Blogg

Hur man dejtar när man är överviktig

2022-11-02

Hur man dejtar när man är överviktig

Tänk dig detta: du är ute på en dejt med någon du gillar. Samtalet flyter på, kemin finns där och ni har det jättebra. Men så säger han eller hon något som helt och hållet stör stämningen.
"Du är så fet." Sådana kommentarer kan vara mycket skadliga, inte bara för ditt självförtroende utan även för dina dejtingmöjligheter. Om du är överviktig och letar efter kärlek måste du vara beredd på dessa saker, och du måste veta hur du ska hantera dem med grace och pondus och, viktigast av allt, hur du ska se till att de inte påverkar din självkänsla.
Det här inlägget kommer att diskutera några saker du behöver veta innan du dejtar om du är överviktig. Vi tar upp allt från självförtroende till dejtingutsikter och ger dig några tips för att hantera sårande kommentarer.

Ska du berätta för henne att du är överviktig?

Så du har precis träffat en tjej som du verkligen gillar. Du funderar på att bjuda henne på en dejt, men en stor fråga hänger över ditt huvud: ska du berätta för henne att du är överviktig?
Det finns inget enkelt svar på den här frågan. Å ena sidan har hon rätt att få veta sanningen om dig. Dessutom, om hon är intresserad av dig kommer hon att kunna se bortom din vikt och uppskatta personen bakom.
Men å andra sidan vill du inte skrämma bort henne innan saker och ting ens har en chans att komma igång. Att dejta är trots allt redan svårt nog utan att du behöver oroa dig för din vikt.
I slutändan är det upp till dig om du vill avslöja den här informationen eller inte. Kom bara ihåg att ärlighet alltid är den bästa policyn.

Be inte om ursäkt för din storlek

Du behöver inte be om ursäkt för din storlek. Du är en bra person och har mycket att erbjuda en potentiell partner. Det bästa vore om du var säker på vem du är och vad du erbjuder.
Det finns gott om människor där ute som kommer att uppskatta dig för den du är, och du behöver inte ändra något. Det bästa du kan göra är faktiskt att fokusera på att vara den bästa versionen av dig själv som du kan vara. Och när du hittar någon speciell, låt honom eller henne veta hur fantastisk du tycker att han eller hon är.

Hur man klär sig när man är överviktig

Det kan vara svårt att vara överviktig och försöka dejta. Du vill känna dig självsäker och attraktiv, men det är svårt när du inte känner att du passar in i den mall som samhället säger att du är attraktiv.
Men det är viktigt att komma ihåg att du fortfarande är värd att dejta, oavsett din vikt. Och det bästa sättet att känna sig säker är att klä sig på ett sätt som får dig att känna dig bekväm och snygg.
Här är några tips för att klä dig när du är överviktig:

 • Har kläder som sitter bra, vilket hjälper till att skapa en smickrande siluett.
 • Undvik att bära baggy kläder, eftersom de får dig att se större ut än du är.
 • Leta efter kläder med intressanta detaljer, som volanger eller broderier, som ger visuellt intresse.
 • Var inte rädd för att bära färg! En färgglad överdel kan verkligen pigga upp din look.

Ta inte avslaget personligt

När det gäller dejting måste du komma ihåg att alla inte kommer att gilla dig. Faktum är att vissa människor kanske rent av kommer att avvisa dig på grund av din vikt.
Men ta det inte personligt. Det handlar inte om dig, utan om dem och deras egna problem och osäkerhet. Så låt dig inte nedslås av det. Fortsätt bara att köra på och träffa dem du vill träffa.
Och glöm inte att det finns många människor där ute som kommer att gilla dig, oavsett vilken storlek du har. Så fokusera på att bygga relationer med dessa människor och låt de andra gå.

Var självsäker och säker på vem du är

Du behöver inte vara smal för att dejta, och du är faktiskt ett kap oavsett vikt. Men det är viktigt att vara självsäker och trygg i den du är, vilket lockar människor till dig.
Så låt inte din vikt hindra dig från att dejta. Var öppen för att träffa nya människor och gå in i varje träff med ett öppet sinne. Du vet aldrig vart det kan leda.

