ett långsiktigt förhållande. Ibland klickar det helt enkelt inte mellan människor, och det är okej. Njut bara av processen att träffa nya människor och se vart saker och ting tar vägen. En del av dina nya bekantskaper kan bli goda vänner, även om de inte är romantiska partners.

Prata om dina rädslor.

Det kan vara till hjälp att prata med någon om dina rädslor och farhågor. Det kan vara en vän, en familjemedlem eller till och med en terapeut. En terapeut kan hjälpa dig att bearbeta dina känslor och ge dig verktyg för att hantera din ångest. De kan också ge dig stöd och vägledning när du tar steg för att övervinna din rädsla. Du kan börja arbeta med dessa känslor genom att prata om vad som gör dig ängslig.

Var positiv

Det är viktigt att närma sig dejting med en positiv inställning. Tro på att du kommer att hitta någon speciell och håll hakan uppe även om saker och ting inte går exakt som planerat. En positiv attityd är attraktiv för andra och hjälper dig att hålla dig öppen och självsäker.

Att dejta igen efter en dålig erfarenhet kan vara skrämmande, men det är viktigt att komma ihåg att alla inte är likadana. Med lite ansträngning och beslutsamhet kan du övervinna dina rädslor och hitta lycka med någon ny.

Author profile

Johan Marberg

Datingbloggare

Johan Marberg är en framstående datingbloggare som delar värdefulla insikter och praktiska tips för att skapa meningsfulla relationer i datingvärlden.

Andra artiklar om… blogg

 • Avslöjandet av Tinder SELECT: Lyft ditt dejtingspel

  2023-12-19

  Avslöjandet av Tinder SELECT: Lyft ditt dejtingspel

  I den ständigt föränderliga världen av online-dejting har Tinder tagit ytterligare ett banbrytande steg med introduktionen av sitt exklusiva medlemskap - Tinder SELECT. Detta premiummedlemskap syftar till att förbättra din dejtingupplevelse och öppnar dörrar till en rad unika förmåner som skiljer det från Tinders standardutbud. I det här blogginlägget kommer vi att utforska vad Tinder SELECT har att erbjuda och hur du kan låsa upp denna exklusiva dejtingsfär.

  Johan Marberg

  Johan Marberg

  Datingbloggare

  2 min read
 • De 30 bästa raggningsreplikerna som får hjärtan att klappa

  2023-12-12

  De 30 bästa raggningsreplikerna som får hjärtan att klappa

  I dejtingens och romantikens värld kan en vältajmad och charmig raggningsreplik vara nyckeln till att bryta isen och göra ett minnesvärt första intryck.

  Johan Marberg

  Johan Marberg

  Datingbloggare

  2 min read