Blogg

När casual dating blir för allvarligt

2022-05-14

När casual dating blir för allvarligt

Det kan vara svårt att hålla känslorna i schack när du söker fysisk tillgivenhet, men det är viktigt att komma ihåg att du inte är skyldig någon något mer än vad du känner dig bekväm med. Om saker och ting börjar bli för allvarliga bör du vara ärlig mot den andra personen och sätta gränser. Låt dig inte bli alltför känslomässigt fäst vid någon som du bara träffar tillfälligt. Håll dina alternativ öppna och dejta runt för att förhindra att du blir för fäst vid en person.

Fördelarna med tillfällig dejting

Casual dating kan vara ett utmärkt sätt att utforska dina alternativ och ha lite kul utan att bli alltför fäst. Det kan hjälpa dig att hålla dig obunden och förhindrar att du får ditt hjärta krossat. Casual dating ger dig också möjlighet att träffa nya människor och utvidgar din sociala cirkel.  Att dejta på ett avslappnat sätt kan hjälpa dig att bli bekväm med tanken på ett förhållande om du är ny i dejtingvärlden.

Det finns dock något sådant som att bli för seriös när du bara träffar någon tillfälligt. När detta händer kan det förstöra hela upplevelsen. Det kan sluta med att du får ditt hjärta krossat eller känner dig besviken och frustrerad. 

Hur du håller känslorna i schack när du dejtar tillfälligt.

När du dejtar tillfälligt är det viktigt att du håller dina känslor i schack. Bli inte för fäst vid personen du träffar - kom ihåg att det är någon du bara dejtar tillfälligt, inte någon du har ett seriöst förhållande med. Här är några tips för att hålla dina känslor i schack:

 • Spendera inte all din tid med personen du träffar tillfälligt. Se till att du har ett liv utanför ditt förhållande och tillbringa tid med dina vänner och din familj.
 • Bli inte för seriös för snabbt. Tillfälliga relationer ska vara roliga och lättsamma, så börja inte prata om äktenskap eller barn efter bara några dejter.
 • Håll dina alternativ öppna. Lägg inte alla dina ägg i samma korg - kom ihåg att du träffar den här personen tillfälligt, så du bör fortfarande träffa andra personer.
 • Var ärlig mot dig själv och mot personen du träffar. Om du börjar få känslor, var ärlig om det och prata med personen du träffar.

Vad ska du göra om det börjar bli för allvarligt?

Om du upptäcker att du blir alltför fäst vid någon som du bara träffar tillfälligt är det dags att omvärdera situationen. Här är några saker du kan göra för att undvika att det blir för allvarligt:

 • Sätt gränser. Om du inte vill att saker och ting ska bli för allvarliga bör du vara tydlig med dina gränser från början. Förklara att du bara är ute efter något avslappnat och var uppriktig om vad du känner dig bekväm med. På så sätt undviker du missförstånd längre fram.
 • Bli inte alltför engagerad. Det kan vara lätt att börja bli alltför känslomässigt fäst vid någon när man bara dejtar tillfälligt. Försök att hålla saker och ting i perspektiv och kom ihåg att det inte alltid kommer att vara seriöst.
 • Kommunicera. Om du märker att du blir alltför fäst, kommunicera med din partner och låt honom eller henne veta hur du känner dig. De kanske känner på samma sätt och det kan vara till hjälp att prata om det.
 • Ta ett steg tillbaka. Om saker och ting börjar bli för allvarliga kan det vara en bra idé att ta ett steg tillbaka och omvärdera situationen. Ibland är det bäst att bara njuta av ögonblicket och inte bli alltför upptagen av framtiden.

Tips för att hålla dig känslomässigt avskild när du dejtar tillfälligt.

När du dejtar tillfälligt är det viktigt att hålla dig känslomässigt avskild från din partner. På så sätt undviker du att bli alltför fäst vid dem och bli sårad om förhållandet tar slut. Här är några tips för att hålla dig säker och distanserad:

 • Investera inte för mycket i förhållandet. Kom ihåg att du inte befinner dig i ett engagerat förhållande och att du när som helst kan gå därifrån. Bli inte alltför känslomässigt fäst eller investerad i den person du träffar tillfälligt.
 • Håll dina förväntningar låga. Förvänta dig inte för mycket av förhållandet så är det mindre sannolikt att du blir besviken. Njut av att tillbringa tid med din partner, men förvänta dig inte att han eller hon ska uppfylla alla dina behov.
 • Bli inte för fysisk. Det är viktigt att hålla det avslappnat och inte bli för fysisk med din partner. På så sätt undviker du att bli alltför känslomässigt bunden. Håll relationen platonisk och ha inte sex eller delta i andra typer av intima aktiviteter.
 • Håll dig sysselsatt. Att hålla dig upptagen med andra aktiviteter hjälper dig att hålla dig distanserad från ditt tillfälliga förhållande. När du inte är fokuserad på din partner är du mindre benägen att bli alltför känslomässigt fäst vid honom eller henne.

Vikten av att hålla alternativen öppna

När du dejtar på ett tillfälligt sätt är det viktigt att du håller dina alternativ öppna. På så sätt undviker du att bli alltför fäst vid din partner och bli sårad om förhållandet tar slut. När du dejtar flera personer är det mindre troligt att du blir känslomässigt fäst vid någon av dem. Du kommer också att vara mindre benägen att bli sårad om förhållandet inte fungerar. Håll dina alternativ öppna och dejta runt tills du hittar någon som du vill ha ett fast förhållande med.

Casual dating kan vara väldigt roligt, men det är viktigt att vara säker och distanserad. Se till att hålla dina förväntningar låga, bli inte för fysisk och håll dig sysselsatt med andra aktiviteter. När du inte är fokuserad på din partner är du mindre benägen att bli alltför känslomässigt fäst vid honom eller henne. Håll dina alternativ öppna och dejta runt tills du hittar någon som du vill vara i ett engagerat förhållande med. Tack för att du läste!

Author profile

Johan Marberg

Datingbloggare

Johan Marberg är en framstående datingbloggare som delar värdefulla insikter och praktiska tips för att skapa meningsfulla relationer i datingvärlden.

Andra artiklar om… blogg

 • Avslöjandet av Tinder SELECT: Lyft ditt dejtingspel

  2023-12-19

  Avslöjandet av Tinder SELECT: Lyft ditt dejtingspel

  I den ständigt föränderliga världen av online-dejting har Tinder tagit ytterligare ett banbrytande steg med introduktionen av sitt exklusiva medlemskap - Tinder SELECT. Detta premiummedlemskap syftar till att förbättra din dejtingupplevelse och öppnar dörrar till en rad unika förmåner som skiljer det från Tinders standardutbud. I det här blogginlägget kommer vi att utforska vad Tinder SELECT har att erbjuda och hur du kan låsa upp denna exklusiva dejtingsfär.

  Johan Marberg

  Johan Marberg

  Datingbloggare

  2 min read
 • De 30 bästa raggningsreplikerna som får hjärtan att klappa

  2023-12-12

  De 30 bästa raggningsreplikerna som får hjärtan att klappa

  I dejtingens och romantikens värld kan en vältajmad och charmig raggningsreplik vara nyckeln till att bryta isen och göra ett minnesvärt första intryck.

  Johan Marberg

  Johan Marberg

  Datingbloggare

  2 min read