Blogg

När är det dags att göra slut med någon du träffar?

2022-07-01

När är det dags att göra slut med någon du träffar?

När vi börjar dejta någon brukar vi lägga all vår kraft på det och hoppas att det ska gå bra. Ibland kan det dock vara nödvändigt att avsluta förhållandet även om vi inte vill det. Så när är det dags att släppa taget? Det finns inget perfekt svar på denna fråga eftersom alla är olika. Ingen vill avsluta saker och ting med någon de träffar. Men ibland är det helt enkelt inte meningen att det ska vara så. Många tecken tyder på när det kan vara dags att göra slut med din partner. Här är några vanliga sådana:

Tecken på att det kan vara dags att göra slut

 1. Du är olycklig oftare än du är lycklig. Olyckliga förhållanden kan ta hårt på din mentala och känslomässiga hälsa. Om du ständigt fruktar att träffa din partner eller oroar dig för vad som kommer att hända härnäst är det inte värt det.
 2. Ni har ingenting gemensamt. Förhållandet kommer troligen att slockna om du och din partner inte delar många intressen, värderingar eller mål. Det är viktigt att ha några saker gemensamt med din partner för att knyta djupare band.
 3. Det finns ingen kommunikation. Förhållandet kommer sannolikt att försämras om du och din partner inte kan prata med varandra om era problem.
 4. Ni bråkar alltid. Ständiga bråk kan ta hårt på din mentala och känslomässiga hälsa. Om ni inte verkar kunna lösa era meningsskiljaktigheter är det förmodligen dags att gå vidare.
 5. Du växer inte som person. Relationer ska hjälpa dig att växa som person, inte hindra din personliga utveckling. Om du känner att du inte växer eller förändras som person kan det vara dags att avsluta saker och ting.
 6. Det finns en brist på förtroende. Om du inte kan lita på din partner kommer förhållandet sannolikt att falla sönder. Du behöver inte vara paranoid, men det är förmodligen dags att avsluta saker och ting om du inte kan skaka av dig känslan av svartsjuka eller misstro.
 7. Du är inte dig själv när du är med din partner. Om du upptäcker att du ändrar ditt beteende eller döljer delar av din personlighet för att behaga din partner är det inte ett hälsosamt förhållande. Det bästa vore om du var dig själv när du är med din partner utan att känna att du måste dölja något.
 8. Du har inte roligt längre. Om förhållandet har blivit mer av en syssla än något annat är det förmodligen inte värt din tid och energi.
 9. Du ser ingen framtid tillsammans. Om du inte kan tänka dig att gifta dig eller skaffa barn med din partner kommer det förmodligen inte att fungera i längden.
 10. Din magkänsla säger dig att det är dags. Ibland är det bästa sättet att veta om det är dags att göra slut att lyssna på din själ. Det kan vara dags att göra slut om något känns fel eller fel. Lita på dina instinkter och följ din magkänsla.

När du definitivt bör avsluta saker och ting

Det finns vissa fall då du definitivt bör göra slut med din partner, även om du fortfarande är kär i honom eller henne. Om din partner är fysiskt eller känslomässigt våldsam. Om din partner är beroende av droger eller alkohol är det dags att göra slut. Och om din partner har svikit ditt förtroende kan det vara dags att gå därifrån.

Ibland är det mer fördelaktigt att ta en paus.

Under vissa omständigheter kan du vilja ta en paus från att träffa eller prata med din partner ett tag. Det kan vara bäst att ge varandra lite utrymme om saker och ting är heta. Du kan säga något i stil med: "Jag tror att det vore bäst om vi tog en paus från att träffa varandra ett tag".

Hur man gör för att avsluta saker och ting

Om du har bestämt dig för att det är dags att avsluta saker och ting med din partner är det bästa du kan göra att vara ärlig mot honom eller henne. Försök inte att försköna det hela eller hitta på ursäkter. Förklara bara lugnt och tydligt för dem att du tycker att det är dags att avsluta förhållandet. Du kan säga något i stil med: "Jag är ledsen, men jag tror att det är dags för oss att göra slut".
Det är också viktigt att vara respektfull när du gör slut med någon. Skrik inte och kalla dem inte för namn. Förklara bara varför du tycker att det är dags att göra slut och låt dem sedan gå. Att göra slut är aldrig lätt, men ibland är det det bästa för båda parter.

Author profile

Anja Svensson

Online datingexpert

Anja Svensson, en framstående online datingexpert på dejtingkatalog.se, delar värdefulla insikter och praktiska tips för att navigera framgångsrikt i den digitala dejtingvärlden.

Andra artiklar om… blogg

 • Avslöjandet av Tinder SELECT: Lyft ditt dejtingspel

  2023-12-19

  Avslöjandet av Tinder SELECT: Lyft ditt dejtingspel

  I den ständigt föränderliga världen av online-dejting har Tinder tagit ytterligare ett banbrytande steg med introduktionen av sitt exklusiva medlemskap - Tinder SELECT. Detta premiummedlemskap syftar till att förbättra din dejtingupplevelse och öppnar dörrar till en rad unika förmåner som skiljer det från Tinders standardutbud. I det här blogginlägget kommer vi att utforska vad Tinder SELECT har att erbjuda och hur du kan låsa upp denna exklusiva dejtingsfär.

  Johan Marberg

  Johan Marberg

  Datingbloggare

  2 min read
 • De 30 bästa raggningsreplikerna som får hjärtan att klappa

  2023-12-12

  De 30 bästa raggningsreplikerna som får hjärtan att klappa

  I dejtingens och romantikens värld kan en vältajmad och charmig raggningsreplik vara nyckeln till att bryta isen och göra ett minnesvärt första intryck.

  Johan Marberg

  Johan Marberg

  Datingbloggare

  2 min read