Blogg

Gifta män talar ut: 5 saker som vi är trötta på att höra

2022-08-27

Gifta män talar ut: 5 saker som vi är trötta på att höra

Som gift man kan jag berätta att det finns vissa saker som jag är helt enkelt trött på att höra. Faktum är att dessa saker går mig så mycket på nerverna att jag ibland känner ett behov av att tala ut om dem.
Om du är en gift man är jag säker på att du kan relatera till detta. Dessa fem saker är de mest irriterande och tröttsamma saker vi hör dagligen. Låt oss sätta stopp för dem en gång för alla!

"Saknar du att vara singel?"

Frågor som "Saknar du att vara singel?" eller "Vill du inte vara otrogen mot din fru?" kan vara riktigt irriterande, och de kommer ofta från människor som är välmenande men som helt enkelt inte förstår.
Jag är lycklig med min fru och jag saknar inte alls att vara singel. Faktum är att jag älskar att vara gift - det är det bästa beslut jag någonsin har fattat. Och jag kan säga dig att de flesta gifta män känner likadant. Så snälla sluta ställa dessa frågor till oss, för de är helt enkelt orättvisa.

"Ångrar du någonsin att du gifte dig?"

Du är alltid så lycklig. Ångrar du någonsin att du gifte dig?"
Allvarligt? Detta är en av de mest irriterande saker man kan fråga en gift man. Det är som om du försöker hitta en brist i vårt förhållande, och det finns ingen. Vi är lyckliga och vi är kära. Vi har gjort ett åtagande och vi håller oss till det.
Varför kan du inte bara vara glad för vår skull?

"Du är gift nu, du kan inte gå ut och göra det"

Du är gift nu, så du kan inte gå ut och göra det längre.
Vi har alla hört det förut - någon välmenande vän eller familjemedlem som ger oss den där ogillande blicken. Som om vi plötsligt har förvandlats till en annan person nu när vi är gifta.
Men saken är den att vi fortfarande är samma personer som vi var innan. Vi har bara en annan titel nu. Vi får fortfarande gå ut och ha kul. Vi tycker fortfarande om att umgås med våra vänner. Vi tycker fortfarande om att gå på dejter.
Så snälla, sluta tala om för oss vad vi får och inte får göra. Vi fattar de besluten själva.

"Är du inte orolig för att din fru ska lämna dig?"

När man är gift känner folk att de kan ställa alla möjliga personliga frågor till en. En av de vanligaste är: "Är du inte orolig för att din fru ska lämna dig?".
Det är naturligtvis en berättigad fråga, men det är en fråga som vi egentligen inte vill oroa oss för hela tiden. Vi är gifta för att vi älskar varandra och är fast beslutna att hålla ihop på lång sikt.
Så snälla, sluta ställa den här frågan till oss. Vi kommer inte att lämna vår fru bara för att vi har några extra gråa hårstrån. Vi blir äldre och det är naturligt, och vi kommer att hantera det tillsammans.

"Hur kommer det sig att du inte har någon vigselring?"

Det är frågan som gifta män alltid får höra, och vi är trötta på den. Tror du att vi gillar att ta av oss ringen när vi går till gymmet eller gör ärenden?
Det kan verka obetydligt, men när du ständigt får frågor om din ring börjar det tröttna på dig. Och det är inte bara frågan i sig som är irriterande - det är antagandena som följer med den.
Folk verkar tro att om du inte bär en ring måste du vara singel. Eller att din fru är frigid eller något. Det är verkligen frustrerande att hantera alla dessa bedömningar och antaganden, särskilt när de kommer från människor som inte ens känner dig.

Slutsats

Du är förmodligen trött på att höra samma kommentarer från människor som helt enkelt inte verkar förstå hur det är att vara gift. 
Ärligt talat skulle det vara bra om folk bara skötte sig själva och lät oss leva våra liv som vi vill. Vi är lyckliga och nöjda i våra äktenskap, och det finns ingen anledning att rättfärdiga det för någon. Så nästa gång du ser en gift man, varför inte bara säga hej i stället för att ställa utforskande frågor? Vi skulle definitivt uppskatta det mer.

P.S. Om du är singel och vill gifta dig en gång måste du börja dejta först. För att göra detta kan du använda beprövade dejtingsajter utan att lämna ditt hem :)

Author profile

Johan Marberg

Datingbloggare

Johan Marberg är en framstående datingbloggare som delar värdefulla insikter och praktiska tips för att skapa meningsfulla relationer i datingvärlden.

Andra artiklar om… blogg

 • Avslöjandet av Tinder SELECT: Lyft ditt dejtingspel

  2023-12-19

  Avslöjandet av Tinder SELECT: Lyft ditt dejtingspel

  I den ständigt föränderliga världen av online-dejting har Tinder tagit ytterligare ett banbrytande steg med introduktionen av sitt exklusiva medlemskap - Tinder SELECT. Detta premiummedlemskap syftar till att förbättra din dejtingupplevelse och öppnar dörrar till en rad unika förmåner som skiljer det från Tinders standardutbud. I det här blogginlägget kommer vi att utforska vad Tinder SELECT har att erbjuda och hur du kan låsa upp denna exklusiva dejtingsfär.

  Johan Marberg

  Johan Marberg

  Datingbloggare

  2 min read
 • De 30 bästa raggningsreplikerna som får hjärtan att klappa

  2023-12-12

  De 30 bästa raggningsreplikerna som får hjärtan att klappa

  I dejtingens och romantikens värld kan en vältajmad och charmig raggningsreplik vara nyckeln till att bryta isen och göra ett minnesvärt första intryck.

  Johan Marberg

  Johan Marberg

  Datingbloggare

  2 min read