Blogg

De 9 bästa reglerna för vänner med förmåner

2022-09-03

De 9 bästa reglerna för vänner med förmåner

När det gäller Friends with Benefits finns det många saker att tänka på om du vill att arrangemanget ska fungera för båda parter.
Du måste vara tydlig med vad var och en förväntar sig av förhållandet, och det är här som det är praktiskt att sätta gränser. Ni måste också vara respektfulla mot varandra och hålla kommunikationen öppen.
I den här artikeln går vi igenom de 10 viktigaste reglerna för Friends with Benefits. Genom att följa dessa regler kommer du att kunna upprätthålla ett hälsosamt och lyckligt förhållande med din vän med förmåner.

Regel nr 1: Håll det avslappnat

Precis som i alla andra relationer finns det vissa grundregler att följa när det gäller vänner med förmåner. Regel nr 1 är att hålla det avslappnat, inte prata om dina känslor eller bli känslomässigt fäst vid varandra.
Det är också viktigt att vara tydlig med varandra om vad ni vill ha ut av arrangemanget. Är du bara ute efter en tillfällig uppkoppling eller vill du ha något mer? Saker och ting kan snabbt bli röriga om ni inte är på samma sida.

Regel nr 2: Sätt upp några grundregler

Du och din vän med förmåner bör komma överens om några grundregler innan ni börjar träffas. 
Det är viktigt att vara på samma sida när det gäller sex, till exempel hur ofta ni ska ses om ni är exklusiva och vilken typ av sexuell aktivitet ni är bekväma med.

Regel nr 3: Håll dina alternativ öppna

Regel nr 3 handlar om att hålla dina alternativ öppna. Kom ihåg att det här är en situation utan förbehåll, så du vill inte bli alltför fäst vid din FWB.
Var öppen för att träffa andra människor och håll din kommunikation med din FWB lätt och avslappnad. På så sätt kommer ni båda att förbli lyckliga och tillfredsställda.

Regel nr 4: Bli inte svartsjuk

Så du och din vän med förmåner kommer bra överens. Ni njuter båda av tillfällig sex och ingen av er är ute efter något mer. Men så en dag, helt plötsligt, börjar din vän bli svartsjuk. De ställer frågor som "Varför umgås du alltid med andra människor?" eller "Vem pratade du i telefon med?".
Vad gör du i den här situationen? Jo, regel nummer fyra är att inte bli svartsjuk. Om din vän börjar bli possessiv är det dags att avsluta arrangemanget och gå vidare. Håll saker och ting avslappnade och dramafria genom att undvika situationer som kan orsaka svartsjuka eller konflikter.

Regel nr 5: Håll det fysiskt

Regel nummer 5 är att hålla det fysiskt. Det innebär att du bör hålla sexdelen av ditt förhållande i fokus. Det behövs inga långa samtal och inga djupa känslor. Håll det bara enkelt och fysiskt.
Detta kan verka som en självklarhet, men det är en regel som många glömmer bort. De börjar bli uppslukade av den känslomässiga sidan av saker och ting, och innan de vet ordet av är de i ett fullfjädrad förhållande. Och som vi alla vet kan förhållanden vara röriga och komplicerade.
Så om du vill hålla saker och ting enkla, håll dig till grunderna och håll dig till det fysiska. Du kommer att tacka dig själv senare.

Regel nr 6: Var ärlig

Om ni vill att ert arrangemang med vänner med förmåner ska gå smidigt måste ni vara ärliga mot varandra. Det innebär att du måste vara uppriktig om dina känslor och förväntningar.
Det är viktigt att komma ihåg att detta är ett förhållande som bygger på ömsesidig bekvämlighet, så förvänta dig inte för mycket av din vän med förmåner. Och var inte för klängig - kom ihåg att ni inte befinner er i ett engagerat förhållande.
Om ni båda kan hålla er till dessa regler är ni garanterat ett roligt och avslappnat förhållande som inte innebär drama eller hjärtesorg.

