Blogg

Jag är gift och min fru vill inte experimentera med sex. Vad ska jag göra?

2022-08-16

Jag är gift och min fru vill inte experimentera med sex. Vad ska jag göra?

Det är inte lätt att svara eftersom det beror på olika faktorer. Men vi ska försöka ge några hjälpsamma råd för att få dig att tänka i rätt riktning. 

Varför vill människor experimentera med sex?

Är det tristess? Ett behov av förändring? Något annat?
För vissa människor är experiment med sex ett sätt att lägga till spänning i sitt förhållande. De kanske känner sig fast i en rutin och behöver något nytt som stimulerar dem.
För andra kan experimenterandet handla om att testa sina gränser och se vad de gillar och inte gillar. Det kan vara en upptäckarprocess där de lär sig mer om sig själva och sin partner.
Oavsett orsaken är det viktigt att komma ihåg att experimenterande är helt frivilligt, och du ska aldrig känna dig pressad att göra något som du inte känner dig bekväm med. Om din fru inte är intresserad av att utforska är det okej - ni kan hitta andra sätt att göra ert sexliv mer spännande.

Har du pratat om dina sexuella behov med din fru?

Har du pratat om dina sexuella behov med din fru? Det kan vara så att hon inte riktigt vet vad du vill ha, och kanske är hon rädd för att göra något som du inte gillar.
Nyckeln är att kommunicera med varandra. Prata om vad ni tänder på och vilka saker ni är intresserade av att prova. Och var öppen för hennes förslag också. Om hon har en idé, var öppen för att lyssna på den. Du kanske blir förvånad över hur saker och ting utvecklas.

Vad är några möjliga lösningar?

Tja, ett alternativ är att försöka prata med henne om det. Kanske finns det en anledning till att hon inte vill experimentera - kanske är hon rädd för att bli skadad, eller så tycker hon inte att det är värt risken att prova nya saker.
Du kan försöka övertyga henne att ändra sig eller ge upp och leta efter någon som är mer öppen för experiment. Båda dessa lösningar har sina för- och nackdelar.
Om du försöker övertala din fru att ändra sig riskerar du att störa eller skada förhållandet. Om du å andra sidan ger upp och letar efter någon annan kan du kanske hitta någon som är villig att experimentera, men du riskerar också att förlora något värdefullt.
Vilken lösning är rätt för dig? Det är något som bara du kan avgöra.

Affär - är det ett alternativ?

Du kanske undrar om det finns en annan lösning - en affär till exempel. Men är det verkligen ett alternativ? Den frågan är inte lätt eftersom affärer kan vara otroligt komplicerade och röriga. För att inte tala om att de kan ödelägga ditt äktenskap, så du måste noga väga risker och fördelar. 
Sedan måste du hitta någon som du kan lita på. Detta är någon som inte kommer att berätta för din make/maka om affären och som kommer att bevara dina hemligheter.
Slutligen måste du se till att du har ett sätt att hålla din affär hemlig. Detta innebär att du måste vara diskret och undvika att försätta dig i situationer där du kan bli ertappad. Om du kan följa dessa steg kan en affär vara ett relativt säkert sätt att tillfredsställa dina önskningar utanför ditt äktenskap.

Var kan du hitta en affär?

Det finns många ställen där du kan hitta en affär. Gör bara en snabb sökning på Google så får du massor av resultat. Eller, om du känner dig mer äventyrlig, finns det många dejtingsidor och appar som specialiserar sig på att sammanföra personer som söker affärer.
Vad du än gör, se bara till att du är diskret om det. Du vill inte att din fru ska få reda på det, för det skulle definitivt innebära slutet för ditt äktenskap.

Slutsats

Det kan vara utmanande att hantera en make/maka som inte vill experimentera i sovrummet, men det finns saker du kan göra för att göra det roligare för er båda. 
Prata först med din make/maka om dina önskemål och se om det finns något sätt som ni kan kompromissa på. Om det inte fungerar kan du behöva överväga hjälp utifrån.
Massor av nätdejting- och hookup-sajter kan hjälpa dig att hitta någon som är intresserad av att experimentera i sovrummet. Ta dig lite tid att utforska dina alternativ och hitta den webbplats som bäst passar dina behov. När du väl har hittat någon kan du prata om dina förväntningar och gränser innan du går för långt.

Author profile

Johan Marberg

Datingbloggare

Johan Marberg är en framstående datingbloggare som delar värdefulla insikter och praktiska tips för att skapa meningsfulla relationer i datingvärlden.

Andra artiklar om… blogg

 • Avslöjandet av Tinder SELECT: Lyft ditt dejtingspel

  2023-12-19

  Avslöjandet av Tinder SELECT: Lyft ditt dejtingspel

  I den ständigt föränderliga världen av online-dejting har Tinder tagit ytterligare ett banbrytande steg med introduktionen av sitt exklusiva medlemskap - Tinder SELECT. Detta premiummedlemskap syftar till att förbättra din dejtingupplevelse och öppnar dörrar till en rad unika förmåner som skiljer det från Tinders standardutbud. I det här blogginlägget kommer vi att utforska vad Tinder SELECT har att erbjuda och hur du kan låsa upp denna exklusiva dejtingsfär.

  Johan Marberg

  Johan Marberg

  Datingbloggare

  2 min read
 • De 30 bästa raggningsreplikerna som får hjärtan att klappa

  2023-12-12

  De 30 bästa raggningsreplikerna som får hjärtan att klappa

  I dejtingens och romantikens värld kan en vältajmad och charmig raggningsreplik vara nyckeln till att bryta isen och göra ett minnesvärt första intryck.

  Johan Marberg

  Johan Marberg

  Datingbloggare

  2 min read