Blogg

6 frågor för första dejten som skapar kemi!

2022-10-09

6 frågor för första dejten som skapar kemi!

Ja, mina vänner, genom att ställa rätt frågor kan ni gå från en genomsnittlig första dejt till att utlösa otroliga, långvariga känslor som ni båda kanske inte har haft på länge.
Att ställa frågorna är knepigt eftersom verkligheten är att de rätta frågorna och deras känslomässiga utlösare kan vara olika för alla. Jag vill ge dig några frågor som fungerar på sannolikhetsbalans. I princip bör de fungera i 70 procent av fallen. Jag kommer att dela med mig av 6 stycken med dig!

1. Bedöm deras känslomässiga reaktion på dig: "Vilka är dina första tankar om mig? Var ärlig!"

Detta är en bra fråga att ställa tidigt eftersom den ger dig en uppfattning om hur de känner för dig och om de är intresserade av att fortsätta något vidare. Om de inte är det kan du spara dig besväret och gå vidare.

2. Ta reda på deras intressen: "Vad skulle du vilja prata om i 20 minuter nonstop?"

Det fina med det här tipset är att det bygger på den mänskliga naturen - vi älskar alla att prata om oss själva eller de ämnen som ligger oss närmast om hjärtat. Med den här frågan får du reda på deras intressen och om ni har något gemensamt.
När du kan ta reda på vad som får din dejt att lysa upp av spänning öppnar du slussarna till oändliga, enkla samtal.

3. Få en rekommendation från dem: "Jag vill läsa en ny bok den här månaden, har du några bra rekommendationer?"

Det finns alltid en underliggande ömsesidighet när det gäller att bygga upp kemi som behöver utforskas. Du kan ta reda på gemensamma intressen genom att be någon om en rekommendation, vilket får din dejt att känna sig uppskattad. För att ta det ett steg längre kan du nämna något på din nätdejtingprofil som "Låt mig veta om det finns några bra lokala bryggerier i närheten".

4. Lär dig deras mest lustiga/moraliserande berättelser: "Berätta om en fånig sak du gjorde en gång."

Att dela en pinsam berättelse bryter isen och humaniserar er två som helt ofullkomliga människor som ibland gör misstag. Det sätter också tonen för ytterligare självutlämnande, vilket är nyckeln till intimitet.
Detta jämnar ut spelplanen och minskar spänningen. När de kan skratta har de en enorm möjlighet att lära sig hur de reagerar när saker och ting inte går som de vill.

5. Ta reda på vad de tycker om dejting: "Vad är en fantastisk första dejt för dig?".

Det här kan verka lite konstigt och till och med kontraintuitivt, men jag tror att det är ett utmärkt sätt att få veta vad de är intresserade av och hur de ser på romantik och dejting. Dessutom leder det till mer positiva samtal som genererar starka känslor. Det kan alltid ge dig några idéer om vart du ska ta nästa dejt!

6. Se om de är spontana: "Om du kunde göra vad som helst just nu, vad skulle det vara?".

Den här frågan gör att din dejt kan utnyttja sin fantasi och släppa loss lite grann. Den visar dig om de är spontana och roliga eller mer reserverade och avslappnade. Om de inte kan komma på något spontant kan du kanske undvika det.

Att vara nervös för vad man ska säga på en dejt är vanligt, men det behöver det inte vara. Kom bara ihåg att tala passionerat, gå självsäkert och ha en positiv attityd, vilket också kommer att göra din omgivning glad. Du har inget att förlora på att prova detta!

Author profile

Johan Marberg

Datingbloggare

Johan Marberg är en framstående datingbloggare som delar värdefulla insikter och praktiska tips för att skapa meningsfulla relationer i datingvärlden.

Andra artiklar om… blogg

 • Avslöjandet av Tinder SELECT: Lyft ditt dejtingspel

  2023-12-19

  Avslöjandet av Tinder SELECT: Lyft ditt dejtingspel

  I den ständigt föränderliga världen av online-dejting har Tinder tagit ytterligare ett banbrytande steg med introduktionen av sitt exklusiva medlemskap - Tinder SELECT. Detta premiummedlemskap syftar till att förbättra din dejtingupplevelse och öppnar dörrar till en rad unika förmåner som skiljer det från Tinders standardutbud. I det här blogginlägget kommer vi att utforska vad Tinder SELECT har att erbjuda och hur du kan låsa upp denna exklusiva dejtingsfär.

  Johan Marberg

  Johan Marberg

  Datingbloggare

  2 min read
 • De 30 bästa raggningsreplikerna som får hjärtan att klappa

  2023-12-12

  De 30 bästa raggningsreplikerna som får hjärtan att klappa

  I dejtingens och romantikens värld kan en vältajmad och charmig raggningsreplik vara nyckeln till att bryta isen och göra ett minnesvärt första intryck.

  Johan Marberg

  Johan Marberg

  Datingbloggare

  2 min read