Blogg

Om du är singel och lycklig behöver du inte skämmas.

2022-06-29

Om du är singel och lycklig behöver du inte skämmas.

Om det låter som en oxymoron att vara singel och lycklig ska du tänka om. Enligt en nyligen genomförd studie kan det leda till större livstillfredsställelse, allmänt välbefinnande och till och med bättre psykisk hälsa att vara singel. Så om du stolt flyger solo och älskar det, låt ingen få dig att känna att det är något fel på dig. Här är bara några av de många anledningarna till varför det är helt okej att vara singel och lycklig:

Du har kontroll över ditt eget liv

Du behöver inte svara till någon annan än dig själv när du är singel. Du kan fatta dina egna beslut, göra dina egna prioriteringar och leva ditt liv precis som du vill. Den typen av frihet och oberoende kan vara otroligt stärkande.

Du kan fokusera på din karriär

När du är i ett förhållande kan din karriär få stå tillbaka för din partners behov. Men när du är singel kan du fokusera på din karriär utan att oroa dig för någon annan. Du kan sätta upp dina egna mål och arbeta mot dem utan distraktioner. Och det kan leda till mycket framgång.

Du kan fokusera på din egen lycka

När du är i ett förhållande är det lätt att fastna i att försöka göra din partner lycklig. Men när du är singel kan du istället fokusera på din egen lycka. Du kan göra de saker du älskar, omgiven av de människor du älskar, utan att oroa dig för någon annans behov eller önskemål.

Du kan vara självisk

Att vara i ett förhållande kräver ofta att vi sätter vår partners behov före våra egna. Men att vara singel ger dig chansen att vara lite självisk. Du kan fokusera på dina mål och drömmar utan att ta hänsyn till någon annans. Och det kan vara otroligt befriande.

Du behöver inte oroa dig för att bli avvisad

När du är i ett förhållande finns det alltid en risk att bli avvisad eller sårad av din partner. Men när du är singel behöver du inte oroa dig för det, och du är fri att älska och bli älskad utan rädsla för att bli avvisad.

Du kan göra experiment i ditt sexualliv

När du är i ett förhållande kan du känna att du måste hålla dig till samma gamla sexuella rutin. Men när du är singel kan du utforska din sexualitet hur du vill. Du kan experimentera med olika partners, olika typer av sex och olika typer av sexuella upplevelser. Numera är det lätt att hitta likasinnade människor att experimentera med, tack vare internet: dejtingsajter & appar i synnerhet. Du kan dejta eller hookup med vem du vill utan att vara rädd för att bli dömd.

Så om du är nöjd med att vara singel, låt ingen få dig att känna att det är något fel på dig. Omfamna ditt oberoende och njut av den frihet som följer med att vara singel. Det är ett underbart sätt att leva.

Author profile

Anja Svensson

Online datingexpert

Anja Svensson, en framstående online datingexpert på dejtingkatalog.se, delar värdefulla insikter och praktiska tips för att navigera framgångsrikt i den digitala dejtingvärlden.

Andra artiklar om… blogg

 • Avslöjandet av Tinder SELECT: Lyft ditt dejtingspel

  2023-12-19

  Avslöjandet av Tinder SELECT: Lyft ditt dejtingspel

  I den ständigt föränderliga världen av online-dejting har Tinder tagit ytterligare ett banbrytande steg med introduktionen av sitt exklusiva medlemskap - Tinder SELECT. Detta premiummedlemskap syftar till att förbättra din dejtingupplevelse och öppnar dörrar till en rad unika förmåner som skiljer det från Tinders standardutbud. I det här blogginlägget kommer vi att utforska vad Tinder SELECT har att erbjuda och hur du kan låsa upp denna exklusiva dejtingsfär.

  Johan Marberg

  Johan Marberg

  Datingbloggare

  2 min read
 • De 30 bästa raggningsreplikerna som får hjärtan att klappa

  2023-12-12

  De 30 bästa raggningsreplikerna som får hjärtan att klappa

  I dejtingens och romantikens värld kan en vältajmad och charmig raggningsreplik vara nyckeln till att bryta isen och göra ett minnesvärt första intryck.

  Johan Marberg

  Johan Marberg

  Datingbloggare

  2 min read