Blogg

Långdistansförhållande

2022-05-18

Långdistansförhållande

Ett förhållande är en förbindelse mellan två personer, oavsett om den är romantisk, platonisk eller familjär. Ett långdistansförhållande är när två personer har ett förhållande men bor långt ifrån varandra. Även om det kan vara svårt att vara borta från sin älskade finns det sätt att få ett långdistansförhållande att fungera.

Här är några tips för att få ett långdistansförhållande att fungera:

 • Kommunicera ofta: Även om ni inte kan vara med varandra personligen är det viktigt att kommunicera så ofta som möjligt. Detta kan göras genom sms, telefonsamtal, videochattar och till och med snigelpost.
 • Ta dig tid för varandra: Även om ni har ett fullspäckat schema är det viktigt att ni tar er tid för varandra. Detta kan göras genom att planera in regelbundna Skype-datum eller planera roliga aktiviteter att göra när ni äntligen är tillsammans.
 • Var förstående och tålmodig: Långdistansrelationer kan vara svåra, så det är viktigt att vara förstående och ha tålamod med varandra. Det kommer att finnas tillfällen då ni inte kan prata så ofta som ni skulle vilja eller när en av er måste ställa in planer, men det är viktigt att komma ihåg att dessa saker händer.

Och hur hanterar man eventuell svartsjuka i ett långdistansförhållande?

 • Prata om er relationsstatus: Innan ni inleder ett långdistansförhållande är det viktigt att ni pratar om er relationsstatus. Detta innebär att vara på samma sida om huruvida ni är exklusiva eller inte.
 • Sätt gränser: När ni väl har pratat om er relationsstatus är det viktigt att sätta gränser. Detta kan bidra till att förhindra att svartsjuka uppstår från första början.
 • Var ärlig mot varandra: Om du känner dig svartsjuk är det viktigt att vara ärlig mot din partner. Detta kan hjälpa er att bearbeta eventuella känslor av svartsjuka och göra ert förhållande starkare.

Genom att följa dessa tips kan du få ett långdistansförhållande att fungera. Det kanske inte är lätt ibland, men det är möjligt att upprätthålla ett starkt förhållande trots avståndet.
Det finns många lyckliga slut när långdistansrelationer, som kanske började med chatt på någon av dejtingsajterna, utvecklas till något mer seriöst, inklusive äktenskap.

Author profile

Johan Marberg

Datingbloggare

Johan Marberg är en framstående datingbloggare som delar värdefulla insikter och praktiska tips för att skapa meningsfulla relationer i datingvärlden.

Andra artiklar om… blogg

 • Avslöjandet av Tinder SELECT: Lyft ditt dejtingspel

  2023-12-19

  Avslöjandet av Tinder SELECT: Lyft ditt dejtingspel

  I den ständigt föränderliga världen av online-dejting har Tinder tagit ytterligare ett banbrytande steg med introduktionen av sitt exklusiva medlemskap - Tinder SELECT. Detta premiummedlemskap syftar till att förbättra din dejtingupplevelse och öppnar dörrar till en rad unika förmåner som skiljer det från Tinders standardutbud. I det här blogginlägget kommer vi att utforska vad Tinder SELECT har att erbjuda och hur du kan låsa upp denna exklusiva dejtingsfär.

  Johan Marberg

  Johan Marberg

  Datingbloggare

  2 min read
 • De 30 bästa raggningsreplikerna som får hjärtan att klappa

  2023-12-12

  De 30 bästa raggningsreplikerna som får hjärtan att klappa

  I dejtingens och romantikens värld kan en vältajmad och charmig raggningsreplik vara nyckeln till att bryta isen och göra ett minnesvärt första intryck.

  Johan Marberg

  Johan Marberg

  Datingbloggare

  2 min read