Blogg

Hur förändrades dejting kvinnor från 20-talet till 30-talet?

2022-05-22

Hur förändrades dejting kvinnor från 20-talet till 30-talet?

Dejtingspelet förändras när du blir äldre. I tjugoårsåldern försöker du fortfarande ta reda på vad du vill ha i en partner och i livet. Du är förmodligen mer fokuserad på din karriär och att ha kul med dina vänner än att slå dig till ro. Men när du kommer in i trettioårsåldern börjar du längta efter mer stabilitet och mening i dina relationer.

Det betyder inte att du inte kan hitta tillfälliga relationer i 30-årsåldern - långt därifrån. Men om du är ute efter något mer seriöst kan du behöva anstränga dig lite mer. Här är några sätt som dejting förändras när du blir äldre:

  1. Det är mer sannolikt att du vill ha ett engagerat förhållande. I tjugoårsåldern är det lätt att bara dejta runt och njuta av singellivet. Men när du blir äldre kan du börja känna att du vill ha något mer seriöst. Du kanske längtar efter ett engagerat förhållande med någon som du kan se dig själv tillbringa resten av livet med.
  2. Du är mindre benägen att tolerera spel och dramatik. I tjugoårsåldern kanske du är mer förlåtande mot en partner som spelar spel eller är dramatisk. Men när du blir äldre börjar du se dessa beteenden som slöseri med tid. Du vill ha en partner som är mer mogen och sansad.
  3. Ni kanske har olika prioriteringar i ert förhållande. I tjugoårsåldern kanske du prioriterar att hitta någon som är rolig att umgås med. Men i trettioårsåldern kanske du börjar värdera saker som stabilitet och stöd högre.
  4. Du är mer benägen att vara kräsen när det gäller vem du träffar. I tjugoårsåldern kanske du går på dejt med vem som helst som verkar intresserad av dig. Men när du blir äldre kommer du att bli mer krävande när det gäller vem du vill tillbringa din tid med. Du kommer att vara mindre benägen att slösa din tid på dåliga dejter eller förhållanden som inte leder någonstans.
  5. Du kanske måste arbeta lite hårdare för att hitta dejter. I tjugoårsåldern kanske du träffar potentiella partners genom vänner eller på barer och klubbar. Men när du blir äldre kanske du märker att din sociala krets har krympt och att det inte är lika lätt att träffa nya människor. Du kanske måste vara mer proaktiv när det gäller att hitta dejter, till exempel genom att registrera dig för en dejtingapp eller gå på träffar.

På det hela taget är dejting i trettioårsåldern en annorlunda upplevelse än i tjugoårsåldern. Men det betyder inte att det är mindre roligt - om något kanske du upptäcker att du tycker mer om det nu när du vet vad du letar efter. Så bli inte avskräckt om saker och ting verkar vara lite mer utmanande - kom bara ihåg att det är en del av dejtingspelet.

Author profile

Johan Marberg

Datingbloggare

Johan Marberg är en framstående datingbloggare som delar värdefulla insikter och praktiska tips för att skapa meningsfulla relationer i datingvärlden.

Andra artiklar om… blogg