Blogg

Hur du berättar för någon att du bara vill hookup

2022-07-27

Hur du berättar för någon att du bara vill hookup

Du kryssar runt på dejtingsajter och -appar och du stöter på någon som fångar din uppmärksamhet. Ni börjar skicka meddelanden och det blir snabbt tydligt att det finns en ömsesidig attraktion. Nästa steg är naturligtvis att träffas, men du vet inte riktigt hur du ska låta dem veta att du bara är intresserad av en tillfällig träff.
Oroa dig inte, vi har koll på det. I det här inlägget ska vi lära dig hur du låter någon veta att du bara vill ha ett möte.

Men varför?

Det finns många anledningar till varför någon kanske bara vill hook up med någon istället för att inleda ett förhållande. Kanske är du inte redo för något seriöst eller har inte tid eller energi för ett fullfjädrad förhållande.
Oavsett orsaken måste du vara öppen och ärlig om dina avsikter. På så sätt undviker du missförstånd eller sårade känslor längre fram.
Så, hur berättar du för någon att du bara vill ha ett förhållande? Det kan vara en knepig konversation, men med de här tipsen kommer du att kunna göra det på nolltid.

Hur man gör det

Du har alltså träffat någon som du är intresserad av och du vill ta saker och ting till nästa nivå. Men du vill inte ha ett förhållande - du vill bara ha ett förhållande. Hur berättar du det för dem utan att skrämma bort dem eller få dem att tro att du är en idiot?
Det är faktiskt ganska enkelt. Det finns några saker att tänka på när du förhandlar om din hookup. För det första ska du vara tydlig med vad du vill ha och inte vill ha. Om du inte är intresserad av ett förhållande, gör det tydligt. Om du bara vill ha sex, säg det. Och om du är ute efter något specifikt (som analsex), säg det också.
För det andra, var alltid beredd att gå därifrån. Om personen du pratar med inte vill uppfylla dina behov eller försöker ändra villkoren för affären, låt dem gå. Det finns gott om andra fiskar i havet, och du behöver inte någon som inte är villig att samarbeta med dig.

När ska du göra det?

Det finns ingen exakt vetenskap för detta, men det finns några saker du kan tänka på för att göra det lite lättare. För det första är det oftast bättre att göra det förr snarare än senare. Om du väntar för länge kan personen få fel uppfattning och börja tro att du vill ha något mer.
För det andra, försök att välja en tid när du vet att den andra personen är tillgänglig. Om du skickar ett sms till dem klockan 23 på lördagskvällen är det stor chans att de inte är intresserade.
Slutligen, var ärlig och rak. Det kan kännas pinsamt att säga: "Hej, jag vill bara träffa dig", men det är bättre än att lura den andra personen eller ge honom eller henne falska förhoppningar.

Vad du inte ska göra

Så du har bestämt dig för att du bara vill ha ett förhållande med någon och inte dejta honom eller henne? Det är helt förståeligt, men det finns några saker du måste tänka på för att få hela processen att gå smidigt.
Först och främst ska du inte försöka locka någon eller få dem att tro att det finns potential för ett förhållande. Var bara ärlig och öppen från början och låt dem veta att du bara är intresserad av ett tillfälligt arrangemang.
Försök också att inte vara alltför klängig eller behövande. Ingen vill känna sig kvävd, så ge den andra personen lite utrymme och respektera deras gränser.
Viktigast av allt är att du alltid respekterar varandra. Detta är ett ömsesidigt avtal, så båda parter måste känna sig bekväma och nöjda med situationen.

Låt oss sammanfatta

Så du har träffat någon på nätet, eller kanske genom vänner, och du känner dig attraherad av honom eller henne. Ni har gått på några dejter, men du är inte säker på om du är redo för en fullfjädrad relation ännu. Vad gör du då?
Tja, det enklaste är att vara ärlig och berätta att du inte är ute efter något seriöst. Du kan förklara att du tycker om deras sällskap och att du skulle vilja fortsätta att dejta dem, men att du inte vill att det ska bli för komplicerat.
De kanske blir besvikna, men förhoppningsvis förstår de vad du menar och fortsätter att dejta dig ändå. Om de inte gör det är det förmodligen bäst att gå vidare.
Om du vill undvika de problem som beskrivs ovan föreslår vi att du går med på flera stora online dejtingsajter för medlemmar som söker casual sex & hookup.

Author profile

Anja Svensson

Online datingexpert

Anja Svensson, en framstående online datingexpert på dejtingkatalog.se, delar värdefulla insikter och praktiska tips för att navigera framgångsrikt i den digitala dejtingvärlden.

Andra artiklar om… blogg

 • Avslöjandet av Tinder SELECT: Lyft ditt dejtingspel

  2023-12-19

  Avslöjandet av Tinder SELECT: Lyft ditt dejtingspel

  I den ständigt föränderliga världen av online-dejting har Tinder tagit ytterligare ett banbrytande steg med introduktionen av sitt exklusiva medlemskap - Tinder SELECT. Detta premiummedlemskap syftar till att förbättra din dejtingupplevelse och öppnar dörrar till en rad unika förmåner som skiljer det från Tinders standardutbud. I det här blogginlägget kommer vi att utforska vad Tinder SELECT har att erbjuda och hur du kan låsa upp denna exklusiva dejtingsfär.

  Johan Marberg

  Johan Marberg

  Datingbloggare

  2 min read
 • De 30 bästa raggningsreplikerna som får hjärtan att klappa

  2023-12-12

  De 30 bästa raggningsreplikerna som får hjärtan att klappa

  I dejtingens och romantikens värld kan en vältajmad och charmig raggningsreplik vara nyckeln till att bryta isen och göra ett minnesvärt första intryck.

  Johan Marberg

  Johan Marberg

  Datingbloggare

  2 min read