Blogg

Hur man övervinner rädsla och vågar dejta efter en lång paus i ny dejting?

2022-04-29

Hur man övervinner rädsla och vågar dejta efter en lång paus i ny dejting?

Är du fortfarande orolig och rädd för att dejta efter en lång paus? Om så är fallet är det första steget att reda ut alla missuppfattningar i huvudet. Det bästa sättet att göra detta är att förstå att dejting har förändrats med tiden och att människor är mer öppna än någonsin tidigare. Så du måste förstå att dejting inte är ett pris som måste vinnas, utan det är bara en naturlig process. Det andra du bör göra är att se till att du är redo att dejta igen. Det innebär att du måste vara känslomässigt och mentalt förberedd för det. Du bör också ha en klar uppfattning om vad du letar efter.

Är det nödvändigt att göra förberedelser före en dejt?

Det är viktigt att du förbereder dig ordentligt inför din dejt. Se till att du vet vart du ska och vad du ska göra. Detta kommer att hjälpa dig att känna dig mer bekväm och säker på din dejt. Ta dig dessutom tid att tänka på vad du vill säga. Att ha samtalsstarter i åtanke kommer att hjälpa till att lindra eventuell nervositet du kan känna. Här är de grundläggande stegen för att förbereda dig inför en kommande dejt:

 1. Välj en lämplig plats: en offentlig plats där ni lätt kan kommunicera och lära känna varandra.
 2. Tänk på vad ni ska prata om. Vad du säger är viktigt, men ännu mer avgörande är hur du gör det - röstens klang, dess hastighet, ansiktsuttryck och kroppsspråk.
 3. Ditt utseende ska passa till vädret, platsen där dejten är planerad och även komplettera din image. Så vår rekommendation är att ha 2 alternativ som du kan välja mellan på dagen för dejten.

De bästa tipsen om hur man beter sig på en dejt med en partner

När du väl är på dejten ska du slappna av och njuta av dig själv. En konversation flyter lättare om du inte känner dig spänd eller orolig. Om du blir nervös kan du ta ett djupt andetag och påminna dig själv om att det inte finns någon anledning att vara rädd. Personen du är tillsammans med är bara en annan person, och du kommer troligen att ha en fantastisk tid om du bara låter dig själv vara öppen och ärlig.

Kom ihåg att ni båda är nervösa när ni går på en första dejt. Utfallet av detta möte beror direkt på hur snabbt ni båda lugnar ner er och går vidare till en trevlig och avslappnad konversation.
Det finns bara ett steg kvar för att ordna en oförglömlig dejt - bjud in någon du känner eller hitta en partner som du gillar genom att använda en av dejtingsajterna.

Author profile

Anja Svensson

Online datingexpert

Anja Svensson, en framstående online datingexpert på dejtingkatalog.se, delar värdefulla insikter och praktiska tips för att navigera framgångsrikt i den digitala dejtingvärlden.

Andra artiklar om… blogg

 • Avslöjandet av Tinder SELECT: Lyft ditt dejtingspel

  2023-12-19

  Avslöjandet av Tinder SELECT: Lyft ditt dejtingspel

  I den ständigt föränderliga världen av online-dejting har Tinder tagit ytterligare ett banbrytande steg med introduktionen av sitt exklusiva medlemskap - Tinder SELECT. Detta premiummedlemskap syftar till att förbättra din dejtingupplevelse och öppnar dörrar till en rad unika förmåner som skiljer det från Tinders standardutbud. I det här blogginlägget kommer vi att utforska vad Tinder SELECT har att erbjuda och hur du kan låsa upp denna exklusiva dejtingsfär.

  Johan Marberg

  Johan Marberg

  Datingbloggare

  2 min read
 • De 30 bästa raggningsreplikerna som får hjärtan att klappa

  2023-12-12

  De 30 bästa raggningsreplikerna som får hjärtan att klappa

  I dejtingens och romantikens värld kan en vältajmad och charmig raggningsreplik vara nyckeln till att bryta isen och göra ett minnesvärt första intryck.

  Johan Marberg

  Johan Marberg

  Datingbloggare

  2 min read