Blogg

Hur du undviker missförstånd i ditt förhållande

2022-08-22

Hur du undviker missförstånd i ditt förhållande

Om du frågar människor du känner som nyligen har avslutat ett förhållande med en partner om orsakerna till uppbrottet eller skilsmässan kommer de flesta av dem att säga att det berodde på något missförstånd och att det inte fanns någon allvarlig anledning till det.
Det är viktigt att komma ihåg hur vi interagerar med våra partners. Det visar sig att sms är det vanligaste sättet att utbyta information mellan partner. Omedelbara svar ... och det är det som är problemet.

Sms - det bästa sättet att missförstå varandra

Tonen i ett sms misstolkas till exempel ofta. Om vi antar att tonen är negativ och svarar med ett lika aggressivt meddelande riskerar vi att förvirra och reta upp personen i den mottagande änden.
Om mottagaren av vårt sms tittar på det och blir arg för att han eller hon inte förstår varför vårt svar var så fientligt eller sarkastiskt, kan han eller hon skicka ett meddelande till oss som speglar hans eller hennes förvirring och ilska. Du kan se hur en konflikt snabbt kan eskalera. Varför? Därför att vi omedelbart drar slutsatser efter att ha läst meddelandet.

Sluta göra antaganden - du måste klargöra.

Innan du blir förolämpad är det viktigt att kontrollera dig själv och fråga: "Hade den här personen för avsikt att förolämpa mig?".
Om vi inte är 100 procent säkra på att den andra personen hade för avsikt att förolämpa oss ska vi förtydliga. Till exempel: Tänk på när du senast fick ett förvirrande sms. Om du hade stannat upp och frågat dig själv om avsändaren avsåg att väcka anstöt, hade det förändrat något?
Vad händer om du bad om ett förtydligande i stället för att automatiskt anta det värsta? Vad händer om du stannade upp och tänkte att den andra personen kanske, bara kanske, inte menade att förolämpa dig? Ett uppföljande sms eller telefonsamtal kan göra underverk för att ta reda på vad den ursprungliga avsikten var.

Var smart - pausa innan du reagerar med handling.

I dagens tidsålder av omedelbarhet måste vi ge utrymme för eftertanke. När något stör oss eller inte stämmer måste vi ta ett steg tillbaka och förstå vad som pågår på djupet. Oftast är det vi behöver ett förtydligande. Det är lätt att be om förtydligande - säg bara: "Jag fick ditt meddelande, men jag var inte säker på vad du menade med det. Kan du vara snäll och förklara?"

Förtydligande - smart fråga och lyssna

Genom att ta oss tid att förtydliga i stället för att göra antaganden öppnar vi upp för en ärlig dialog. Att ställa frågor förebygger spänningar och gör att båda parter känner sig hörda. Kan du föreställa dig hur många skilsmässor och uppbrott som skulle kunna undvikas om människor kommunicerade på detta sätt?
Vi kan förebygga missförstånd och sårade känslor genom att ta oss tid att söka förtydliganden när det behövs. I slutändan leder detta till lyckligare relationer överallt.

Låt oss sammanfatta

I vår snabba värld med omedelbar tillfredsställelse är det lätt att dra förhastade slutsatser och göra antaganden. Detta kan dock vara ett recept för katastrof när det gäller relationer. För att undvika missförstånd och sårade känslor är det viktigt att stanna upp och söka förtydligande.

Author profile

Johan Marberg

Datingbloggare

Johan Marberg är en framstående datingbloggare som delar värdefulla insikter och praktiska tips för att skapa meningsfulla relationer i datingvärlden.

Andra artiklar om… blogg

 • Avslöjandet av Tinder SELECT: Lyft ditt dejtingspel

  2023-12-19

  Avslöjandet av Tinder SELECT: Lyft ditt dejtingspel

  I den ständigt föränderliga världen av online-dejting har Tinder tagit ytterligare ett banbrytande steg med introduktionen av sitt exklusiva medlemskap - Tinder SELECT. Detta premiummedlemskap syftar till att förbättra din dejtingupplevelse och öppnar dörrar till en rad unika förmåner som skiljer det från Tinders standardutbud. I det här blogginlägget kommer vi att utforska vad Tinder SELECT har att erbjuda och hur du kan låsa upp denna exklusiva dejtingsfär.

  Johan Marberg

  Johan Marberg

  Datingbloggare

  2 min read
 • De 30 bästa raggningsreplikerna som får hjärtan att klappa

  2023-12-12

  De 30 bästa raggningsreplikerna som får hjärtan att klappa

  I dejtingens och romantikens värld kan en vältajmad och charmig raggningsreplik vara nyckeln till att bryta isen och göra ett minnesvärt första intryck.

  Johan Marberg

  Johan Marberg

  Datingbloggare

  2 min read