Blogg

Har du ingen förståelse för din partner? Ni talar olika språk!

2022-05-07

Har du ingen förståelse för din partner? Ni talar olika språk!

Många människor hamnar ofta i en situation där den partner som de bygger en relation med slutar förstå dem. Varför?

Det är viktigt att veta vilket språk du talar och vad din partner talar i en sådan situation. Detta kan direkt påverka harmonin i ert förhållande och bidra till att minska antalet obehagliga situationer. Så låt oss först ta reda på vilket kärleksspråk du talar! 
När mår du bra tillsammans med din partner och känner dig älskad? Om du inte kan svara, låt oss gå bakåt: Vad sårar dig, gör dig mer sårbar? Om kritik, fördömande och tillrättavisning träffar dig där det gör mest ont är ditt språk uppmuntrande ord. Om bristen på överraskningar gör dig upprörd är ditt språk gåvor. Om bristen på uppmärksamhet på grund av ständiga affärer och en tung arbetsbörda oroar dig är ditt språk tid. 

Det är värt att uppmärksamma hur du visar kärlek och vad du gör i ett förhållande. Kanske vill du få samma sak tillbaka. 

Så låt oss gå in mer på djupet och ta reda på vad det är och varför vi behöver veta allt om det.
Det spelar ingen roll om du är ett par eller bara letar efter din partner; det är avgörande att ta reda på vad du vill ha och vad som betyder mest för dig. Tror du att du kan ge det din make/maka behöver, eller kan din make/maka ge det du behöver? 

Det finns fem huvudsakliga kärleksspråk:

Ord

Bekräftande ord - det här är när vi uttrycker vår kärlek genom vänliga och uppmuntrande ord. Anta att din partners kärleksspråk är bekräftande ord. I så fall är det viktigt att berätta för honom hur mycket du uppskattar och älskar honom. Komplimanger, beröm och stödord kommer att beröra honom djupt. Men kom ihåg att det inte bara är viktigt vad vi säger utan också hur vi säger det. Den exakta frasen kan berättas på helt olika sätt. 

Din tid

Kvalitetstid är när vi visar vår kärlek genom att ge vår odelade uppmärksamhet åt vår partner. Ibland är vi så fokuserade på vad som händer runt omkring oss att vi inte lägger märke till människorna runt omkring oss. Till exempel är arbetsnarkomaner så upptagna av sitt arbete att de kan förlora bort kontrollen över hur mycket tid det tar från deras liv. Om din partners kärleksspråk är kvalitetstid är det avgörande att du spenderar tid med honom med saker som han tycker om. Det kan vara allt från att ta en promenad tillsammans till att titta på hans favorit-tv-program.

Hjälp

Tjänstehandlingar - detta är när vi visar vår kärlek genom att göra saker för att hjälpa vår partner. Om din partners kärleksspråk är servicehandlingar är det viktigt att göra något som gör hans liv lättare. Det kan vara allt från att ta hunden på promenad, koka te, hämta från jobbet eller handla mat. Allt som nämns ovan kan vara ovärderlig och så välbehövlig hjälp för din partner. 

Fysisk beröring

Fysisk beröring är när vi uttrycker vår kärlek genom fysisk kontakt. Om din partners kärleksspråk är fysisk beröring måste du visa honom fysisk tillgivenhet. Istället för tusen ord behövde dessa människor något från kramar och kyssar till att hålla handen, massera och ha sex.

Gåvor

Gåvor - det här är när vi visar vår kärlek genom att ge gåvor till vår partner. Om din partners kärleksspråk är gåvor kommer han eller hon att uppskatta och lägga märke till vad du ger dem - genomtänkta och meningsfulla gåvor. Du kan köpa en gåva eller göra en med dina egna händer, och det kan vara allt från en chokladask till en ny tröja. Du behöver inte spendera en förmögenhet för att imponera på din partner. Viktigast av allt är att ge din partner det han gillar, inte det du vill ha.

Och avslutningsvis, kom ihåg att om du känner till och förstår din partners kärleksspråk så kommer dina ansträngningar att komma tillbaka som en boomerang. Du kommer att bli belönad av din partner som tacksamhet. Det spelar ingen roll hur länge ni har känt varandra. Även om det har gått flera år, eller om du träffade din partner nyligen på en dejtingsajt, krävs ett av de relationsspråk som anges ovan för att få ett framgångsrikt partnerskap.

Author profile

Johan Marberg

Datingbloggare

Johan Marberg är en framstående datingbloggare som delar värdefulla insikter och praktiska tips för att skapa meningsfulla relationer i datingvärlden.

Andra artiklar om… blogg

 • Avslöjandet av Tinder SELECT: Lyft ditt dejtingspel

  2023-12-19

  Avslöjandet av Tinder SELECT: Lyft ditt dejtingspel

  I den ständigt föränderliga världen av online-dejting har Tinder tagit ytterligare ett banbrytande steg med introduktionen av sitt exklusiva medlemskap - Tinder SELECT. Detta premiummedlemskap syftar till att förbättra din dejtingupplevelse och öppnar dörrar till en rad unika förmåner som skiljer det från Tinders standardutbud. I det här blogginlägget kommer vi att utforska vad Tinder SELECT har att erbjuda och hur du kan låsa upp denna exklusiva dejtingsfär.

  Johan Marberg

  Johan Marberg

  Datingbloggare

  2 min read
 • De 30 bästa raggningsreplikerna som får hjärtan att klappa

  2023-12-12

  De 30 bästa raggningsreplikerna som får hjärtan att klappa

  I dejtingens och romantikens värld kan en vältajmad och charmig raggningsreplik vara nyckeln till att bryta isen och göra ett minnesvärt första intryck.

  Johan Marberg

  Johan Marberg

  Datingbloggare

  2 min read