Blogg

6 samtal som du bör ha med din partner innan du gifter dig

2022-07-01

6 samtal som du bör ha med din partner innan du gifter dig

När du dejtar någon och det går bra är det naturligt att börja tänka på framtiden. En av dessa saker är vanligtvis äktenskap. Om du är osäker på din framtid med din partner är det viktigt att ha några tuffa samtal innan du tar saker och ting till nästa nivå. Här är fyra samtal du bör ha med din partner innan du gifter dig:

1. Dina åsikter om äktenskap. 

Det är viktigt att veta om du och din partner är på samma sida när det gäller äktenskap. Vill ni båda gifta er en dag? Om så är fallet, hur ser det ut för var och en av er? Att diskutera era åsikter om äktenskap hjälper er att bedöma om ni båda är redo för det steget eller inte.

2. Er ekonomi. 

Pengar är en av de främsta orsakerna till stress i ett förhållande, så det är viktigt att vara på samma sida ekonomiskt innan ni gifter er. Diskutera era ekonomiska mål och hur ni planerar att uppnå dem. Detta inkluderar allt från att spara till ett hus till att investera för pensionen. Numera är det många par som bråkar om krypto- och valutahandel, så om du planerar att gifta dig i framtiden är det viktigt att känna till din partners syn på investeringar.

3. Era familjer. 

Det är ingen hemlighet att familjer kan vara en betydande källa till stress i ett förhållande. Om du funderar på att gifta dig måste du diskutera det med din partner om deras familj. Har de ett bra förhållande till sina föräldrar och syskon? Vilken typ av roll ser de att deras familj spelar i deras liv? Att diskutera dessa saker hjälper dig att förstå hur din partner känner för familjen och om han eller hon är redo att ta på sig det ansvar som det innebär att vara en del av en familj.

4. Era framtidsplaner.

Äktenskap är ett stort åtagande, så det är viktigt att se till att ni båda är på samma sida när det gäller era mål. Vill ni ha barn? Var ser ni er själva bo om 5 eller 10 år? Genom att diskutera era framtidsplaner kan ni avgöra om ni båda är redo för äktenskap.

5. Karriärmål. 

Karriärmål kan vara avgörande för vissa par. Om ni inte är på samma sida när det gäller era karriärer kan det inte vara lätt att få saker och ting att fungera långsiktigt. Diskutera var du ser dig själv om 5 eller 10 år och se om din partner är på samma väg.

6. Religion. 

Religion kan vara ett känsligt ämne, men det är viktigt att diskutera det innan du gifter dig. Om ni kommer från olika religiösa bakgrunder, prata om hur ni ska uppfostra era barn och vilka värderingar ni vill ingjuta i dem. Detta samtal kommer att bidra till att ni båda är på samma sida när det gäller religion.

Att dejta är kul och allt, men det leder till slut till den stora frågan: ska vi gifta oss? Om du är osäker på din framtid med din partner är det viktigt att ha några tuffa samtal innan du tar saker och ting till nästa nivå. Här är fyra samtal du bör ha med din partner innan du gifter dig.

Author profile

Anja Svensson

Online datingexpert

Anja Svensson, en framstående online datingexpert på dejtingkatalog.se, delar värdefulla insikter och praktiska tips för att navigera framgångsrikt i den digitala dejtingvärlden.

Andra artiklar om… blogg

 • Avslöjandet av Tinder SELECT: Lyft ditt dejtingspel

  2023-12-19

  Avslöjandet av Tinder SELECT: Lyft ditt dejtingspel

  I den ständigt föränderliga världen av online-dejting har Tinder tagit ytterligare ett banbrytande steg med introduktionen av sitt exklusiva medlemskap - Tinder SELECT. Detta premiummedlemskap syftar till att förbättra din dejtingupplevelse och öppnar dörrar till en rad unika förmåner som skiljer det från Tinders standardutbud. I det här blogginlägget kommer vi att utforska vad Tinder SELECT har att erbjuda och hur du kan låsa upp denna exklusiva dejtingsfär.

  Johan Marberg

  Johan Marberg

  Datingbloggare

  2 min read
 • De 30 bästa raggningsreplikerna som får hjärtan att klappa

  2023-12-12

  De 30 bästa raggningsreplikerna som får hjärtan att klappa

  I dejtingens och romantikens värld kan en vältajmad och charmig raggningsreplik vara nyckeln till att bryta isen och göra ett minnesvärt första intryck.

  Johan Marberg

  Johan Marberg

  Datingbloggare

  2 min read