Blogg

Kan misslyckande i dejting orsaka depression?

2022-05-22

Kan misslyckande i dejting orsaka depression?

Depression är ett allvarligt problem som kan orsakas av många olika saker. En av dessa saker är misslyckad dejting. Det kan vara förödande när vi lägger våra hjärtan där ute och inte får de resultat vi vill ha.

Vad är ett misslyckat förhållande och hur kan det leda till depression?

Ett misslyckat förhållande är ett förhållande där parterna inte längre kan arbeta tillsammans mot ett gemensamt mål. Detta kan ske av många skäl, till exempel oförenliga livsstilar, olika nivåer av engagemang eller till och med otrohet.
Människor som inte är vana vid att vara i ett förhållande eller aldrig har varit i ett förhållande tidigare tycker ofta att det är svårt när deras romantiska strävanden inte fungerar. Detta kan ibland leda till känslor av värdelöshet och sorg som kan pågå i veckor eller till och med månader. Att hantera misslyckade relationer kan vara svårt, men det finns sätt att ta sig igenom dem.

Tecken och symtom på depression

Depression är en psykisk sjukdom som kan orsaka olika känslomässiga och fysiska symtom. Dessa vanliga kan bland annat vara följande:
- Att känna sig tom, hopplös eller värdelös.
- Förlust av intresse för aktiviteter som man tidigare tyckte om.
- Sover för mycket eller kan inte sova.
- Äta för mycket eller inte kunna äta.
- Isolering från vänner och familj
- Svårt att koncentrera sig eller komma ihåg saker
- Känner sig rastlös eller irriterad.
- Tankar på självskadebeteende eller självmord

Hur man får hjälp med depression

Det finns många sätt att söka hjälp för depression. Du kan träffa en psykolog, t.ex. en terapeut eller rådgivare, eller du kan ta medicin som ordinerats av en läkare. Du kan också prova vissa egenvårdsmetoder, t.ex:
- Få regelbunden motion.
- Äta en hälsosam kost
- Få tillräckligt med sömn
- Öva på avslappningstekniker.
- Ta kontakt med stödjande människor.
Om du har svårt att hantera misslyckade relationer ska du inte tveka att söka hjälp. Depression är ett allvarligt tillstånd som kan vara svårt att hantera på egen hand.

Tips för att gå vidare efter ett misslyckat förhållande

Det kan vara svårt att gå vidare efter ett misslyckat förhållande. Här är några tips som kan hjälpa dig att ta dig igenom det:
- Ge dig själv tid att läka. Det är naturligt att känna sig ledsen, arg eller frustrerad efter ett uppbrott. Ge dig själv tid att sörja och bearbeta dina känslor.
- Isolera dig inte. När vi går igenom svåra tider är det frestande att vilja vara ensam. Men isolering kan göra depressionen värre. Försök att hålla kontakten med stödjande personer i ditt liv.
- Sök professionell hjälp om du behöver det. Om du har svårt att klara dig, tveka inte att söka hjälp hos en professionell psykolog.
- Ta hand om dig själv. Att ta hand om dig själv är avgörande när du har med depression att göra. Se till att äta en hälsosam kost, träna regelbundet och få tillräckligt med sömn.
- Fokusera på det positiva. Det kan vara lätt att uppehålla sig vid vad som gick fel i ett misslyckat förhållande. Men det är viktigt att fokusera på de positiva aspekterna av ditt liv. Påminn dig själv om dina styrkor och prestationer.

Att dejta kan vara svårt. För många människor leder misslyckade dejtingupplevelser till depression. Om du kämpar med misslyckad dejting och depression, tveka inte att söka hjälp. Det finns gott om resurser tillgängliga för dig. Med rätt stöd kan du ta dig igenom denna svåra tid och börja gå vidare mot en ljusare framtid.

Author profile

Anja Svensson

Online datingexpert

Anja Svensson, en framstående online datingexpert på dejtingkatalog.se, delar värdefulla insikter och praktiska tips för att navigera framgångsrikt i den digitala dejtingvärlden.

Andra artiklar om… blogg

 • Avslöjandet av Tinder SELECT: Lyft ditt dejtingspel

  2023-12-19

  Avslöjandet av Tinder SELECT: Lyft ditt dejtingspel

  I den ständigt föränderliga världen av online-dejting har Tinder tagit ytterligare ett banbrytande steg med introduktionen av sitt exklusiva medlemskap - Tinder SELECT. Detta premiummedlemskap syftar till att förbättra din dejtingupplevelse och öppnar dörrar till en rad unika förmåner som skiljer det från Tinders standardutbud. I det här blogginlägget kommer vi att utforska vad Tinder SELECT har att erbjuda och hur du kan låsa upp denna exklusiva dejtingsfär.

  Johan Marberg

  Johan Marberg

  Datingbloggare

  2 min read
 • De 30 bästa raggningsreplikerna som får hjärtan att klappa

  2023-12-12

  De 30 bästa raggningsreplikerna som får hjärtan att klappa

  I dejtingens och romantikens värld kan en vältajmad och charmig raggningsreplik vara nyckeln till att bryta isen och göra ett minnesvärt första intryck.

  Johan Marberg

  Johan Marberg

  Datingbloggare

  2 min read