Blogg

8 outtalade regler för att få ihop det

2022-04-24

8 outtalade regler för att få ihop det

Det finns några oskrivna, outtalade regler om att ha sex med någon som alla borde känna till. Om du är ute efter att komma ner och bli smutsig med någon, se till att du följer dessa åtta enkla regler för att få en bättre upplevelse för er båda.

Vet vad du ger dig in på

Innan du ger dig ut för att hook up är det viktigt att veta vilken typ av relation du är ute efter. Om du bara försöker få ett ligg behöver du inte oroa dig för att vara för framfusig eller göra det för allvarligt. Men om du letar efter något mer måste du vara ärlig mot dig själv och den andra personen. Ni måste båda vara på samma sida för att få saker och ting att fungera.

Se till att ni båda är redo

Du kan inte bara gå ut och träffa någon utan att försäkra dig om att de faktiskt är redo för det. Om ni båda är på samma sida är det bra. Men om inte, kan ni hamna i en mycket besvärlig situation. Det är viktigt att se till att ni båda är redo och villiga att ta saker och ting till nästa nivå innan ni börjar något fysiskt.

Var säker

Detta borde vara självklart, men du måste se till att du är säker. Det innebär att du måste använda skydd och vara medveten om riskerna. Du vill inte sluta med en könssjukdom eller bli gravid. Så se till att du tar de nödvändiga försiktighetsåtgärderna innan du hakar upp dig med någon.

Ha inte bråttom att åka härifrån

Bara för att du hade ett engångsligg betyder det inte att du måste gå därifrån på en gång. Faktum är att det i allmänhet är bättre om du inte gör det. Om du kan stanna över natten, så är det bra. Men om inte, stanna åtminstone kvar ett tag till. Du vill inte bara åka därifrån direkt efter att ni har träffats. Det är bara oförskämt.

Var respektfull

Bara för att du är ihop med någon betyder det inte att du kan behandla dem som skit. Du måste respektera deras gränser och lyssna på vad de säger. Om de inte känner sig bekväma med något, gör det inte. Och se alltid till att ni båda är på samma sida när det gäller vad ni känner er bekväma med.

Var inte för fäst vid varandra

Om du letar efter något avslappnat måste du vara okej med det faktum att saker och ting kan ta slut när som helst. Bli inte för fäst vid någon som du bara hakar upp dig med. Ju mer distanserad du är, desto lättare blir det att gå därifrån om det inte fungerar.

Var ärlig

Det är viktigt att vara ärlig mot varandra om vad ni letar efter. Om du vill ha något mer än bara en uppkoppling måste du säga det. Samma sak gäller för den andra personen. Ni måste båda vara ärliga om era avsikter för att saker och ting ska fungera.

Kommunicera

Ni behöver kommunicera med varandra för att se till att ni båda är på samma sida. Det innebär att du måste prata om vad du vill och vad du känner dig bekväm med. Ni måste också kunna lyssna på varandra och respektera varandras gränser. Var tydlig med era gränser innan något händer . Du bör alltid veta vad du är bekväm med och vad du inte är bekväm med innan du träffar någon. Annars kan saker och ting bli röriga väldigt snabbt. Var också respektfull mot din partners gränser. Om de säger nej till något ska du inte försöka pressa dem eller övertala dem att göra det. Det är inte värt det och det är inte värt att förstöra vad som skulle kunna vara en bra sak.

Det finns outtalade regler för att haka upp som alla verkar känna till. Men vad händer när du inte följer dem? Du kan fortfarande ha kul, även om det bara är tillfälligt. Att veta vad du ger dig in på och vara säker bör vara din högsta prioritet när du letar efter en hookup-partner. Se till att ni kommunicerar med varandra så att ni båda är på samma sida. Var respektfull mot varandras gränser, så kommer saker och ting att gå mycket smidigare.

Hooking up kan vara en rolig och befriande upplevelse, men det är viktigt att komma ihåg de outtalade reglerna. Om du följer de här tipsen kommer du garanterat att ha roligt - oavsett om ditt mål är tillfällig sex eller något mer seriöst.

Author profile

Anja Svensson

Online datingexpert

Anja Svensson, en framstående online datingexpert på dejtingkatalog.se, delar värdefulla insikter och praktiska tips för att navigera framgångsrikt i den digitala dejtingvärlden.

Andra artiklar om… blogg

 • Avslöjandet av Tinder SELECT: Lyft ditt dejtingspel

  2023-12-19

  Avslöjandet av Tinder SELECT: Lyft ditt dejtingspel

  I den ständigt föränderliga världen av online-dejting har Tinder tagit ytterligare ett banbrytande steg med introduktionen av sitt exklusiva medlemskap - Tinder SELECT. Detta premiummedlemskap syftar till att förbättra din dejtingupplevelse och öppnar dörrar till en rad unika förmåner som skiljer det från Tinders standardutbud. I det här blogginlägget kommer vi att utforska vad Tinder SELECT har att erbjuda och hur du kan låsa upp denna exklusiva dejtingsfär.

  Johan Marberg

  Johan Marberg

  Datingbloggare

  2 min read
 • De 30 bästa raggningsreplikerna som får hjärtan att klappa

  2023-12-12

  De 30 bästa raggningsreplikerna som får hjärtan att klappa

  I dejtingens och romantikens värld kan en vältajmad och charmig raggningsreplik vara nyckeln till att bryta isen och göra ett minnesvärt första intryck.

  Johan Marberg

  Johan Marberg

  Datingbloggare

  2 min read