Languages......

Blogg

6 samtal som du bör ha med din partner innan du gifter dig

2022-07-01

6 samtal som du bör ha med din partner innan du gifter dig

När du dejtar någon och det går bra är det naturligt att börja tänka på framtiden. En av dessa saker är vanligtvis äktenskap. Om du är osäker på din framtid med din partner är det viktigt att ha några tuffa samtal innan du tar saker och ting till nästa nivå. Här är fyra samtal du bör ha med din partner innan du gifter dig:

1. Dina åsikter om äktenskap. 

Det är viktigt att veta om du och din partner är på samma sida när det gäller äktenskap. Vill ni båda gifta er en dag? Om så är fallet, hur ser det ut för var och en av er? Att diskutera era åsikter om äktenskap hjälper er att bedöma om ni båda är redo för det steget eller inte.

2. Er ekonomi. 

Pengar är en av de främsta orsakerna till stress i ett förhållande, så det är viktigt att vara på samma sida ekonomiskt innan ni gifter er. Diskutera era ekonomiska mål och hur ni planerar att uppnå dem. Detta inkluderar allt från att spara till ett hus till att investera för pensionen. Numera är det många par som bråkar om krypto- och valutahandel, så om du planerar att gifta dig i framtiden är det viktigt att känna till din partners syn på investeringar.

3. Era familjer. 

Det är ingen hemlighet att familjer kan vara en betydande källa till stress i ett förhållande. Om du funderar på att gifta dig måste du diskutera det med din partner om deras familj. Har de ett bra förhållande till sina föräldrar och syskon? Vilken typ av roll ser de att deras familj spelar i deras liv? Att diskutera dessa saker hjälper dig att förstå hur din partner känner för familjen och om han eller hon är redo att ta på sig det ansvar som det innebär att vara en del av en familj.

4. Era framtidsplaner.

Äktenskap är ett stort åtagande, så det är viktigt att se till att ni båda är på samma sida när det gäller era mål. Vill ni ha barn? Var ser ni er själva bo om 5 eller 10 år? Genom att diskutera era framtidsplaner kan ni avgöra om ni båda är redo för äktenskap.

5. Karriärmål. 

Karriärmål kan vara avgörande för vissa par. Om ni inte är på samma sida när det gäller era karriärer kan det inte vara lätt att få saker och ting att fungera långsiktigt. Diskutera var du ser dig själv om 5 eller 10 år och se om din partner är på samma väg.

6. Religion. 

Religion kan vara ett känsligt ämne, men det är viktigt att diskutera det innan du gifter dig. Om ni kommer från olika religiösa bakgrunder, prata om hur ni ska uppfostra era barn och vilka värderingar ni vill ingjuta i dem. Detta samtal kommer att bidra till att ni båda är på samma sida när det gäller religion.

Att dejta är kul och allt, men det leder till slut till den stora frågan: ska vi gifta oss? Om du är osäker på din framtid med din partner är det viktigt att ha några tuffa samtal innan du tar saker och ting till nästa nivå. Här är fyra samtal du bör ha med din partner innan du gifter dig.

Andra artiklar om… blogg

 • 9

  2022-08-07

  9 "smutsiga" hemligheter hos kvinnor som de aldrig vill att du ska veta

  Hur bekant är du med kvinnor? Hur är det med hemligheterna som de aldrig berättar för män? I den här bloggen kommer vi att dela med oss av några av dem och det kommer säkert att hjälpa dig att bygga en bättre relation med dem!

 • Ovanliga platser att ha sex på: Myter och verklighet

  2022-08-07

  Ovanliga platser att ha sex på: Myter och verklighet

  Du har säkert hört talas om människor som har sex på ganska ovanliga platser. Men hur ser verkligheten ut? Är det verkligen så bra som folk säger? I det här inlägget tittar vi på myterna och verkligheten kring sex på varje plats. Så oavsett om du funderar på att prova något nytt eller bara vill bli underhållen, läs vidare!