Blogg

5 viktiga faktorer för en bra dejtingprofil och varför detta är så viktigt

2021-10-04

5 viktiga faktorer för en bra dejtingprofil och varför detta är så viktigt

Om du letar efter äkta kärlek måste du investera tid i att skriva din dejtingprofil. Utan tvekan hittar du många medlemmar på sajten som inte har mycket att säga i sin profil, men det är troligtvis för att de inte har samma relationsmål som du. Din profil behöver inte vara ett konstverk, men den behöver innehålla de 5 viktiga punkterna som nämns nedan.

Använd ett vardagligt språk

Ibland blir folk nervösa när de skriver sin onlineprofil eller vet helt enkelt inte vad de ska skriva där. Eftersom de flesta av oss skriver på ett annat sätt än vi pratar, försök att få din profil att låta som du. När du skriver, låtsas att du pratar med en av dina vänner. För att se till att det låter som du, låt en pålitlig vän läsa igenom den innan du lägger upp den. 

Fastställ dina dejtingmål

Även om du inte vill bli alltför ingående måste du definiera dina dejtingmål i din profil. Håll det här ganska kort och koncist, och sväva inte ut. Inkludera faktorer så som:

 • Tillfälligt eller seriöst
 • Öppet eller monogamt
 • Hetero, HBTQ eller gender-fluid

Det finns inget behov av att gå in på när du vill gifta dig eller hur många barn du vill ha, eftersom det kan kännas pressande. Låt det komma upp naturligt när ni lär känna varandra. 

Fastställ vad du söker i en partner

Därefter definierar du de personlighetsdrag som du letar efter i en partner:

 • Gillar du någon med humor?
 • Är du attraherad av specifika fysiska egenskaper? Lång, mullig, atletisk, hårfärg, ögonfärg etcetera.
 • Finns det en hobby som du föredrar att ni båda har gemensamt?
 • Har du en åldersgrupp eller demografisk grupp som du föredrar?

Skapa inte en jättelång lista, eftersom det övergripande målet är kort och koncist, men se till att inkludera dina måsten. 

Var positiv

Du vill vara dig själv i din profil, men det är viktigt att vara positiv. Din profilbild och skriftliga profil är den andra personens första intryck av dig, så se till att visa dig från din bästa sida. 

Ladda upp ett nytaget foto

Vi har alla hört om dejtingbesvikelser, där ett nätintresse dyker upp för en första dejt och inte ser ut som sin profilbild över huvud taget. Antingen har fotot blivit photoshoppat för att inte alls se ut som de gör i det verkliga livet, eller så är det ett gammalt foto. Även om du fortfarande gillar vad du ser, är det en besvikelse att bilden i ditt huvud inte ser ut som vem du trodde att du pratade med. Använd ett smickrande och avslappnat foto eller ett foto där du inte vet att du blir fotograferad som din primära bild, och lägg upp åtminstone några fler bilder – även med vänner – så att de kan få en bättre känsla av vem du är. Detta är särskilt viktigt om du använder ett professionellt foto som din primära bild. Och om det ens behöver sägas, lägg aldrig upp ett foto på någon som inte är du.


Som med dejting i verkliga livet söker inte alla efter en perfekt 10:a vad gäller fysiskt utseende, men de letar efter någon som fångar deras intresse. De som letar efter en partner med substans kommer att läsa din profil på jakt efter något mer än fluff. Tipsen ovan hjälper dig att använda ett strategiskt tillvägagångssätt för att skapa eller ändra din nätdejtingprofil. 

Author profile

Anja Svensson

Online datingexpert

Anja Svensson, en framstående online datingexpert på dejtingkatalog.se, delar värdefulla insikter och praktiska tips för att navigera framgångsrikt i den digitala dejtingvärlden.

Andra artiklar om… blogg

 • Avslöjandet av Tinder SELECT: Lyft ditt dejtingspel

  2023-12-19

  Avslöjandet av Tinder SELECT: Lyft ditt dejtingspel

  I den ständigt föränderliga världen av online-dejting har Tinder tagit ytterligare ett banbrytande steg med introduktionen av sitt exklusiva medlemskap - Tinder SELECT. Detta premiummedlemskap syftar till att förbättra din dejtingupplevelse och öppnar dörrar till en rad unika förmåner som skiljer det från Tinders standardutbud. I det här blogginlägget kommer vi att utforska vad Tinder SELECT har att erbjuda och hur du kan låsa upp denna exklusiva dejtingsfär.

  Johan Marberg

  Johan Marberg

  Datingbloggare

  2 min read
 • De 30 bästa raggningsreplikerna som får hjärtan att klappa

  2023-12-12

  De 30 bästa raggningsreplikerna som får hjärtan att klappa

  I dejtingens och romantikens värld kan en vältajmad och charmig raggningsreplik vara nyckeln till att bryta isen och göra ett minnesvärt första intryck.

  Johan Marberg

  Johan Marberg

  Datingbloggare

  2 min read