Blogg

Är det normalt att vaxa män? Vad är det som förvånar kvinnor mest?

2022-11-16

Är det normalt att vaxa män? Vad är det som förvånar kvinnor mest?

Uppskattningsvis 40 % av de amerikanska männen tar regelbundet bort sin kroppsbehåring, en siffra som har ökat stadigt de senaste åren. Många män väljer att vaxa eller raka sig av estetiska skäl, men hårborttagning kan ge en del andra fördelar. Vissa män tycker till exempel att det får dem att känna sig renare och mer välvårdade, medan andra tycker om hur det får deras muskler att se mer definierade ut. Ytterligare andra gillar hur det känns!
Intressant nog är manlig vaxning inte bara en trend i USA. Män över hela världen är med på noterna, och vissa går till och med så långt som till att få en fullständig brasiliansk vaxning. I många delar av världen ses manlig vaxning som vanligt och anses till och med attraktivt.
Det finns vissa skillnader mellan de platser där män föredrar att ta bort hår. I Europa och Sydamerika är det till exempel inte ovanligt att männen vaxar sig över hela kroppen, inklusive bröst, rygg och rumpa. I USA fokuserar dock de flesta män på hårborttagning på bröstet och ryggen.

Vad är kvinnors tankar om hår på en mans kropp?

Så vad tycker kvinnor om allt detta? Många är faktiskt ganska förvånade över hur vanlig manlig vaxning har blivit. En nyligen genomförd studie visade att nästan 60 % av kvinnorna sa att de var förvånade över att få veta att så många män tar bort sin kroppsbehåring.
Men varför denna förvåning? Tja, det kan bero på att många kvinnor inte förväntar sig att männen bryr sig om sitt utseende på samma sätt som de själva. När allt kommer omkring, antas det inte allmänt att kvinnor är de som ska bry sig om hur de ser ut?
Intressant nog börjar fler och fler kvinnor faktiskt uppskatta fördelarna med en man som tar hand om sitt utseende. En nyligen genomförd undersökning visade faktiskt att nästan 70 procent av kvinnorna sa att de tycker att män som tar hand om sig själva är mer attraktiva.

Här är de manliga kroppsdelar som bör vaxas, baserat på kvinnors åsikter: Bröst, rygg, axlar, skinkor, armar och ben.

Fördelar för män

Förutom estetiska skäl kan man också få vissa hälsofördelar av att vaxa män. Att ta bort kroppsbehåring kan till exempel bidra till att minska ansamlingen av svett och bakterier, vilket kan leda till kroppslukt. Det kan också hjälpa till att förebygga inåtväxande hårstrån, som kan vara smärtsamma och fula.
Men låt oss påminna dig om att vi är dejtingexperter. Manlig vaxning kommer med en annan stor bonus: självförtroende. Om du ser bra ut kommer du att känna dig bra, och det kommer att synas på din dejt. Självförtroende är nyckeln till ett lyckat förhållande, så varför inte börja som du tänker fortsätta? Och om oralsex och rimming står högt på din prioriteringslista är manlig vaxning ett utmärkt sätt att förbereda sig för dessa aktiviteter.

Resultat

Så där har du det! Manlig vaxning blir mer och mer populärt över hela världen, och kvinnor lägger definitivt märke till det. Vi säger att du ska satsa på det om du funderar på att ge det ett försök! Du kanske blir överraskad över hur mycket du gillar det.
När du har tvättat dig kan du planera att träffa någon slampig ensamvarg som du kan hitta på en av de bästa hookup-datingsajterna.

Author profile

Anja Svensson

Online datingexpert

Anja Svensson, en framstående online datingexpert på dejtingkatalog.se, delar värdefulla insikter och praktiska tips för att navigera framgångsrikt i den digitala dejtingvärlden.

Andra artiklar om… blogg

 • Avslöjandet av Tinder SELECT: Lyft ditt dejtingspel

  2023-12-19

  Avslöjandet av Tinder SELECT: Lyft ditt dejtingspel

  I den ständigt föränderliga världen av online-dejting har Tinder tagit ytterligare ett banbrytande steg med introduktionen av sitt exklusiva medlemskap - Tinder SELECT. Detta premiummedlemskap syftar till att förbättra din dejtingupplevelse och öppnar dörrar till en rad unika förmåner som skiljer det från Tinders standardutbud. I det här blogginlägget kommer vi att utforska vad Tinder SELECT har att erbjuda och hur du kan låsa upp denna exklusiva dejtingsfär.

  Johan Marberg

  Johan Marberg

  Datingbloggare

  2 min read
 • De 30 bästa raggningsreplikerna som får hjärtan att klappa

  2023-12-12

  De 30 bästa raggningsreplikerna som får hjärtan att klappa

  I dejtingens och romantikens värld kan en vältajmad och charmig raggningsreplik vara nyckeln till att bryta isen och göra ett minnesvärt första intryck.

  Johan Marberg

  Johan Marberg

  Datingbloggare

  2 min read