Blogg

Den chockerande sanningen om hur dejting ser ut idag

2022-08-11

Den chockerande sanningen om hur dejting ser ut idag

Dating i dag ser mycket ut som laglig prostitution. Du erbjuder din tid, ditt sällskap och ibland till och med din kropp i utbyte mot något du vill ha. Oavsett om det är kärlek, uppmärksamhet eller materiella saker har vi blivit ett samhälle som inte skäms för att erkänna att vi utnyttjar varandra.
Kvinnor är inte längre bara en kropp och män är inte längre bara en plånbok. Vi är komplexa människor med känslor och önskningar. Men det verkar som om samhället fortfarande sitter fast i tankesättet att kvinnor bara är bra för en sak.
Det är dags att ändra vårt sätt att tänka på dejting och relationer. De bör baseras på ömsesidig respekt och beundran, inte på vad någon kan få av den andra.

Förädlingen av kvinnors kroppar

Vi reduceras alla till våra mest grundläggande funktioner, och vi är öppet kommersialiserade för andras njutning. Det är deprimerande, jag vet. Men det är dags att inse sanningen. 
Du kanske inte har insett det, men när du behandlar kvinnor som objekt, som något som kan köpas och säljas, deltar du i att göra kvinnors kroppar till handelsvaror. Och låt oss vara ärliga, det är precis så dejting ser ut idag.
Det handlar inte bara om att hitta någon att få ihop med - det handlar om att hitta någon som kan uppfylla dina behov, oavsett om det är någon som kan ta hand om dig eller visa upp sig för dina vänner. Och alltför ofta glömmer vi att kvinnor är människor med egna tankar och känslor. Vi ser dem bara som kroppar som ska användas och sedan kastas bort.
Det är dags att ändra vårt sätt att tänka på dejting. Kvinnor är inte bara en kropp lika lite som män är en plånbok. Vi förtjänar att behandlas med respekt och värdighet, och det är upp till oss att kräva det av de personer vi dejtar.
Så vad kan vi göra åt saken? Jo, det första steget är att erkänna att detta sker, och det andra steget är att tala om det. Vi måste föra dessa svåra samtal om vi någonsin hoppas kunna åstadkomma en förändring.

Män ses som inget annat än plånböcker

Här är den hårda verkligheten: män ses inte som något annat än plånböcker när det gäller dejting. Kvinnor idag skäms inte för att erkänna att de letar efter en man med pengar, och männen är lika skyldiga till att förvänta sig sex i utbyte mot sitt ekonomiska stöd.
Det är en sorglig situation, men vi måste inse fakta. I dagens samhälle handlar allt om vad du kan erbjuda någon annan. Och om du inte är välsignad med rikedom är du i underläge från början.
Det är dags för en förändring. Vi måste börja värdera människor för vilka de är, inte för vad de kan erbjuda. Så låt oss alla lova att göra skillnad och vara den förändring vi vill se i världen.

Sex förväntas i utbyte mot pengar

När du börjar dejta någon är det viktigt att vara tydlig med vad du söker. Är du bara ute efter en tillfällig uppkoppling eller är du intresserad av något mer seriöst?
Alltför ofta inleder människor relationer utan att vara ärliga om sina avsikter. Och det som slutar med att hända är att en person till slut blir sårad.
Det är inte rätt, men det är verkligheten. Kvinnor behandlas som varor och sex förväntas i utbyte mot pengar. 

Gränsen mellan dejtande och prostitution är suddigare än någonsin

Du säljer din tid, din uppmärksamhet och framför allt din kropp. Du går på dejter med män som förväntar sig att du ska bjuda dem på vin och middag, och sedan förväntar de sig sex efteråt. 
Det finns något som kallas "sugar dating", där människor går på dejter med någon som de inte är romantiskt intresserade av, men som de ändå är villiga att betala för deras tid.
Det kanske låter galet, men det blir allt vanligare. Det är inte bara män som gör sig skyldiga till detta; kvinnor är lika illa ute.
Så varför står vi ut med detta? Varför fortsätter vi att dejta människor som inte ser oss som något annat än en köttbit eller plånbok? Det är dags att stå upp för oss själva och kräva mer respekt. Det är dags att dejta människor som ser oss som människor, inte som varor.

Mina damer - fokusera på att bygga upp dig själv.

Du tänker säkert: "Var ska jag börja?". Låt oss börja med grunderna. 
Tillbringar du tid med människor som är viktiga för dig? Arbetar du med att förbättra några färdigheter eller förmågor? Vill du vara den bästa möjliga versionen av dig själv?  Vet du vem du verkligen är?
Varje kvinna bör vara nöjd med sig själv och sitt liv, oavsett om hon har en partner eller inte. Det är den här typen av frågor som unga kvinnor borde fundera på i stället för att koncentrera all sin uppmärksamhet på sitt utseende.
Om du bara är attraktiv på grund av ditt utseende kommer det att finnas andra attraktiva (och smarta) kvinnor där ute.
Killar letar efter mer än bara ett vackert ansikte. De vill ha någon som kan utmana dem och få dem att tänka. De vill ha någon som är intressant och engagerande. Och viktigast av allt vill de ha någon som är deras jämlike (naturligtvis om mannen är värd något).

Framtiden för dejting

Så hur ser framtidens dejting ut? Jag tror att det kommer att handla om att hitta någon som man får kontakt med på ett personligt plan. Någon som du verkligen kan lita på och dela ditt liv med. Att dejta handlar om att hitta någon speciell, och det är något som inte kommer att förändras oavsett hur världen förändras

Author profile

Johan Marberg

Datingbloggare

Johan Marberg är en framstående datingbloggare som delar värdefulla insikter och praktiska tips för att skapa meningsfulla relationer i datingvärlden.

Andra artiklar om… blogg

 • Avslöjandet av Tinder SELECT: Lyft ditt dejtingspel

  2023-12-19

  Avslöjandet av Tinder SELECT: Lyft ditt dejtingspel

  I den ständigt föränderliga världen av online-dejting har Tinder tagit ytterligare ett banbrytande steg med introduktionen av sitt exklusiva medlemskap - Tinder SELECT. Detta premiummedlemskap syftar till att förbättra din dejtingupplevelse och öppnar dörrar till en rad unika förmåner som skiljer det från Tinders standardutbud. I det här blogginlägget kommer vi att utforska vad Tinder SELECT har att erbjuda och hur du kan låsa upp denna exklusiva dejtingsfär.

  Johan Marberg

  Johan Marberg

  Datingbloggare

  2 min read
 • De 30 bästa raggningsreplikerna som får hjärtan att klappa

  2023-12-12

  De 30 bästa raggningsreplikerna som får hjärtan att klappa

  I dejtingens och romantikens värld kan en vältajmad och charmig raggningsreplik vara nyckeln till att bryta isen och göra ett minnesvärt första intryck.

  Johan Marberg

  Johan Marberg

  Datingbloggare

  2 min read