Blogg

Hur man övervinner uppskjutning i relationer

2022-08-13

Hur man övervinner uppskjutning i relationer

Prokrastinering är att skjuta upp eller fördröja något som kräver ansträngning eller är obehagligt. I relationer kan uppskjutande ta sig många uttryck. Det kan vara att skjuta upp ett svårt samtal med din partner, skjuta upp planeringen av en dejtkväll eller undvika att göra något som kan få båten att gunga i ditt förhållande.

Vi har alla upplevt uppskjutande någon gång i våra liv. Det är den där känslan av att skjuta upp något som vi vet att vi borde göra men som vi egentligen inte vill göra. Och när det gäller våra relationer kan prokrastinering vara ännu vanligare. Vi kanske skjuter upp svåra samtal med vår partner eller slutför uppgifter i hemmet som vi har ansvar för. Oavsett vad orsaken är kan prokrastinering ha en allvarlig inverkan på våra relationer. I det här blogginlägget ska vi utforska vad prokrastinering är, tecknen på att du eller din partner är skyldig till det, dess effekter på ditt förhållande och några tips för att övervinna det.

Definition av uppskjutning i relationer

Prokrastinering kan definieras som att medvetet skjuta upp något som man vet att man borde göra. I relationer kan vi kanske skjuta upp svåra samtal med vår partner eller slutföra uppgifter i hemmet som vi har ansvar för. Oavsett vad orsaken är kan uppskjutandet ha en allvarlig inverkan på våra relationer.

Tecken på att du eller din partner skjuter upp saker och ting

Det finns några viktiga tecken på att du eller din partner kan vara skyldig till prokrastinering i ert förhållande. Dessa inkluderar:
-Undviker att tillbringa tid med sin partner.
-Skjuter upp svåra samtal.
-Bryter löften eller fullföljer inte sina åtaganden.
-Är alltid "för upptagen" för sin partner.

Effekterna av uppskjutning på relationer

Uppskov kan ha många negativa effekter på våra relationer. När vi skjuter upp saker och ting kanske vi:
-Skapa spänningar och konflikter med vår partner.
-gå miste om nödvändig tid för att knyta band till varandra
-Få vår partner att känna sig försummad eller oviktig.
-Skada vår partners förtroende för oss.

Varför vi skjuter upp saker i relationer

Det finns några olika anledningar till varför vi skjuter upp saker och ting i våra relationer. Dessa inkluderar:
Vi har flera orsaker till detta: -Rädslan för konflikter: Vi kanske undviker att ha svåra samtal med vår partner eftersom vi är rädda för att orsaka ett gräl.
-Perfektionism: Vi kanske försöker göra allting själva i stället för att delegera uppgifter eftersom vi vill att allt ska vara perfekt.
-Brist på tid: Vi kanske känner att vi inte har tillräckligt med tid för vårt förhållande på grund av arbete eller andra åtaganden.

Hur man övervinner uppskjutning i relationer

Om du upptäcker att du skjuter upp saker i ditt förhållande kan du göra några saker för att övervinna det. Dessa inkluderar bland annat följande:
-Prata med din partner om dina bekymmer: Om du känner dig överväldigad eller känner att du inte har tillräckligt med tid för ditt förhållande, prata med din partner om det. Han eller hon kanske kan hjälpa dig med några av dina ansvarsområden eller avsätta mer tid för dig.
-Sätt upp realistiska förväntningar: Om du skjuter upp något för att du är rädd att det inte ska bli perfekt, försök att ställa upp realistiska förväntningar på dig själv. Det är okej om saker och ting inte är perfekta, och din partner kommer troligen att uppskatta din ansträngning mer än något annat.
-Gör en plan: Om du skjuter upp en viss uppgift, gör en plan för att få den gjord. Dela upp den i små steg så att den blir mindre överväldigande, och sätt en tidsfrist för dig själv.

Tekniker för att undvika uppskjutning i relationer

Utöver tipsen ovan finns det några tekniker för att undvika prokrastinering i ditt förhållande. Dessa inkluderar bland annat följande:
-Identifiera dina utlösande faktorer: Vad får dig att skjuta upp? När du känner till dina utlösare kan du försöka undvika dem eller komma på en plan för att hantera dem.
-Öva på självmedkänsla: Var snäll mot dig själv om du skjuter upp saker och ting. Acceptera att det är normalt att göra misstag och försök att lära dig av dem.
-Hålla en dagbok: Att skriva ner dina tankar och känslor kan hjälpa dig att förstå varför du skjuter upp saker och ting och hur du kan övervinna dem.

Om du upptäcker att du skjuter upp saker och ting i ditt förhållande ska du inte misströsta. Det finns saker du kan göra för att övervinna det. Prata med din partner om dina bekymmer, ställ realistiska förväntningar på dig själv och gör upp en plan för att få saker gjorda. Med lite ansträngning kan du övervinna uppskjutandet och få ett hälsosamt och lyckligt förhållande.

Author profile

Johan Marberg

Datingbloggare

Johan Marberg är en framstående datingbloggare som delar värdefulla insikter och praktiska tips för att skapa meningsfulla relationer i datingvärlden.

Andra artiklar om… blogg

 • Avslöjandet av Tinder SELECT: Lyft ditt dejtingspel

  2023-12-19

  Avslöjandet av Tinder SELECT: Lyft ditt dejtingspel

  I den ständigt föränderliga världen av online-dejting har Tinder tagit ytterligare ett banbrytande steg med introduktionen av sitt exklusiva medlemskap - Tinder SELECT. Detta premiummedlemskap syftar till att förbättra din dejtingupplevelse och öppnar dörrar till en rad unika förmåner som skiljer det från Tinders standardutbud. I det här blogginlägget kommer vi att utforska vad Tinder SELECT har att erbjuda och hur du kan låsa upp denna exklusiva dejtingsfär.

  Johan Marberg

  Johan Marberg

  Datingbloggare

  2 min read
 • De 30 bästa raggningsreplikerna som får hjärtan att klappa

  2023-12-12

  De 30 bästa raggningsreplikerna som får hjärtan att klappa

  I dejtingens och romantikens värld kan en vältajmad och charmig raggningsreplik vara nyckeln till att bryta isen och göra ett minnesvärt första intryck.

  Johan Marberg

  Johan Marberg

  Datingbloggare

  2 min read