Blogg

De nya reglerna för modern nätdejting

2022-09-09

De nya reglerna för modern nätdejting

Som många andra tänker du förmodligen på nätdejting som en sista utväg. Du har förmodligen haft dåliga erfarenheter av nätdejting tidigare, eller så tycker du helt enkelt inte att det är värt din tid.
Men tänk om jag berättade för dig att nätdejting faktiskt är ett utmärkt sätt att träffa nya människor? Tänk om jag berättade att det finns nya regler för nätdejting som kan hjälpa dig att hitta rätt person för dig?
I det här inlägget kommer vi att beskriva 6 nya regler för modern nätdejting som kommer att hjälpa dig.

Det är bättre att sms:a än att ringa.

Du trodde att du kände till reglerna för modern dejting, men saker och ting har förändrats. 
Regel nummer ett: sms:a trumfar samtal, åtminstone till en början. Det är troligare att du får ett svar om du skickar ett sms. Men var inte för ivrig - vänta några timmar med att svara, eller till och med en dag.
Regel nummer två: Var intressant. Ge inte bara en tvättlista över dina prestationer eller en lista över dina favoritböcker och favoritfilmer. Var rolig, var provocerande, var dig själv.
Regel nummer tre: Var inte rädd för att be om det du vill ha. Om du ser någon som du tycker om, säg till om det. Och om du blir avvisad? Det är helt okej - gå bara vidare.
Regel nummer fyra: Var positiv. Låt dig inte nedslås om du inte får svar från någon omedelbart (eller någonsin). Det finns gott om fiskar i havet, så fortsätt att kasta ut ditt nät så kommer du att hitta någon fantastisk.

Skriv korta meddelanden

Så du har bestämt dig för att doppa tårna i världen av nätdejting. (Bra för dig!) 
Regel nummer ett: Håll dina meddelanden korta. Ingen vill läsa en roman, särskilt inte när de försöker hitta en dejt. Om du inte kan säga det i några få meningar är det förmodligen inte värt att säga.
Regel nummer två: Var specifik. När du skriver din profil ska du inte bara lista generiska intressen som "film" eller "resor". Ge människor en känsla av vad du verkligen gillar, så kommer de att vara mer benägna att ta kontakt med dig.

Prioritera profilbilder framför allt annat

När det gäller nätdejting ser alla först din profilbild. Därför är det viktigt att du gör ett bra första intryck och sätter din bästa fot framåt.
Det innebär inga suddiga selfies eller bilder där du inte ser ut som bäst. Du vill se ut som om du har roligt och njuter av livet - för det är de du vill locka till dig.
Så fundera lite på att välja rätt bilder till din profil. Och se till att de är av hög kvalitet och representativa för vem du är.

Acceptera att andra kommer att göra avkall på dig, kanske ofta.

Du har säkert hört det gamla talesättet "livet är en dubbelriktad gata". Tja, samma sak gäller för dejting. Det handlar inte bara om dig och det handlar inte bara om dem. Du måste ge lika mycket som du tar, inklusive förståelse för att människor kommer att svika dig. Mycket.
Det är bara så det är i dag. Vi är alla upptagna och alla har mycket att göra. Så ta det inte personligt när någon avbokar i sista minuten eller hoppar av en dejt. De gör det förmodligen inte för att de inte gillar dig - de gör bara vad de måste för att ta hand om sina egna angelägenheter.
Det bästa du kan göra är att vara förstående och flexibel. Lägg inte alla dina ägg i en korg utan var redo att följa med strömmen. Om en träff inte blir av finns det alltid en annan precis runt hörnet.

Gör dig av med lögnerna på dejtingsajter.

Det blir allt svårare att skilja fakta från fiktion i nätdejtingvärlden. Numera sätter alla sin bästa fot framåt, vilket innebär att du ser många personer som faktiskt inte är de de säger sig vara.
Därför är det viktigt att vara proaktiv när det gäller att filtrera bort lögnerna. Börja med att uppmärksamma detaljerna i någons profil. Ökar de sin längd? Överdriver de sin yrkestitel? Om något verkar fel, är det förmodligen så.
En annan sak att hålla utkik efter är röda flaggor i dina konversationer. Om någon till exempel alltid ber om pengar eller presentkort är det ett ganska tydligt tecken på att de inte är på rätt väg. Lita på din magkänsla och var inte rädd för att gå ifrån en situation som inte känns rätt.

Var inte rädd för att experimentera.

Världen av nätdejting förändras ständigt, så det är viktigt att vara flexibel och öppen för nya idéer. Var inte rädd för att experimentera med olika sätt att träffa människor eller olika webbplatser och appar.
Och om du inte har någon tur, var inte rädd för att prova något nytt. Du vet aldrig vad som kan fungera för dig.
Så där har du det-6 nya regler för nätdejting som hjälper dig att hitta det du behöver i den digitala tidsåldern. Gå nu ut och börja swipa!

Author profile

Anja Svensson

Online datingexpert

Anja Svensson, en framstående online datingexpert på dejtingkatalog.se, delar värdefulla insikter och praktiska tips för att navigera framgångsrikt i den digitala dejtingvärlden.

Andra artiklar om… blogg

 • Avslöjandet av Tinder SELECT: Lyft ditt dejtingspel

  2023-12-19

  Avslöjandet av Tinder SELECT: Lyft ditt dejtingspel

  I den ständigt föränderliga världen av online-dejting har Tinder tagit ytterligare ett banbrytande steg med introduktionen av sitt exklusiva medlemskap - Tinder SELECT. Detta premiummedlemskap syftar till att förbättra din dejtingupplevelse och öppnar dörrar till en rad unika förmåner som skiljer det från Tinders standardutbud. I det här blogginlägget kommer vi att utforska vad Tinder SELECT har att erbjuda och hur du kan låsa upp denna exklusiva dejtingsfär.

  Johan Marberg

  Johan Marberg

  Datingbloggare

  2 min read
 • De 30 bästa raggningsreplikerna som får hjärtan att klappa

  2023-12-12

  De 30 bästa raggningsreplikerna som får hjärtan att klappa

  I dejtingens och romantikens värld kan en vältajmad och charmig raggningsreplik vara nyckeln till att bryta isen och göra ett minnesvärt första intryck.

  Johan Marberg

  Johan Marberg

  Datingbloggare

  2 min read