De bästa ställena att träffa kvinnor när du är överviktig

När du är överviktig är en av de första sakerna du måste ta itu med stigmatiseringen som följer med det. Tyvärr är det många som ser det som ett personligt misslyckande att vara tjock. Och det är helt enkelt inte fallet.
Det finns gott om hälsoskäl till övervikt och det är inte något som någon kan "fixa" över en natt. Så du måste acceptera dig själv för den du är och gå vidare. Nästa steg är att hitta någon att dela ditt liv med.
Och det är där vi kommer in i bilden. Vi har sammanställt en lista över de bästa ställena för att träffa kvinnor när du är överviktig. Och lita på oss, det är inte så svårt som du kanske tror. De bästa ställena att träffa kvinnor när man är överviktig är faktiskt ganska lika de bästa ställena att träffa kvinnor när man inte är tjock. Allt handlar om var dina potentiella matchningar finns och om att göra dig själv tillgänglig.
Med det sagt tenderar några specifika platser att vara mer välkomnande för människor i alla storlekar. Många barer och klubbar har till exempel "damkvällar" där kvinnor får komma in gratis eller mot en reducerad täckningsavgift. Detta är ett utmärkt tillfälle att träffa kvinnor i en avslappnad miljö.
Ett annat bra alternativ är nätdejting. Det finns flera dejtingsajter och appar som riktar sig specifikt till personer med övervikt. Och eftersom du kan ange din vikt i förväg behöver du inte oroa dig för att bli avvisad på grund av din storlek.
Så där har du det! Det här är bara några av de bästa ställena för att träffa kvinnor när du är överviktig. Kom ihåg att vara självsäker, vara dig själv och inte vara rädd för att visa upp dig själv.

Sammanfattning

Om du är överviktig kan det vara svårt att dejta. Du kan känna att du inte har något gemensamt med smala människor eller att du måste dölja din kropp. Du kanske inte vet var du ska börja.
Men oroa dig inte - vi finns här för att hjälpa dig. Följ de här stegen så är du på väg att hitta kärleken.
1. Hitta en dejtingsajt som är rätt för dig. Många dejtingsajter vänder sig till olika målgrupper, hitta en som passar dig och registrera dig.
2. Ladda upp ett foto av dig själv. Detta är viktigt - du vill att folk ska kunna se hur du ser ut.
3. Skriv en profil som representerar vem du är. Det här är din chans att glänsa - var dig själv och berätta vad du söker i ett förhållande.
4. Börja prata med människor. Var inte rädd för att sträcka ut handen - ju fler människor du pratar med, desto större är dina chanser att hitta någon speciell.
5. Träffa varandra personligen. Detta är det mest avgörande steget - att träffa någon person är det bästa sättet att se om det finns potential för en relation.
Att dejta kan vara en utmaning, men det behöver inte vara omöjligt. Följ de här stegen så är du på väg att hitta kärleken

Author profile

Anja Svensson

Online datingexpert

Anja Svensson, en framstående online datingexpert på dejtingkatalog.se, delar värdefulla insikter och praktiska tips för att navigera framgångsrikt i den digitala dejtingvärlden.

Andra artiklar om… blogg

 • Avslöjandet av Tinder SELECT: Lyft ditt dejtingspel

  2023-12-19

  Avslöjandet av Tinder SELECT: Lyft ditt dejtingspel

  I den ständigt föränderliga världen av online-dejting har Tinder tagit ytterligare ett banbrytande steg med introduktionen av sitt exklusiva medlemskap - Tinder SELECT. Detta premiummedlemskap syftar till att förbättra din dejtingupplevelse och öppnar dörrar till en rad unika förmåner som skiljer det från Tinders standardutbud. I det här blogginlägget kommer vi att utforska vad Tinder SELECT har att erbjuda och hur du kan låsa upp denna exklusiva dejtingsfär.

  Johan Marberg

  Johan Marberg

  Datingbloggare

  2 min read
 • De 30 bästa raggningsreplikerna som får hjärtan att klappa

  2023-12-12

  De 30 bästa raggningsreplikerna som får hjärtan att klappa

  I dejtingens och romantikens värld kan en vältajmad och charmig raggningsreplik vara nyckeln till att bryta isen och göra ett minnesvärt första intryck.

  Johan Marberg

  Johan Marberg

  Datingbloggare

  2 min read