Blogg

Hur man hanterar att bli Ghosted

2022-06-16

Hur man hanterar att bli Ghosted

Har du någonsin varit på en bra första dejt, bara för att personen försvann efteråt? Om så är fallet har du blivit spökad. Ghosting är en vanlig företeelse i dejtingvärlden, och det kan vara riktigt förvirrande och frustrerande när det händer dig. Men oroa dig inte, vi är här för att hjälpa dig. I det här blogginlägget kommer vi att diskutera vad ghosting är, varför folk gör det och hur du kan hantera att bli ghostad.

Ghosting - vad är det?

Ghosting är när någon du dejtar plötsligt slutar kommunicera med dig utan någon förklaring. Det kallas för ghosting eftersom det är som om personen har försvunnit i tomma intet. Om du har blivit ghostad kanske du undrar varför personen valde att försvinna. Tyvärr kan det finnas många olika anledningar. Kanske har de träffat någon annan och bestämt sig för att fullfölja den relationen i stället. Eller så kanske de bara inte kände någon kontakt med dig och bestämde sig för att det inte var värt att fortsätta. Ghosting händer många människor, så ta det inte för personligt.

Vad du måste undvika om du blir Ghosted

Det finns några saker du bör undvika att göra om du har blivit spökad:

 1. Be inte personen att förklara varför han eller hon slutade prata med dig. Detta kommer bara att få dig att verka behövande och desperat.
 2. Försök inte spåra upp personen eller förfölja den på sociala medier. Det kommer bara att få dig att verka tvångsmässig och läskig.
 3. Ta det inte personligt.
 4. Kom ihåg att det kan finnas många olika anledningar till varför personen valde att försvinna, och att det inte nödvändigtvis handlar om dig.

Vad du ska göra om du blir Ghosted efter dejten

Om du har blivit spökad finns det några saker du kan göra för att hantera det:

 1. Ge dig själv lite tid att acceptera det. Att känna sig sårad och förvirrad efter att ha blivit spökad är normalt, så ge dig själv tid att bearbeta dessa känslor.
 2. Försök att inte ta det personligt. Kom ihåg att det inte säger något om dig som person att bli spökad. Det är bara en sorglig verklighet i dejtingvärlden.
 3. Om du har det svårt känslomässigt kan du nå ut till dina vänner och din familj för att få stöd.
 4. De kommer att finnas där för att lyssna på dig och hjälpa dig genom denna svåra tid.

Ghosting är en vanlig företeelse i dejtingvärlden, men det betyder inte att det är lätt att hantera. Om du har blivit spökad ska du inte glömma att det finns gott om andra fiskar i havet.

Author profile

Anja Svensson

Online datingexpert

Anja Svensson, en framstående online datingexpert på dejtingkatalog.se, delar värdefulla insikter och praktiska tips för att navigera framgångsrikt i den digitala dejtingvärlden.

Andra artiklar om… blogg

 • Avslöjandet av Tinder SELECT: Lyft ditt dejtingspel

  2023-12-19

  Avslöjandet av Tinder SELECT: Lyft ditt dejtingspel

  I den ständigt föränderliga världen av online-dejting har Tinder tagit ytterligare ett banbrytande steg med introduktionen av sitt exklusiva medlemskap - Tinder SELECT. Detta premiummedlemskap syftar till att förbättra din dejtingupplevelse och öppnar dörrar till en rad unika förmåner som skiljer det från Tinders standardutbud. I det här blogginlägget kommer vi att utforska vad Tinder SELECT har att erbjuda och hur du kan låsa upp denna exklusiva dejtingsfär.

  Johan Marberg

  Johan Marberg

  Datingbloggare

  2 min read
 • De 30 bästa raggningsreplikerna som får hjärtan att klappa

  2023-12-12

  De 30 bästa raggningsreplikerna som får hjärtan att klappa

  I dejtingens och romantikens värld kan en vältajmad och charmig raggningsreplik vara nyckeln till att bryta isen och göra ett minnesvärt första intryck.

  Johan Marberg

  Johan Marberg

  Datingbloggare

  2 min read