Blogg

Hur undviker man en dålig dejt?

2022-05-18

Hur undviker man en dålig dejt?

Att träffa någon ny efter en serie chattar på en dejtingsajt kan vara spännande, men det kan också vara nervöst. Du vill inte hamna på en dejt med någon som inte alls är som du hade förväntat dig eller, ännu värre, någon som får dig att känna dig obekväm. 

Här är några tips som hjälper dig att göra en elegant exit:

  1. Sätt en tidsgräns för din dejt genom att berätta för din dejtingkompis att du har ett planerat engagemang efteråt. På så sätt har du en ursäkt att gå om dejten inte går bra (annars kan du alltid "skjuta upp" eller "avbryta" dina planer).
  2. Be en vän till dig att ringa dig vid en bestämd tidpunkt för att kolla hur det går med dejten. Det är ett gammalt filmtrick, men det fungerar som en charm! Om det går riktigt dåligt kan din kompis "råka" ringa och berätta att det finns en nödsituation och att du måste åka omedelbart.
  3. Var ärlig och direkt. Säg till din dejt att du inte är intresserad av att träffas igen och gör din exit. Det kan vara pinsamt, men det är bättre än att tillbringa en hel kväll med någon du inte tål.
  4. Använd appen The Bad Date Rescue. Med den här nya appen kan du ställa in en timer för din dejt. Om det går åt skogen kan du aktivera timern för att meddela dina vänner att du behöver hjälp, och de kan då komma och rädda dig från dejten!
  5. Spill en drink på dig själv. Det här låter lite drastiskt, men det kan vara en livräddare om du sitter fast på en dejt från helvetet. Se bara till att du inte förstör dina kläder!
  6. Gör en löpare. Om allt annat misslyckas och du är fast på en dejt från helvetet, ursäkta dig bara för att gå på toaletten och kom aldrig tillbaka! Det kanske är lite ohyfsat, men det är bättre än att stanna till kvällens slut.

Och nu lite viktig information: Om du känner dig osäker, gör vad du behöver göra för att ta dig därifrån. Din säkerhet är viktigare än att vara artig. Be personalen att hjälpa dig om du kan, ring en vän eller bara gå därifrån. Stanna inte i en situation som gör att du känner dig osäker.

Känn dig aldrig skyldig om du lämnar en träff i förtid. Du har ingen skyldighet att stanna om du inte har roligt!

Dåliga dejter händer den bästa av oss, men förhoppningsvis hjälper dessa tips dig att göra en snabb exit om du hamnar i en situation där du behöver komma därifrån!

Author profile

Johan Marberg

Datingbloggare

Johan Marberg är en framstående datingbloggare som delar värdefulla insikter och praktiska tips för att skapa meningsfulla relationer i datingvärlden.

Andra artiklar om… blogg