Blogg

Konsten att berätta charmiga historier: Hur man vinner på dating

2022-10-09

Konsten att berätta charmiga historier: Hur man vinner på dating

Föreställ dig detta: du är ute på en dejt med en söt tjej och det går jättebra. Ni har skrattat och skämtat och han verkar verkligen intresserad av att lära känna dig. Sedan frågar hon dig helt plötsligt vad din största svaghet är.
Um...vad?
Detta är en fråga som kan ta många människor på sängen, men det är faktiskt ett utmärkt tillfälle att dela med sig av något intressant om dig själv. Genom att dela med dig av en historia om hur du övervann denna svaghet visar du din dejt att du är kapabel att övervinna motgångar. Du kommer också sannolikt att få dem att känna sig nöjda med sig själva eftersom alla älskar att höra positiva historier om sig själva.
Om du vill vara framgångsrik på dejting måste du vara en charmig historieberättare. Lyckligtvis är det något som kan läras relativt snabbt. I den här artikeln kommer vi att diskutera konsten att berätta vackra historier och hur du kan använda den för att vinna potentiella partners hjärtan.

Vad är charmigt berättande?

Låt oss säga att du är på en dejt med någon som du är väldigt intresserad av. Samtalet flyter på, men du vill ta det till nästa nivå. Vad gör du då?
Du berättar en historia.
Din berättelse kan handla om vad som helst, men den måste vara intressant och engagerande, och den ska fånga lyssnarens uppmärksamhet och få dem att vilja veta mer.
När du kan spinna en bra historia visar det att du är charmig och spännande - två egenskaper som vem som helst vill ha i en partner. 

Varför är det viktigt vid en dejt?

Charmigt berättande är viktigt vid dejting av flera skäl:

 1. Det kan hjälpa dig att sticka ut från mängden. Med så många människor som söker kärlek är det viktigt att hitta sätt att göra dig själv mer attraktiv för potentiella partners. Om du kan berätta en bra historia kommer du sannolikt att bli mer framgångsrik i ditt dejtingliv.
 2. Berättelser är ett utmärkt sätt att få kontakt med någon på en djupare nivå. När du delar med dig av något personligt visar det att du är villig att öppna dig och vara sårbar. Detta kan vara en stor turn-on för vissa människor och skapa en stark koppling mellan dig och din dejt.
 3. Berättelser är helt enkelt trevliga.

Slutsatsen? Om du vill vinna på dejting ska du lära dig att berätta en bra historia.

Hur kan du bli en framgångsrik charmig historieberättare?

Nu när vi har diskuterat vikten av charmigt historieberättande är det dags att ge dig tips om hur du faktiskt gör det. Här är några saker att tänka på:

 • Berättelser ska vara intressanta och engagerande. Ingen vill höra en tråkig berättelse, så se till att dina berättelser är fängslande.
 • Var självsäker. Om du inte är säker på din berättelse kommer inte heller din lyssnare att vara det.
 • Använd humor. En bra berättelse blir ofta bättre med lite humor.
 • Var beskrivande. Ju mer detaljerad din berättelse är, desto mer engagerad blir lyssnaren.
 • Berätta en personlig historia. Att dela med sig av något personligt visar att du är villig att vara sårbar, vilket kan vara mycket attraktivt för vissa människor.
 • Håll det kort. Ingen vill höra en långdragen berättelse. Se till att din berättelse är kortfattad och går rakt på sak.
 • Håll tonen lätt och lekfull och undvik att låta alltför allvarlig eller predikande.
 • Se till att avsluta med en stark ton som gör att din dejt vill ha mer.
 • Och slutligen, öva, öva, öva. Ju mer du berättar historier, desto bättre blir du på det. Börja i liten skala och arbeta dig upp till att berätta längre och mer komplexa historier.

Hur kan du öva dig i charmigt berättande?

Jo, det första steget är att vara medveten om din berättarstil. Är du någon som naturligt dominerar samtal? Eller är du mer av en lyssnare? När du känner till dina styrkor kan du börja öva genom att berätta historier som visar upp dina bästa egenskaper.
Ett annat bra sätt att öva är att engagera dig i extracurriculära aktiviteter. Aktiviteter som teater eller kurser i kreativt skrivande är perfekta för att finslipa din förmåga att berätta historier. Och slutligen, var inte rädd för att använda sociala medier till din fördel. Plattformar som Instagram och Snapchat är utmärkta för att dela roliga eller intressanta berättelser om ditt liv.

Varför är charmigt berättande en förlorad konst?

Du kanske undrar varför charmigt berättande är en förlorad konst. Och ärligt talat är det en berättigad fråga. När allt kommer omkring, älskar inte alla en bra historia?
Svaret är komplicerat. Men i korthet tror jag att det har att göra med hur vår värld har förändrats. I dag är vi alla så upptagna och otåliga att vi inte har tid att sitta ner och lyssna på en berättelse, och vi är vana vid att få vår information i korta, lättsmälta ljudbitar.
Men det betyder inte att historieberättande är irrelevant. Jag tror faktiskt att det är viktigare än någonsin. För när du berättar en bra historia skapar du en kontakt med din publik. Du får dem att känna att de känner dig, och det är viktigt när det gäller relationer - oavsett om de är romantiska eller professionella.

Slutsats

Du behöver inte vara en född historieberättare för att charma din dejt. Med lite övning kan du lära dig att spinna en bra historia som får din dejt att vilja höra mer.
Börja med att fundera på vilka typer av berättelser som tilltalar dig. Oavsett om det är en rolig anekdot från din barndom eller ett spännande äventyr du var med om förra helgen, välj attraktiva och engagerande berättelser.
Se till att hålla din berättarröst avslappnad och konversationell. Undvik att låta som om du håller ett tal eller läser från ett manus. Försök i stället att kommunicera som om du bara pratar med din dejt över en middag.
Nyckeln till charmig storytelling är att få din dejt att känna att hen är den enda personen som betyder något i världen. Så ta dig tid, slappna av och njut av att dela dina berättelser med dem.

Author profile

Anja Svensson

Online datingexpert

Anja Svensson, en framstående online datingexpert på dejtingkatalog.se, delar värdefulla insikter och praktiska tips för att navigera framgångsrikt i den digitala dejtingvärlden.

Andra artiklar om… blogg

 • Avslöjandet av Tinder SELECT: Lyft ditt dejtingspel

  2023-12-19

  Avslöjandet av Tinder SELECT: Lyft ditt dejtingspel

  I den ständigt föränderliga världen av online-dejting har Tinder tagit ytterligare ett banbrytande steg med introduktionen av sitt exklusiva medlemskap - Tinder SELECT. Detta premiummedlemskap syftar till att förbättra din dejtingupplevelse och öppnar dörrar till en rad unika förmåner som skiljer det från Tinders standardutbud. I det här blogginlägget kommer vi att utforska vad Tinder SELECT har att erbjuda och hur du kan låsa upp denna exklusiva dejtingsfär.

  Johan Marberg

  Johan Marberg

  Datingbloggare

  2 min read
 • De 30 bästa raggningsreplikerna som får hjärtan att klappa

  2023-12-12

  De 30 bästa raggningsreplikerna som får hjärtan att klappa

  I dejtingens och romantikens värld kan en vältajmad och charmig raggningsreplik vara nyckeln till att bryta isen och göra ett minnesvärt första intryck.

  Johan Marberg

  Johan Marberg

  Datingbloggare

  2 min read