Blogg

Hur man upptäcker en kackerlacka: 5 tecken på att din partner är Roaching dig

2022-09-01

Hur man upptäcker en kackerlacka: 5 tecken på att din partner är Roaching dig

Du kanske har hört termen roaching kastas runt i dejtingvärlden på sistone. Så vad är det?
I ett nötskal är roaching när någon hoppar från ett förhållande till ett annat utan att helt och hållet binda sig. De kanske träffar andra personer vid sidan om, eller så kanske de bara håller dig på halster medan de fortfarande utforskar sina alternativ. Men i vilket fall som helst är de inte ärliga mot dig, och det är inte rättvist.
Om du tror att du blir lurad kan du hålla utkik efter några tecken. 

De tidiga tecknen på att du blir lurad i ett förhållande

Du har träffat någon ett tag och det går bra. Men sedan, från ingenstans, börjar din partner dra sig undan. De slutar ringa ofta, eller kanske börjar de till och med hitta på ursäkter för varför de inte kan träffa dig.
Vad är det som händer? Kan de vara otrogna mot dig? Svaret är ja, och det kallas roaching. Roaching är när din partner börjar vara otrogen mot dig men inte vill avsluta förhållandet. Så i stället för att göra slut direkt med dig börjar de vara otrogna och hoppas att du aldrig får reda på det.
Hur kan du se om din partner är otrogen mot dig? Här är fem tecken att hålla utkik efter:
1. De börjar hitta på ursäkter för varför de inte kan träffa dig.
2. De börjar ringa eller sms:a dig mer sällan.
3. De börjar ställa in planer i sista minuten.
4. Deras beteende förändras på ett sätt som tyder på att de döljer något.
5. De blir mer possessiva och beskyddande av sin telefon och dator. Om du ser något av dessa tecken måste du prata med din partner och ta reda på vad som händer. Roaching är ett allvarligt brott mot förtroendet, och det är inte något som kan åtgärdas över en natt. 

Roaching - motiv för att göra det

Men så här är det: Roaching handlar inte om kärlek eller kontakt. Det handlar om bekvämlighet. Din partner vet att om han eller hon träffar någon annan under radarn kan han eller hon ändå hålla dig informerad om allt det viktiga. De får fortfarande se ditt ansikte och njuta av ditt sällskap utan att behöva ta itu med engagemanget i ett riktigt förhållande.

Vad ska du göra om du tror att du blir lurad?

Du kan göra ett par saker om du tror att du blir lurad.
För det första kan du prata med din partner. De kommer att vara villiga att ha det samtalet om de är ärliga mot dig och inte har något att dölja. Om de inte är öppna för att prata om det är det en röd flagga.
För det andra, leta efter tecknen. Om din partner alltid ställer in planer i sista minuten, eller om de ständigt hittar på ursäkter för varför de inte kan träffa dig, är det ett tecken på att något kan vara på gång.
För det tredje, var inte rädd för att nå ut till dina vänner och din familj. De kan kanske hjälpa dig att se saker och ting ur ett annat perspektiv, och de kan också erbjuda stöd om det blir svårt.
För det fjärde, om din partner alltid gör allt för att se till att du inte är i närheten när han eller hon pratar med andra människor eller om han eller hon beter sig skumt när det gäller vem han eller hon pratar med på nätet, är det ett tecken på att han eller hon har en röd flagga.

Hur du undviker Roaching i ditt eget förhållande

Roaching är ett stort dejtingförbud, och det blir tyvärr allt vanligare. Så hur undviker du att bli roached av din partner?
Tja, först och främst är det viktigt att vara medveten om de tecken som nämns ovan. 
Och för det andra, lita på din magkänsla. Om något känns fel är det förmodligen så. Om du känner att din partner är otrogen ska du prata med honom eller henne om det. Ju tidigare ni tar upp frågan desto bättre. 

Author profile

Johan Marberg

Datingbloggare

Johan Marberg är en framstående datingbloggare som delar värdefulla insikter och praktiska tips för att skapa meningsfulla relationer i datingvärlden.

Andra artiklar om… blogg

 • Avslöjandet av Tinder SELECT: Lyft ditt dejtingspel

  2023-12-19

  Avslöjandet av Tinder SELECT: Lyft ditt dejtingspel

  I den ständigt föränderliga världen av online-dejting har Tinder tagit ytterligare ett banbrytande steg med introduktionen av sitt exklusiva medlemskap - Tinder SELECT. Detta premiummedlemskap syftar till att förbättra din dejtingupplevelse och öppnar dörrar till en rad unika förmåner som skiljer det från Tinders standardutbud. I det här blogginlägget kommer vi att utforska vad Tinder SELECT har att erbjuda och hur du kan låsa upp denna exklusiva dejtingsfär.

  Johan Marberg

  Johan Marberg

  Datingbloggare

  2 min read
 • De 30 bästa raggningsreplikerna som får hjärtan att klappa

  2023-12-12

  De 30 bästa raggningsreplikerna som får hjärtan att klappa

  I dejtingens och romantikens värld kan en vältajmad och charmig raggningsreplik vara nyckeln till att bryta isen och göra ett minnesvärt första intryck.

  Johan Marberg

  Johan Marberg

  Datingbloggare

  2 min read