Blogg

7 dejtingstilar som du bör känna till för att din första dejt ska bli bättre än vad hon förväntar sig.

2022-08-17

7 dejtingstilar som du bör känna till för att din första dejt ska bli bättre än vad hon förväntar sig.

Kommer du ihåg hur du började din bekantskap med henne med en okonventionell fras på en av de dejtingsajter du använder? Sedan dess har det gått en del tid och du har lyckats hålla henne intresserad av dig, och inte bara hålla henne - utan föra henne till ögonblicket för den första dejten. Och nu undrar du - hur ska du göra den här dejten minnesvärd för henne så att hon blir försäkrad om att du inte är som alla andra.... du är speciell?

Jag hoppas att du förstår att tänka bara i sådana klichéer: bjud in till restaurangen, kom i tid, ren och snyggt klädd.... är som att hoppas att du på en dejtingsajt på nätet kan få någons uppmärksamhet med frasen "Hej, hur mår du?". Därför erbjuder de bästa dejtingsajterna en inbyggd hjälpreda som hjälper dig att inleda en konversation med en främling på ett icke-standardiserat sätt.

Så i den här bloggen ska vi diskutera hur du arrangerar den första dejten över hennes förväntningar.

1. Låt oss först avliva myten om att den första dejten ska ske på en restaurang. Detta är inte alltid fallet. Om ni träffades på en äventyrsdejtingsajt kanske er första riktiga dejt blir roligare om den äger rum i naturen - vandring, cykling eller vattensporter.

2. Den andra myten att avliva är att du måste spendera mycket pengar på en första dejt. Allt beror på vad ert förhållande bygger på - materiella värden eller intellektuell kompatibilitet. Om ni är säkra på att ert förhållande inte kokar ner till ekonomiskt välbefinnande kan ni spara på den första dejten och gå på en promenad i parken eller laga middag tillsammans.

3. En annan klyscha är att den första dejten inte bör vara längre än 2-3 timmar. Detta är inte nödvändigtvis fallet. Om ni trivs tillsammans och samtalet flyter på, varför inte förlänga dejten?

4. Den fjärde klyschan är att ni ska prata om er själva och era hobbies på en första dejt. Ja, det är viktigt att lära känna varandra bättre, men försök att fokusera på henne. Prata om hennes intressen, hobbies och vad hon gör på sin fritid. Försök att hitta gemensamma nämnare.

5. Den femte klyschan är att man ska undvika att diskutera politik och religion på en första dejt. Detta är sant, men bara i viss utsträckning. Om du känner att du är på samma våglängd som din samtalspartner och om hon är intresserad av att diskutera kontroversiella ämnen, så varsågod.

6. Den sjätte klyschan är att du aldrig ska prata om ditt ex på en första dejt. Detta är definitivt sant. Inget är värre än att prata om dina tidigare förhållanden på en första dejt, och det kommer bara att få henne att tro att du inte har kommit över ditt ex och inte är redo för ett nytt förhållande.

7. Och den sjunde och sista klyschan är att man på en första dejt ska undvika att prata om sex. Detta är också sant, men bara i viss utsträckning. Om du känner att den sexuella spänningen mellan er är för stark och att ni inte kommer att kunna kontrollera er, är det bättre att byta samtalsämne eller avsluta dejten tidigare än planerat.

Som du kan se finns det många klichéer om första dejten, men alla är inte sanna. Det viktigaste är att vara sig själv och försöka göra dejten så bekväm och trevlig som möjligt för er båda. Och om du lyckas med det kan du vara säker på att hon kommer att vilja träffa dig igen. 

Author profile

Johan Marberg

Datingbloggare

Johan Marberg är en framstående datingbloggare som delar värdefulla insikter och praktiska tips för att skapa meningsfulla relationer i datingvärlden.

Andra artiklar om… blogg

 • Avslöjandet av Tinder SELECT: Lyft ditt dejtingspel

  2023-12-19

  Avslöjandet av Tinder SELECT: Lyft ditt dejtingspel

  I den ständigt föränderliga världen av online-dejting har Tinder tagit ytterligare ett banbrytande steg med introduktionen av sitt exklusiva medlemskap - Tinder SELECT. Detta premiummedlemskap syftar till att förbättra din dejtingupplevelse och öppnar dörrar till en rad unika förmåner som skiljer det från Tinders standardutbud. I det här blogginlägget kommer vi att utforska vad Tinder SELECT har att erbjuda och hur du kan låsa upp denna exklusiva dejtingsfär.

  Johan Marberg

  Johan Marberg

  Datingbloggare

  2 min read
 • De 30 bästa raggningsreplikerna som får hjärtan att klappa

  2023-12-12

  De 30 bästa raggningsreplikerna som får hjärtan att klappa

  I dejtingens och romantikens värld kan en vältajmad och charmig raggningsreplik vara nyckeln till att bryta isen och göra ett minnesvärt första intryck.

  Johan Marberg

  Johan Marberg

  Datingbloggare

  2 min read