Blogg

Från krog till lycka: Hur män kan gå vidare från sina ex och hitta kärleken online

2023-04-30

Från krog till lycka: Hur män kan gå vidare från sina ex och hitta kärleken online

Uppbrott kan vara svåra och män och kvinnor tenderar att hantera dem olika. Medan kvinnor kanske vänder sig till sina vänner och sin familj för att få stöd, har män ofta svårt att uttrycka sina känslor. En sak som många män har gemensamt efter ett uppbrott är önskan att ligga med sin före detta partner. Denna önskan kan vara förvirrande och frustrerande, men det är en vanlig erfarenhet. I den här artikeln ska vi utforska varför män alltid tänker på att ligga med sitt ex och vilken inverkan det kan ha på deras nätdejtingupplevelse.

Att förstå den manliga psyken

För att förstå varför män tänker på att ligga med sina ex är det viktigt att titta på hur de förhåller sig till relationer. Män är ofta mer visuella varelser och tenderar att fokusera på fysisk attraktion när de är med en partner. När ett förhållande tar slut kan de känna att de har förlorat något som inte kan ersättas. Detta kan leda till tankar om att vilja ligga med sitt ex för att försöka återfå den fysiska kontakten.

Den fysiska attraktionens roll

Fysisk attraktion spelar en viktig roll för varför män tänker på att ligga med sitt ex. Män kan komma ihåg de fysiska aspekterna av förhållandet och vill återuppleva den kontakten. De kan också jämföra sin före detta partners fysiska attribut med potentiella nya partners. Detta kan skapa en önskan att ligga med sitt ex, eftersom de kan känna att ingen annan kan matcha den fysiska attraktionen.

Den känslomässiga förbindelsen

Förutom den fysiska attraktionen kan männens känslomässiga koppling till sitt ex också leda till tankar på att ligga med varandra. Män kan sakna den känslomässiga intimitet som de delade med sina ex och vill uppleva den igen. De kan också känna att de har förlorat en nära vän, och att ligga tillsammans kan bidra till att återupprätta det bandet.

Ex-flickans lockelse

Män kan dras till att ligga med sina ex av många skäl. För vissa män ligger lockelsen hos exet i nostalgi och minnen. De kanske reflekterar över sitt tidigare förhållande med rosafärgade glasögon och minns bara de goda tiderna. De kan också känna en känsla av komfort och förtrogenhet med sitt ex, vilket kan vara svårt att hitta med nya partners.

Påverkan på nätdejting

Att tänka på att ligga med ett ex kan påverka en mans nätdejtingupplevelse avsevärt. Det kan göra det svårt för honom att gå vidare från sitt tidigare förhållande och fokusera på att bygga upp ett nytt. Det kan också påverka hans beteende på dejtingappar, där han kan vara mer intresserad av att få en uppkoppling än av meningsfulla kontakter. Det kan också leda till att männen får en förvrängd bild av vad de vill ha i en partner, eftersom de kanske jämför potentiella matchningar med sina ex.

Svårigheter att gå vidare

När män inte kan sluta tänka på att de har legat med sitt ex kan det göra det svårt för dem att gå vidare från förhållandet. De kan ha svårt att skapa kontakter eller vara känslomässigt tillgängliga för nya partners. Detta kan leda till frustration och ensamhet, vilket ytterligare underblåser tankarna på att ligga med sitt ex.

Fokusera på hookups

När män är fixerade vid tanken på att ligga med sitt ex kan de också vara mer benägna att delta i tillfälliga sexuella möten. De kanske inte är känslomässigt redo för ett nytt förhållande och kan använda uppkopplingar för att tillfredsställa sina fysiska begär. Detta kan hindra byggandet av en meningsfull relation och föreviga en cykel av otillfredsställande uppkopplingar.

Att gå vidare från det förflutna

Även om det är normalt att tänka på att ligga med ett ex efter ett uppbrott är det viktigt att gå vidare med det förflutna för att bygga upp ett hälsosamt och tillfredsställande förhållande. Här är några tips som hjälper män att gå vidare från sina tidigare relationer:

Tillåt dig själv att sörja

Uppbrott kan vara tuffa och det är viktigt att tillåta dig själv att sörja slutet på förhållandet fullt ut. Ta dig tid att bearbeta dina känslor och förstå vad som gick fel i förhållandet. Detta kan hjälpa dig att få ett avslut och gå vidare från det förflutna.

Fokusera på personlig utveckling

Istället för att fixera dig vid ditt tidigare förhållande bör du fokusera på personlig utveckling. Ta upp en ny hobby, fokusera på din karriär eller arbeta på att bygga upp en starkare kontakt med vänner och familj. Detta kan hjälpa dig att bygga upp självförtroende och bli känslomässigt redo för ett nytt förhållande.

Var öppen för nya relationer

Slutligen, var öppen för nya relationer. Även om det är naturligt att tänka på att ligga med ett ex är det viktigt att inse att detta kanske inte är det hälsosammaste alternativet. Att vara öppen för nya relationer kan hjälpa dig att bygga upp en stark känslomässig koppling med någon ny och gå vidare från ditt tidigare förhållande.

Slutsats

Sammanfattningsvis är det en vanlig erfarenhet för många män att tänka på att ligga med ett ex efter ett uppbrott. Det är viktigt att förstå orsakerna bakom denna önskan och inse dess inverkan på din nätdejtingupplevelse. Genom att fokusera på personlig utveckling, tillåta dig själv att sörja och vara öppen för nya relationer kan du gå vidare från det förflutna och bygga upp ett hälsosamt och tillfredsställande förhållande.

Author profile

Anja Svensson

Online datingexpert

Anja Svensson, en framstående online datingexpert på dejtingkatalog.se, delar värdefulla insikter och praktiska tips för att navigera framgångsrikt i den digitala dejtingvärlden.

Andra artiklar om… blogg

 • Avslöjandet av Tinder SELECT: Lyft ditt dejtingspel

  2023-12-19

  Avslöjandet av Tinder SELECT: Lyft ditt dejtingspel

  I den ständigt föränderliga världen av online-dejting har Tinder tagit ytterligare ett banbrytande steg med introduktionen av sitt exklusiva medlemskap - Tinder SELECT. Detta premiummedlemskap syftar till att förbättra din dejtingupplevelse och öppnar dörrar till en rad unika förmåner som skiljer det från Tinders standardutbud. I det här blogginlägget kommer vi att utforska vad Tinder SELECT har att erbjuda och hur du kan låsa upp denna exklusiva dejtingsfär.

  Johan Marberg

  Johan Marberg

  Datingbloggare

  2 min read
 • De 30 bästa raggningsreplikerna som får hjärtan att klappa

  2023-12-12

  De 30 bästa raggningsreplikerna som får hjärtan att klappa

  I dejtingens och romantikens värld kan en vältajmad och charmig raggningsreplik vara nyckeln till att bryta isen och göra ett minnesvärt första intryck.

  Johan Marberg

  Johan Marberg

  Datingbloggare

  2 min read