Blogg

Nyckeln till ett framgångsrikt långdistansförhållande

2022-06-18

Nyckeln till ett framgångsrikt långdistansförhållande

Långdistansrelationer kan vara svåra att upprätthålla, men det finns sätt att få dem att fungera.

Först och främst - vad är det?

Ett långdistansförhållande är när två personer har ett förhållande men bor långt ifrån varandra. Numera är detta vanligt bland dem som möter varandra på dejtingsajter eller appar eller som arbetar i olika städer eller länder.

Den största utmaningen för människor i ett långdistansförhållande är bristen på fysisk kontakt, vilket kan leda till känslor av ensamhet, ångest och till och med depression. Andra utmaningar är kommunikationssvårigheter, svartsjuka och förtroendeproblem.

Hur får man det att fungera?

Det finns dock sätt att få ett långdistansförhållande att fungera. Först och främst är det viktigt att kommunicera regelbundet med varandra. Samma historia gäller för möten offline - det är viktigt att besöka varandra så ofta som möjligt. Slutligen är det viktigt med tillit - både till dig själv och till din partner.

Vi bestämde oss för att förbereda några tips för att hjälpa dig att hantera långdistansrelationer:

 1. Kommunicera ofta - kommunicera med varandra så mycket som möjligt, oavsett om det sker via sms, telefonsamtal, videosamtal eller sociala medier. De bästa programmen för att genomföra distansdejting är Zoom, Skype, Facetime eller helt enkelt via budbärare. Beroende på dina preferenser kan videosamtal med din partner vara ett idealiskt tillfälle att ha regelbundna sexsessioner på distans där du och din partner kan få den mängd sexuell njutning som ni båda behöver. Att hålla kontakten hjälper er att känna er närmare varandra och att upprätthålla förhållandet.
 2. Ta dig tid för varandra, även om ni inte kan vara tillsammans hela tiden. Även om ni båda har upptagna dagar, se till att avsätta tid för att komma ikapp. Ja, vi inser att dagens scheman förmodligen är mer hektiska än någonsin, men att ta sig tid för varandra är avgörande för att ert förhållande ska lyckas.
 3. Var ärlig - det är viktigt, att vara ärlig mot varandra om ert förhållande. Detta inkluderar både det goda och det dåliga. Berätta till exempel för din partner om du känner dig osäker i ditt förhållande. Detta kommer att hjälpa er att förstå varandras känslor och bygga ett starkare förhållande.
 4. Lita på varandra - tillit är viktigt i alla förhållanden, men särskilt i ett långdistansförhållande. Du måste lita på att din partner kommer att vara dig trogen även när ni inte är tillsammans. Om ni inte litar på varandra kommer förhållandet inte att fungera.
 5. Ha tålamod - långdistansrelationer kan vara frustrerande, så det är viktigt att ha tålamod med varandra. Saker och ting kanske inte alltid går enligt planerna, men så länge ni båda är villiga att arbeta på förhållandet kan det

Om du befinner dig i ett långdistansförhållande eller funderar på att inleda ett sådant kan de här tipsen hjälpa dig att få det att fungera. Kom bara ihåg att kommunicera ofta, vara ärliga mot varandra och ha tålamod - saker och ting kommer att ordna sig i slutändan.

Author profile

Johan Marberg

Datingbloggare

Johan Marberg är en framstående datingbloggare som delar värdefulla insikter och praktiska tips för att skapa meningsfulla relationer i datingvärlden.

Andra artiklar om… blogg

 • Avslöjandet av Tinder SELECT: Lyft ditt dejtingspel

  2023-12-19

  Avslöjandet av Tinder SELECT: Lyft ditt dejtingspel

  I den ständigt föränderliga världen av online-dejting har Tinder tagit ytterligare ett banbrytande steg med introduktionen av sitt exklusiva medlemskap - Tinder SELECT. Detta premiummedlemskap syftar till att förbättra din dejtingupplevelse och öppnar dörrar till en rad unika förmåner som skiljer det från Tinders standardutbud. I det här blogginlägget kommer vi att utforska vad Tinder SELECT har att erbjuda och hur du kan låsa upp denna exklusiva dejtingsfär.

  Johan Marberg

  Johan Marberg

  Datingbloggare

  2 min read
 • De 30 bästa raggningsreplikerna som får hjärtan att klappa

  2023-12-12

  De 30 bästa raggningsreplikerna som får hjärtan att klappa

  I dejtingens och romantikens värld kan en vältajmad och charmig raggningsreplik vara nyckeln till att bryta isen och göra ett minnesvärt första intryck.

  Johan Marberg

  Johan Marberg

  Datingbloggare

  2 min read