Blogg

Anledningar Det kan vara dags att avsluta saker med någon du dejtar

2022-07-23

Anledningar Det kan vara dags att avsluta saker med någon du dejtar

Det kan vara svårt att veta när det är dags att göra slut med någon du dejtar. Kanske känner du inte längre för det, eller så har du bara insett att ni är på olika vägar. Oavsett orsaken är det aldrig lätt att göra slut. Men ibland är det nödvändigt. Här är några tecken på att det kan vara dags att göra slut med din dejtingpartner.


1. Det är alltid du som tar initiativ till kontakt och gör upp planer.

Om du dejtar någon och upptäcker att det alltid är du som måste initiera kontakt eller göra planer kan det vara dags att göra slut. Om din partner aldrig tar initiativ till att ta kontakt eller träffa dig är det ett tecken på att hen inte är lika intresserad som du. Om det alltid är du som gör allt arbete i förhållandet kommer det inte att vara hållbart i längden.

2. Du känner inte att du kan vara dig själv i deras närhet.

Om du inte känner att du kan vara i närheten av din partner är det ett tecken på att något är fel i förhållandet. Du ska känna dig bekväm och trygg med att vara ditt sanna jag i närheten av din partner. Om du ständigt känner att du måste ta på dig en persona runt dem är det inte ett hälsosamt förhållande.

3. Ni bråkar alltid

Om du märker att du alltid bråkar med din partner är det ett tecken på att förhållandet är ohälsosamt. Par bråkar emellanåt, men det kommer inte att fungera om det är en konstant sak. Om ni inte verkar kunna lösa era meningsskiljaktigheter eller komma överens kan det vara dags att göra slut.

4. De är heta och kalla - de får dig att känna att du aldrig är tillräckligt bra

Det kan vara förvirrande och frustrerande om din partner alltid är varm och kall. Om de får dig att känna att du aldrig är tillräckligt bra är det inte ett hälsosamt förhållande. Om du upptäcker att du ständigt jagar efter dem eller böjer dig bakåt för att behaga dem är det dags att gå vidare.

5. Du litar inte på dem

Om du inte litar på din partner är det ett tecken på att förhållandet inte kommer att fungera. Förtroende är viktigt i alla förhållanden. Om du inte kan lita på din partner kommer det inte att vara lätt att ha ett hälsosamt och lyckligt förhållande.

6. Det känns som om du går på äggskal hela tiden.

Om det känns som om du alltid går på äggskal runt din partner är det ett tecken på att något är fel. Du ska känna dig bekväm och trygg i ditt förhållande. Om du ständigt känner att du måste se upp med vad du säger eller gör är det inte ett hälsosamt förhållande.

7. De är kontrollerande eller manipulativa

Om din partner är kontrollerande eller manipulativ är det ett tecken på att förhållandet inte är hälsosamt. Ingen ska hålla fast dig eller få dig att känna att du måste göra saker på deras sätt. Om du befinner dig i en situation där du blir kontrollerad eller manipulerad är det dags att avsluta saker och ting.

8. Du ser ingen framtid med dem

Om du inte ser någon framtid med din partner är det ett tecken på att det är dags att göra slut. Om du inte kan se dig själv med dem på lång sikt är det inte värt att stanna kvar i förhållandet.

9. Du känner dig inte som dig själv när du är med dem

Om du inte känner dig som dig själv när du är med din partner är det ett tecken på att något är fel. Du ska kunna vara ditt sanna jag i förhållandet. Om du upptäcker att du ständigt tar på dig en persona eller låtsas vara någon du inte är är det inte ett hälsosamt förhållande.

10. De stöder inte dina drömmar och mål

Om din partner inte stöttar dina drömmar och mål är det ett tecken på att de inte är lämpliga för dig. Din partner ska vara din största hejaklacksledare och supporter. Om de inte är intresserade av vad du vill uppnå eller inte tror på dig.

11. De nedvärderar dig alltid, antingen öppet eller i det fördolda.

Om din partner ständigt sätter dig ned, antingen öppet eller dolt, är det ett tecken på att de inte är bra för dig. Ingen förtjänar att vara i ett förhållande där de ständigt får känna att de inte duger. Om du befinner dig i den här situationen är det dags att gå vidare.

12. Du känner inte kärlek eller uppskattning från dem

Om du inte känner kärlek eller uppskattning från din partner är det ett tecken på att förhållandet inte är hälsosamt. Alla förtjänar att vara i ett förhållande där de känner sig älskade och uppskattade. Om du inte känner att din partner värdesätter dig är det dags att göra slut.

Om du dejtar någon och inte är säker på om det är dags att göra slut är det här några tecken som kan tyda på att det är dags att göra slut. Oavsett orsaken är det aldrig lätt att göra slut. Men ibland är det nödvändigt.

Author profile

Johan Marberg

Datingbloggare

Johan Marberg är en framstående datingbloggare som delar värdefulla insikter och praktiska tips för att skapa meningsfulla relationer i datingvärlden.

Andra artiklar om… blogg

 • Avslöjandet av Tinder SELECT: Lyft ditt dejtingspel

  2023-12-19

  Avslöjandet av Tinder SELECT: Lyft ditt dejtingspel

  I den ständigt föränderliga världen av online-dejting har Tinder tagit ytterligare ett banbrytande steg med introduktionen av sitt exklusiva medlemskap - Tinder SELECT. Detta premiummedlemskap syftar till att förbättra din dejtingupplevelse och öppnar dörrar till en rad unika förmåner som skiljer det från Tinders standardutbud. I det här blogginlägget kommer vi att utforska vad Tinder SELECT har att erbjuda och hur du kan låsa upp denna exklusiva dejtingsfär.

  Johan Marberg

  Johan Marberg

  Datingbloggare

  2 min read
 • De 30 bästa raggningsreplikerna som får hjärtan att klappa

  2023-12-12

  De 30 bästa raggningsreplikerna som får hjärtan att klappa

  I dejtingens och romantikens värld kan en vältajmad och charmig raggningsreplik vara nyckeln till att bryta isen och göra ett minnesvärt första intryck.

  Johan Marberg

  Johan Marberg

  Datingbloggare

  2 min read