Blogg

Dejtingappar vs Dejtingsajter

2020-11-04

Dejtingappar vs Dejtingsajter

Registrera Dig

Liksom de flesta andra apparna är dejtingappar gjorda för att det ska gå snabbt och smidigt att registrera sig. Till exempel brukar de flesta apparna ha möjligheten att registrera sig via Facebook. Det betyder att du kan ladda ned appen och börja surfa nästan på en gång. Dejtingsajter har alternativ som gör det möjligt att snabbt registrera sig, men de kräver att du ägnar lite mer tid åt din medlemsprofil innan den kan visas. Målet är att det ska underlätta att få matchningar, i stället för att bara scrolla igenom foton på en app.

Profil och Matchning

Dejtingappar har väldigt få krav på vad din profil ska innehålla, och minimalt med matchningsfunktioner. Även om de är inriktade på en viss nisch finns det inte utrymme för att få särskilt specifika matchingar.  
Dejtingappar låter dig göra en grundlig profil, och de flesta kräver att du fyller i en Q&A som är till för att du ska kunna bli notifierad om nya och befintliga användare som du har något gemensamt med. Du kan också ställa in filtret efter en lång rad kriterier, inklusive sexuell läggning, civilstånd, längd, vikt, fritidsintressen, utbildning med mera.  

Flyktig kontra Seriös

En generell tumregel är att dejtingappar oftast används för att träffa någon en gång eller för ett tillfälligt förhållande, medan dejtingsidor är dit du går för att hitta någon för ett potentiellt förhållande. Hur som helst går det ändå att hitta kärleken med hjälp av en dejtingapp och en flyktig affär på en dejtingsajt.  

Plats, Plats, Plats

Dejtingappar kommer åt din smartphones lokaliseringsverktyg, vilket låter den hitta matchningar som befinner sig nära dig. Du kan till och med hitta någon på samma klubb, bar, party, eller någon som bara är några kvarter bort. När du reser ställs din position om för att du ska kunna hitta matchningar som befinner sig nära där du är. Tänk på att vara uppmärksam eftersom det talar om för främlingar var du är.  
Dejtingsajter låter dig söka efter matchningar för specifika städer eller postnummer, vilket betyder att du lätt kan hitta någon i närheten, men inte nödvändigtvis på samma gata. Om du är öppen för långdistansförhållanden eller till och med att dejta internationellt, är dejtingsidor ett bättre val än appar. Dejtingsidor låter dig också ta mer tid på dig för att lära känna någon innan du bestämmer dig för att möta personen på riktigt.  

Bekvämlighetsfaktor

Dejtingappar Dejtingappar behöver inte bara användas för tillfälliga förbindelser. De är ett bekvämt sätt att dejta för dem som arbetar mycket och inte har tid att scrolla igenom profiler på nätet i all oändlighet. Eftersom de ofta är ihopkopplade med sociala medier brukar de flesta ge dig förslag på vänners vänner som du kan vara intresserad av.
Det tar fortfarande längre tid att navigera på dejtingsajter, men den extra tiden kanske är precis vad som krävs för att du ska hitta den rätta.  

Hålla kontakten med sina kärleksintressen

Många appar är designade för att kunna tala om för dig vem som är i närheten för tillfället, vilket betyder att du inte kan gå tillbaka för att ge någon en andra chans när du har svajpat vidare till nästa person.  
Dejtingsajter Dejtingsajter sparar din sökhistorik och det ger dig gott om tid att bestämma dig för vem du vill ta kontakt med. Du kan också återuppta kontakten med dem som du har skickat direktmeddelanden till tidigare.  
För att täcka alla sina förhållande- och dejtingbehov är det många vuxna som registrerar sig på flera appar och hemsidor. Du kan behöva testa några stycken innan du hittar den som är rätt för dig!

 

Author profile

Anja Svensson

Online datingexpert

Anja Svensson, en framstående online datingexpert på dejtingkatalog.se, delar värdefulla insikter och praktiska tips för att navigera framgångsrikt i den digitala dejtingvärlden.

Andra artiklar om… blogg

 • Avslöjandet av Tinder SELECT: Lyft ditt dejtingspel

  2023-12-19

  Avslöjandet av Tinder SELECT: Lyft ditt dejtingspel

  I den ständigt föränderliga världen av online-dejting har Tinder tagit ytterligare ett banbrytande steg med introduktionen av sitt exklusiva medlemskap - Tinder SELECT. Detta premiummedlemskap syftar till att förbättra din dejtingupplevelse och öppnar dörrar till en rad unika förmåner som skiljer det från Tinders standardutbud. I det här blogginlägget kommer vi att utforska vad Tinder SELECT har att erbjuda och hur du kan låsa upp denna exklusiva dejtingsfär.

  Johan Marberg

  Johan Marberg

  Datingbloggare

  2 min read
 • De 30 bästa raggningsreplikerna som får hjärtan att klappa

  2023-12-12

  De 30 bästa raggningsreplikerna som får hjärtan att klappa

  I dejtingens och romantikens värld kan en vältajmad och charmig raggningsreplik vara nyckeln till att bryta isen och göra ett minnesvärt första intryck.

  Johan Marberg

  Johan Marberg

  Datingbloggare

  2 min read