Regel nr 7: Kom inte för nära varandra

Du kanske tänker: "Det här låter ju jättebra, men hur kan jag se till att jag inte kommer för nära min vän och förstör vänskapen?". Regel nr 7 handlar om att hålla distans.
Kom ihåg att hela poängen med detta arrangemang är att undvika att bli sårad. Så tillbringa inte all din tid med dina vänner och låt dig inte falla för dem. Håll saker och ting lättsamma och bekymmerslösa, så kommer du att klara dig bra.

Regel nr 8: Var diskret

Du bör också vara diskret när det gäller dina vänner med förmåner. Berätta inte för alla du känner om ert arrangemang - det kommer att komplicera saker och ting.
Och börja inte skryta för dina vänner om hur bra ditt sexliv är nu när du har ett FWB-arrangemang. Tro mig, de vill inte höra det. Hela poängen med den här typen av förhållande är att hålla saker och ting hemliga.
Så var diskret, så kommer du att kunna njuta av din vän med förmåner utan dramatik eller komplikationer.

Regel nr 9: Ha det trevligt

Du är äntligen redo att prova ett arrangemang med vänner med förmåner och du är förväntansfull! Men innan du blir för ivrig finns det några saker du måste tänka på.
Först och främst ska du ha roligt! Detta ska vara en rolig och bekymmersfri upplevelse för er båda. Om det börjar kännas som för mycket arbete, eller om någon av er känner sig obekväm, är det dags att säga upp det.
En annan sak att tänka på? Glöm inte bort dina andra vänner! Bara för att du är involverad i en "vänner med förmåner"-situation betyder det inte att du inte fortfarande kan umgås med dem. Jag skulle faktiskt rekommendera att du regelbundet planerar in grupphäng, så att du inte blir för klängig med din FWB.

Var hittar man Friend with Benefits?

Nu när du känner till de 9 bästa reglerna för Friends with Benefits är det dags att hitta någon att ingå ett avtal med. Tack och lov finns det många sätt att göra detta på.

Om du arbetar på kontoret kan du försöka bjuda ut någon på kaffe eller drinkar efter jobbet. Detta är ett utmärkt sätt att lära känna någon bättre, och du kan mäta deras intresse för en tillfällig relation.
Ett annat alternativ är nätdejting. Det finns gott om webbplatser och appar som vänder sig till personer som söker vänner med förmåner. Se bara till att vara öppen med dina förväntningar och slösa inte bort någons tid om du inte är ute efter samma sak.

Slutligen kan du alltid pröva lyckan på en bar eller klubb. Om du ser någon som du är intresserad av, gå fram och börja chatta med honom eller henne. Var flirtig och se om de svarar på samma sätt. Om de verkar öppna för tanken på en tillfällig relation kan du ha hittat en vän med förmåner.

Oavsett hur du hittar någon, följ bara de 9 bästa reglerna för vänner med förmåner, så kommer du garanterat att ha en fantastisk tid. Tack för att du läste och lycka till!

Author profile

Anja Svensson

Online datingexpert

Anja Svensson, en framstående online datingexpert på dejtingkatalog.se, delar värdefulla insikter och praktiska tips för att navigera framgångsrikt i den digitala dejtingvärlden.

Andra artiklar om… blogg

 • Avslöjandet av Tinder SELECT: Lyft ditt dejtingspel

  2023-12-19

  Avslöjandet av Tinder SELECT: Lyft ditt dejtingspel

  I den ständigt föränderliga världen av online-dejting har Tinder tagit ytterligare ett banbrytande steg med introduktionen av sitt exklusiva medlemskap - Tinder SELECT. Detta premiummedlemskap syftar till att förbättra din dejtingupplevelse och öppnar dörrar till en rad unika förmåner som skiljer det från Tinders standardutbud. I det här blogginlägget kommer vi att utforska vad Tinder SELECT har att erbjuda och hur du kan låsa upp denna exklusiva dejtingsfär.

  Johan Marberg

  Johan Marberg

  Datingbloggare

  2 min read
 • De 30 bästa raggningsreplikerna som får hjärtan att klappa

  2023-12-12

  De 30 bästa raggningsreplikerna som får hjärtan att klappa

  I dejtingens och romantikens värld kan en vältajmad och charmig raggningsreplik vara nyckeln till att bryta isen och göra ett minnesvärt första intryck.

  Johan Marberg

  Johan Marberg

  Datingbloggare

  2 min read