Blogg

Känn till vad som är bra och dåligt att göra vid nätdejting

2022-04-11

Känn till vad som är bra och dåligt att göra vid nätdejting

Uppkopplad dejting har nu vuxit till en modetrend som följs av massor av människor, utan att ens inse vad de bör göra för idealisk online dejting. Därför floppar de flesta online-relationer i det inledande skedet av dejting och folk skyller på dejtingsajterna för det, utan att upptäcka sin egen okunskap om hela ämnet. De bör känna till vissa faktorer som måste följas under sin nätdejtingprocess, eftersom det finns stora skillnader mellan dejting i det verkliga livet och virtuella dejtingupplevelser på nätdejtingsajter.

De saker som måste följas för att lyckas med nätdejting

Det finns vissa regler som bör följas för att göra nätdejting till en trevlig upplevelse för varje man eller kvinna, främst när parterna träffas personligen.

 • Det är bäst att träffa de utvalda dejtingpartnerna på någon offentlig plats, i full synlighet för flera andra människor, snarare än att träffas i hemlighet i avskildhet. Eftersom dejtingpartnerna är helt okända för varandra bör de vara i sällskap med andra människor, åtminstone för första gången.
 • Både män och kvinnor bör informera sina familjer om sina nya dejtingpartners och om var de ska träffa dem personligen, så att de välvilliga kan skynda sig att hjälpa till, om det behövs. Det är till och med säkrare att avtala med någon vän att ringa upp efter en timme och kontrollera om allt går bra. Detta är särskilt viktigt för de kvinnliga daters säkerhet.
 • Det är bäst att ordna egen transport, helst bil med en pålitlig förare. Ingen bör gå med på att resa i sin nya dejtingpartners bil, eftersom det kan förvandlas till en hemsk mardröm för dem, främst för kvinnorna.
 • Både män och kvinnor bör ha tillräckligt med pengar för att kunna betala sina räkningar, utan att vänta på att den andra ska göra ett försök. Denna gest ger ett bättre intryck på den andra, även om vissa män tenderar att tro att kvinnor inte behöver betala restaurangräkningar i närvaro av sina manliga dejtingpartners.
 • De personer som ska träffa sina online dejtingpartners bör vara extra noga med att se rena och välvårdade ut, med rena och välpressade kläder, snyggt hår och en god användning av deodoranter för att dölja eventuell obekväm kroppslukt, så att de kan göra det bästa intrycket för sina dejtingpartners.
 • Utseendet på nätet är kanske inte detsamma som i verkligheten, så man bör inte uppträda oförskämt mot sin partner, även om förväntningarna inte uppfylls efter det första mötet med den utvalda nätdejtingen. Dessutom är det bättre att vara förberedd på den här typen av situationer, för att kunna hantera dem försiktigt utan att såra den andra partnerns känslor.

Viktiga saker som bör undvikas vid nätdejting

 • Förhållandet på nätet bör inte förlängas för länge, annars känns det mer förödande för någon person när ett nära förhållande bryts efter ett personligt möte. Därför bör det personliga mötet arrangeras i det inledande skedet av nätdejting.
 • Ingen bör någonsin gå med på att besöka sin dejt hemma vid första mötet, för att säkerställa att han/hon inte fastnar i någon fara. De bör hålla sig i sällskap med några pålitliga vänner eller familjemedlemmar, om de överhuvudtaget bestämmer sig för att besöka den andra partnerns hem och träffa hans/hennes familj.
 • Det anses inte anständigt att skicka obscena bilder till den andra partnern efter att ha inlett sitt onlineförhållande, eftersom det kan skapa en negativ inverkan på den andra personen om avsändaren och kan försvåra deras enkla förhållande.
 • Det är inte anständigt att ständigt skicka meddelanden till dejtingpartnern, även om de dejtar på nätet genom snabbmeddelanden eller via telefon, eftersom det kan reta upp den andra snarare än att göra honom eller henne glad.

 

 

Author profile

Anja Svensson

Online datingexpert

Anja Svensson, en framstående online datingexpert på dejtingkatalog.se, delar värdefulla insikter och praktiska tips för att navigera framgångsrikt i den digitala dejtingvärlden.

Andra artiklar om… blogg

 • Avslöjandet av Tinder SELECT: Lyft ditt dejtingspel

  2023-12-19

  Avslöjandet av Tinder SELECT: Lyft ditt dejtingspel

  I den ständigt föränderliga världen av online-dejting har Tinder tagit ytterligare ett banbrytande steg med introduktionen av sitt exklusiva medlemskap - Tinder SELECT. Detta premiummedlemskap syftar till att förbättra din dejtingupplevelse och öppnar dörrar till en rad unika förmåner som skiljer det från Tinders standardutbud. I det här blogginlägget kommer vi att utforska vad Tinder SELECT har att erbjuda och hur du kan låsa upp denna exklusiva dejtingsfär.

  Johan Marberg

  Johan Marberg

  Datingbloggare

  2 min read
 • De 30 bästa raggningsreplikerna som får hjärtan att klappa

  2023-12-12

  De 30 bästa raggningsreplikerna som får hjärtan att klappa

  I dejtingens och romantikens värld kan en vältajmad och charmig raggningsreplik vara nyckeln till att bryta isen och göra ett minnesvärt första intryck.

  Johan Marberg

  Johan Marberg

  Datingbloggare

  2 min read