Blogg

Är du osäker på om kvinnan du träffar är känslomässigt mogen? Kolla efter dessa 10 tecken

2022-08-14

Är du osäker på om kvinnan du träffar är känslomässigt mogen? Kolla efter dessa 10 tecken

Du har alltså dejtat en kvinna ett tag nu, och du börjar undra om hon är känslomässigt mogen nog för ett seriöst förhållande. Kanske har du känt att hon inte riktigt är där ännu. Oroa dig inte, för vi är här för att hjälpa dig. I den här artikeln kommer vi att lista 10 tecken på känslomässig omognad hos en kvinna. Om du ser mer än några av dessa tecken hos din flickvän kan det vara dags att avsluta saker och ting och hitta någon som är mer känslomässigt utvecklad.

Hon testar dig ständigt

Detta brukar yttra sig som att hon försöker se hur långt hon kan driva dig innan du blir arg eller upprörd. Hon kan till exempel medvetet göra saker som hon vet kommer att störa dig, bara för att se hur du reagerar. Eller så kanske hon ständigt testar ditt tålamod genom att säga emot eller trycka på dina knappar. Om det känns som om hon alltid försöker reta upp dig är det förmodligen för att hon gör det.

Hon är osäker och svartsjuk

Om hon alltid frågar dig vem du pratar med eller vart du ska är det ett tecken på att hon inte litar på dig. Och om hon alltid blir svartsjuk när du pratar med andra kvinnor är det ett tecken på att hon är osäker. Detta kan vara giftigt i ett förhållande, och det är inget du vill ha att göra med. Hon behöver alltid bli bekräftad. Ytterligare ett tecken på att din flickvän kan vara känslomässigt omogen är om hon alltid behöver bekräftelse. Om hon ständigt frågar dig om du fortfarande älskar henne eller tycker att hon är söt är det ett tecken på att hon inte är självsäker. Detta kan vara riktigt dränerande i ett förhållande, och det är inte något du vill ha att göra med. Om du ser dessa tecken på känslomässig omognad hos din flickvän kan det vara dags att göra slut. Känslomässig mognad är viktigt i ett förhållande, och om hon inte har det kommer det inte att fungera.

Hon är otålig

Om hon inte klarar av att stå i kö eller sitta i trafiken är det ett tecken på att hon inte har tålamodet att hantera verkliga problem. Detta kan vara frustrerande i ett förhållande, och det är inte något du vill ha att göra med.

Hon är en dramadrottning

Drama drottningar är alltid ute efter ett bråk och älskar att starta drama för dramatikens skull. Om din flickvän alltid börjar bråka med dig utan anledning är hon förmodligen känslomässigt omogen. Och om hennes känslomässiga utbrott orsakar problem i ert förhållande kan det vara dags att avsluta saker och ting innan det blir för komplicerat.

Hon är självisk

Om hon alltid tänker på sig själv och vad hon vill ha är det ett tecken på att hon inte är tillräckligt mogen för att vara i ett förhållande. En mogen kvinna kan tänka på sin partner och ta hänsyn till deras behov, men en omogen kvinna tänker bara på sig själv. Detta kan vara giftigt i ett förhållande, och det är inte något du vill ha att göra med. Om hon inte kan göra detta kommer det att bli svårt för henne att ha ett hälsosamt och varaktigt förhållande. Hon kommer alltid att se till nummer ett, vilket inte kommer att passa för någon av er.

Hon är överdrivet känslig

En mogen kvinna kan ta emot kritik utan att bli defensiv, men en omogen kvinna blir förolämpad så fort det händer. Om din flickvän inte kan hantera att du inte håller med henne eller säger att hon har fel om något, är hon förmodligen inte tillräckligt mogen för att vara i ett förhållande. Relationer kräver att man ger och tar, men det kommer inte att fungera om hon alltid är på defensiven.

Hon är alltid offret

Om hon alltid hittar på ursäkter för sitt dåliga beteende eller ger andra människor skulden för sina problem är det ett tecken på att hon inte tar ansvar för sig själv. Detta kan vara giftigt i ett förhållande, och det är inget du vill ha att göra med. Om hon alltid letar efter någon annan att skylla på kommer det att bli svårt att ha en sund och varaktig relation med henne.

Hon är manipulativ

Manipulativt beteende kan ta många former, från subtila tankespel till öppna hot och känslomässig utpressning. Om din flickvän alltid försöker kontrollera dig eller manipulera dig till att göra som hon vill är det ett tecken på att hon är känslomässigt omogen. Detta kan vara giftigt i ett förhållande och det är inte något du vill ha att göra med.

Hon är kontrollerande

Hon kan vara osäker, så hon behöver vara ansvarig för allting. Om detta är fallet kommer det inte att vara ett hälsosamt förhållande för någon av er. Du behöver vara med någon som litar på dig och respekterar ditt oberoende. Någon som låter dig vara din egen person. Så om din flickvän alltid försöker tala om för dig vad du ska göra eller hur du ska bete dig är det förmodligen dags att göra slut.

Hon är omogen i sitt tänkande

Om din flickvän ständigt fattar beslut som baseras på känslor istället för logik är det ett tecken på att hon är känslomässigt omogen. Eller så kan hon till exempel inte kunna föra ett vuxet samtal om saker som är viktiga för henne. Hon kanske inte kan hantera kritik eller feedback på ett hälsosamt sätt. Eller hon kanske inte kan ta ansvar för sina egna handlingar.

Slutsats

Om du dejtar en kvinna som uppvisar något av dessa symptom tyder det på att hon är känslomässigt omogen. Det är också osannolikt att det blir hälsosamt eller långsiktigt om du är i ett förhållande med en sådan person. Därför är det viktigt att vara medveten om dessa signaler och ta itu med dem så snart som möjligt. Om du inte kan göra det kan det vara dags att säga upp dig innan det blir för komplicerat.

Author profile

Anja Svensson

Online datingexpert

Anja Svensson, en framstående online datingexpert på dejtingkatalog.se, delar värdefulla insikter och praktiska tips för att navigera framgångsrikt i den digitala dejtingvärlden.

Andra artiklar om… blogg

 • Avslöjandet av Tinder SELECT: Lyft ditt dejtingspel

  2023-12-19

  Avslöjandet av Tinder SELECT: Lyft ditt dejtingspel

  I den ständigt föränderliga världen av online-dejting har Tinder tagit ytterligare ett banbrytande steg med introduktionen av sitt exklusiva medlemskap - Tinder SELECT. Detta premiummedlemskap syftar till att förbättra din dejtingupplevelse och öppnar dörrar till en rad unika förmåner som skiljer det från Tinders standardutbud. I det här blogginlägget kommer vi att utforska vad Tinder SELECT har att erbjuda och hur du kan låsa upp denna exklusiva dejtingsfär.

  Johan Marberg

  Johan Marberg

  Datingbloggare

  2 min read
 • De 30 bästa raggningsreplikerna som får hjärtan att klappa

  2023-12-12

  De 30 bästa raggningsreplikerna som får hjärtan att klappa

  I dejtingens och romantikens värld kan en vältajmad och charmig raggningsreplik vara nyckeln till att bryta isen och göra ett minnesvärt första intryck.

  Johan Marberg

  Johan Marberg

  Datingbloggare

  2 min read