Blogg

5 tecken på att du är redo att dejta igen

2022-06-29

5 tecken på att du är redo att dejta igen

Människor beter sig annorlunda efter ett uppbrott och det är svårt att säga när de är känslomässigt redo att dejta igen. En del försöker genast hitta någon ny och förklarar att de behöver "komma ut igen" för att må bättre. Men att dejta för tidigt efter ett uppbrott kan ibland göra mer skada än nytta. Andra behöver lite tid för att läka. Den här perioden kan vara allt från några veckor till flera månader, beroende på många faktorer som längden på förhållandet, hur fäst du var vid ditt ex osv.
Om du undrar om du är redo att dejta igen eller inte, så finns här fem tecken som kan tyda på att du är det:

1. Du dejtar för att du vill, inte för att du behöver.

Ett av de tydligaste tecknen på att du är redo att dejta igen är att du gör det för att du vill, inte för att du känner att du måste. Om din motivation för att dejta bara är att "komma tillbaka ut" eller få dig själv att må bättre efter ett uppbrott, är det förmodligen inte rätt tidpunkt för dig. Vänta i stället tills du verkligen är redo och glad över att dejta igen.

2. Du jämför inte alla med ditt ex.

Ett annat tecken på att du kan vara redo att dejta igen är att du kan prata om ditt tidigare förhållande utan att ständigt jämföra varje person du träffar med ditt ex. Om du inte kan ha en konversation om ditt dejtingliv utan att ta upp ditt ex är det förmodligen inte rätt tid för dig att börja dejta igen. Vänta istället tills du kan prata om dejting utan att omedelbart tänka på eller prata om ditt tidigare förhållande.

3. Du använder inte dejting som ett sätt att komma över ditt ex.

Att dejta kan vara ett bra sätt att träffa nya människor och ha lite kul, men det bör inte användas som ett sätt att försöka glömma ditt ex. Om du upptäcker att du bara går på dejter för att du hoppas kunna glömma ditt ex är det förmodligen inte rätt tid för dig att börja dejta igen. Fokusera istället på att läka från ditt uppbrott och komma över ditt ex innan du börjar dejta igen.

4. Du är känslomässigt förberedd för ett nytt förhållande.

Om du har tagit dig tid att läka från ditt tidigare förhållande och känner dig känslomässigt redo för ett nytt förhållande kan det vara rätt tid för dig att börja dejta igen. Detta innebär att du inte fortfarande hänger upp dig på ditt ex, att du kan föra sunda samtal om dejting och relationer och att du är glad över utsikten att träffa någon ny.

5. Du är redo att acceptera att det inte alltid är lätt att dejta.

Om du har varit ute ur dejtingspelet ett tag är det viktigt att komma ihåg att dejting inte alltid är lätt. Det kommer att finnas tillfällen då du inte klickar med någon, dejter som inte går bra och människor som inte är intresserade av dig. Det är en del av dejtingprocessen! Om du accepterar att dejting inte alltid är lätt och att det är normalt att ha några dåliga dejter, kan det vara rätt tid för dig att börja dejta igen.
Håll de här fem tecknen i minnet när du börjar dejta igen, så är du på väg mot ett hälsosamt och lyckligt förhållande.

Men vad ska man göra om minst ett av nämnda tecken inte gäller dig nu?

Om dejta igen är det sista du tänker på efter ett uppbrott är det förmodligen inte rätt tid för dig att börja dejta igen. Det är viktigt att ge dig själv lite tid att läka efter ett uppbrott innan du börjar dejta igen. Och det är okej! Det finns ingen tidslinje för när du ska vara redo att dejta igen. Alla läker i olika takt och det finns inget "rätt" eller "fel" sätt att gå tillväga. Istället för att försöka hitta kärlek och ett långvarigt förhållande går människor ofta tillfälligt över till casual dating för att få en ny erfarenhet och ha lite kul.
Ta hand om dig!

Author profile

Johan Marberg

Datingbloggare

Johan Marberg är en framstående datingbloggare som delar värdefulla insikter och praktiska tips för att skapa meningsfulla relationer i datingvärlden.

Andra artiklar om… blogg

 • Avslöjandet av Tinder SELECT: Lyft ditt dejtingspel

  2023-12-19

  Avslöjandet av Tinder SELECT: Lyft ditt dejtingspel

  I den ständigt föränderliga världen av online-dejting har Tinder tagit ytterligare ett banbrytande steg med introduktionen av sitt exklusiva medlemskap - Tinder SELECT. Detta premiummedlemskap syftar till att förbättra din dejtingupplevelse och öppnar dörrar till en rad unika förmåner som skiljer det från Tinders standardutbud. I det här blogginlägget kommer vi att utforska vad Tinder SELECT har att erbjuda och hur du kan låsa upp denna exklusiva dejtingsfär.

  Johan Marberg

  Johan Marberg

  Datingbloggare

  2 min read
 • De 30 bästa raggningsreplikerna som får hjärtan att klappa

  2023-12-12

  De 30 bästa raggningsreplikerna som får hjärtan att klappa

  I dejtingens och romantikens värld kan en vältajmad och charmig raggningsreplik vara nyckeln till att bryta isen och göra ett minnesvärt första intryck.

  Johan Marberg

  Johan Marberg

  Datingbloggare

  2 min read