Blogg

Är det säkert att dejta online?

2019-02-07

Är det säkert att dejta online?

Onlinedejting är ett modernt och bekvämt sätt att möta någon ny. Det är ett enkelt sätt att möta personer utanför ditt sociala nätverk och till och med att matcha ihop dig med dejter som passar dina personliga preferenser eller intressen. Om du letar efter en transpartner, bege dig till en till en dejtingsajt för det. Om du letar efter ett öppet förhållande, gå till en dejtingsajt för ett mer ledigt dejtande. Vill du ha en diskret affär, vänd dig till en hemsida som är inriktad på sådana förbindelser. Om du däremot söker kärlek bör du bege dig till en vanlig dejtingsida. Här kommer du att få några tips för att du ska kunna dejta online på ett säkert sätt.

Dela inte med dig för mycket

Alla som du möter online kommer inte att ha ärliga avsikter och därför bör du inte dela med dig för mycket. Det finns ingen anledning att omedelbart avslöja detaljer som:
•    Ditt fullständiga namn
•    Adress
•    Arbetsplats
•    Personliga ekonomi
•    Dina planer
•    Väldigt personlig information om dig, dina vänner eller familj


Var ärlig

Av någon anledning är det frestande att ladda upp ett falskt eller omodernt kort online, eller ett foto som har flera år på nacken. En del tar chansen att försköna, eller till och med att direkt ljuga om sina liv. Om du har för avsikt att aldrig träffa någon i verkliga livet kan det fungera, men om du vill dejta, eller bli tillsammans med någon, måste du vara lika ärlig som du vill att föremålet för ditt intresse ska vara.

Fyll i din profil

Det är viktigt att du fyller i så mycket som möjligt på din profil, och all information du kan för en relationsmatchning. De som inte gör det kan vara ute efter catfishing och vara bedragare, eller åtminstone inte vara särskilt seriösa med sitt onlinedejtande. Använd din profil som en möjlighet att kunna visa din personlighet, men också för att klargöra dina mål med dejting online.

Lita på din magkänsla

Precis som när du träffar en ny person i verkliga livet, måste du lita på din magkänsla. Om något med personen inte låter eller känns rätt bör du bryta kontakten. Var inte rädd för att ställa direkta frågor för att testa deras uppriktighet och ärlighet. Fråga om de är gifta och ta reda på om de fortfarande letar efter det de säger att de vill ha i sin profil. Ställ också några personliga frågor, och ställ sedan samma frågor igen efter några veckor för att se om du får samma svar.

Ta tid på dig och träffas offentligt

Det finns ingen anledning att skynda sig att träffa föremålet för ditt intresse online i verkligheten, om ni inte båda bara vill träffas för en enda, ytlig dejt. Om du verkligen vill dejta någon är det smart att skicka meddelanden och videochatta först för att sedan utbyta telefonnummer när det känns rätt. När du känner dig redo att träffas på riktigt bör du välja en offentlig plats och ha en utväg om det skulle bli misslyckat. Tala om dina planer för någon du litar på om du har tänkt ha en privat träff för att de ska kunna kolla upp om du är okej. Om personen du träffar inte är samma som på bilden ska du bara sticka därifrån på en gång.  

Sist, men inte minst, satsa inte allt på ett kort. I verkliga livet är det möjligt att du alltid bara träffar en person i taget, men när du dejtar online bör du ta kontakt med flera av dina matchningar, och lära känna några stycken innan du bestämmer dig för att endast chatta med en person. Kom också ihåg att inte alla presenterar sig på samma sätt när de skriver som i verkligheten. En del uttrycker sig bättre i skrift än när de talar. En del är roliga när de talar i telefon, men inte när de skriver. Därför ska du hålla dina alternativ öppna, och videochatta innan du tar saker till nästa nivå.

 

Andra artiklar om… blogg